hobi için alınan kuşlara ne gibi bakımlar yapılmalı

kuzey

Uzman Üyemiz
Adı
Kuzey
Soyadı
Kara
Arkadaşlar merhaba, bundan önce bir iki sefer muhabbet kuşu aldım ve kısa zamanda kuşlar öldü. çok üzüldüm. kuşlar genelde yavruydu. demek ki bir şeyler eksikti. anlayamadım. sorularım şunlar.

1. bu yavrular neden ölür?
2. kafesimizde kullanmamız gereken ilaçlar nelerdir?
3. püf noktaları nelerdir?
4. yiyeceklerin püf noktaları nelerdir?
5. hijyenin püf noktaları nelerdir?

bu ve buna benzer sorulara cevaplar bulabilirsek kuşlarımıza da iyi bakabiliriz.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
-ben hijyen konusunda hergün kafes altı temizliği , 2-3 günde bir suluk ve yemlik temizliği (suyla deterjansız) yapmanızı tavsiye edebilirim . -doğrudan güneş ışığı almasın - hava akımına maruz bırakmayın- Alırken hareketli, tüyleri ışıldayan kuş olmasına dikkat edin.  Bide yavruydu demişsiniz peki yem kırmayı biliyorlar mıydı.

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Öncelikle alırken, kuşun bi hastalıgı olup olmadıgına dikkat et , yavru alıyorsan çok küçükse eğer yem kırabildiğine emin ol, Aldıktan sonrada kuşları ceryanda bırakma , suyunu günlük dğeiştir bakteri cabuk oluşur açık suda.. hafta da 1-2 kere mama yap  tarifi forumu araştırırsan yazıyor , Başka dikkat etmen gereken kuşuna vitain al haftanın 2 günü vitamin kullan.. kafesin altını 2 güne 1 değiştir.. kafes boyalı kafeslerden ve dikey telli olmasın , tahta tünekler kullan ..

Benden bu kadar birşeyler ekleyeceklerdir illa ki :)))