hobi + ek gelir

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
evde 3 adet kafesimde beslediğim kuşlar:
1 çift zebra ispinoz(hint bülbülü)
1 çift gökkuşağı ispinozu
1 çift yerli muhabbet kuşu

benim merak ettiğim. hem hobimi devam ettirip, kuşlar sayesinde deşarj olarak hemde ufak tefek harçlık elde etmek için hangi tür kafes hayvanı beslemeliyim.
1) İspinoz Türleri (gökkuşağı ispinozu, hint bülbülü, parrot finch...)
2) Kanarya Türleri (Gloster, Timprado)
3) Muhabbet kuşu (Yerli,Jumbo,Tepeli...)

hem yavruları rahatça elden çıkarabilmem için hemde maddi kaynak olabilmesi için hangisine yönelmeliyim. benim şuan beslediğim kuşlar içinde en çok hint bülbüllerinden memnunum fare gibi çoğalıyorlar yalnız petshopa verdiğim yavrular tanesi 7.5 TL den gidiyor.

Ecirna21

Uzman Üyemiz
Adı
Semih
Soyadı
ZekeriyaOĞLU
Murat NUR' Alıntı:
evde 3 adet kafesimde beslediğim kuşlar:
1 çift zebra ispinoz(hint bülbülü)
1 çift gökkuşağı ispinozu
1 çift yerli muhabbet kuşu

benim merak ettiğim. hem hobimi devam ettirip, kuşlar sayesinde deşarj olarak hemde ufak tefek harçlık elde etmek için hangi tür kafes hayvanı beslemeliyim.
1) İspinoz Türleri (gökkuşağı ispinozu, hint bülbülü, parrot finch...)
2) Kanarya Türleri (Gloster, Timprado)
3) Muhabbet kuşu (Yerli,Jumbo,Tepeli...)

hem yavruları rahatça elden çıkarabilmem için hemde maddi kaynak olabilmesi için hangisine yönelmeliyim. benim şuan beslediğim kuşlar içinde en çok hint bülbüllerinden memnunum fare gibi çoğalıyorlar yalnız petshopa verdiğim yavrular tanesi 7.5 TL den gidiyor.
Yeriniz Musaitse muhabbette yapın masrafı pek yok
hintbüllü de yanında yaparsınız bu sayede kalan yemler ve mamaları onlara verebilirsiniz.Kanarya üretimi şans işidir.Sezon iyi geçmezse sizin için sıkıntı olur.

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
Semih ZEKERİYAOĞLU' Alıntı:
Yeriniz Musaitse muhabbette yapın masrafı pek yok
hintbüllü de yanında yaparsınız bu sayede kalan yemler ve mamaları onlara verebilirsiniz.Kanarya üretimi şans işidir.Sezon iyi geçmezse sizin için sıkıntı olur.
Muhabbete daha çok ilgim var, muhtemelen muhabbet çiftlerimi artırırım, peki en mantıklı cins hangisi
-Tepeli
-Show
-Yerli

Ecirna21

Uzman Üyemiz
Adı
Semih
Soyadı
ZekeriyaOĞLU
Murat NUR' Alıntı:
Muhabbete daha çok ilgim var, muhtemelen muhabbet çiftlerimi artırırım, peki en mantıklı cins hangisi
-Tepeli
-Show
-Yerli
Yerli rahat satarsın show jumboyu biraz ağır tepelide meraklısına.....

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
Semih ZEKERİYAOĞLU' Alıntı:
Birde bu işte Kar Düşünme smileki smileki
yaklaşık 10 yıl güvercin besledim, 3 yıldır muhabbet kuşu besliyorum. hobi kar demek bu iş için cebinden ekstra para çıkmaması demek. yemini, mamasını ... karşılayacak para gelse yeter üstüne de lokantada bir yemek yiyecek para kalsa tadından yenmez bu karın :):)

a.kalkan

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali osman
Soyadı
Kalkan
Adı gibi zaten muhabbet kar düşünmek doğru değil bence yemini Mamasını çıkarsın yeterli bence gerisi teferruat sabah kalk sesleri güzel akşam gel stresini alıyor çok güzel bir hobi olarak görelim.

Ecirna21

Uzman Üyemiz
Adı
Semih
Soyadı
ZekeriyaOĞLU
Murat NUR' Alıntı:
yaklaşık 10 yıl güvercin besledim, 3 yıldır muhabbet kuşu besliyorum. hobi kar demek bu iş için cebinden ekstra para çıkmaması demek. yemini, mamasını ... karşılayacak para gelse yeter üstüne de lokantada bir yemek yiyecek para kalsa tadından yen
mez bu karın
Murat NUR' Alıntı:
yaklaşık 10 yıl güvercin besledim, 3 yıldır muhabbet kuşu besliyorum. hobi kar demek bu iş için cebinden ekstra para çıkmaması demek. yemini, mamasını ... karşılayacak para gelse yeter üstüne de lokantada bir yemek yiyecek para kalsa tadından yenmez bu karın :):)
:):)

Selamlar bende baya besledim güvercin diyarbakıra özgü has safkan güvercinler atlas gibi.Yem ve mama parasını çıkarırlar yemekte ama fazlası yok...

deli_kabus1@hotmail.com

Uzman Üyemiz
Adı
yasin
Soyadı
yılmaz
Ali Osman KALKAN' Alıntı:
Adı gibi zaten muhabbet kar düşünmek doğru değil bence yemini Mamasını çıkarsın yeterli bence gerisi teferruat sabah kalk sesleri güzel akşam gel stresini alıyor çok güzel bir hobi olarak görelim

euphrates

Uzman Üyemiz
Adı
Fırat
Soyadı
Akad
Ali Osman KALKAN' Alıntı:
Adı gibi zaten muhabbet kar düşünmek doğru değil bence yemini Mamasını çıkarsın yeterli bence gerisi teferruat sabah kalk sesleri güzel akşam gel stresini alıyor çok güzel bir hobi olarak görelim.
+1