Hobihane konumu

Yusuf şanlı

Yeni Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
Şanlı
Herkese hayırlı akşamlar,
Arkadaşlar kolay gelsin ben evde 7 çift ile hobi amaçlı üretim yapmaktayım kuşlarımın bulunduğu ortam hiçbir şekilde güneş almıyor evde kör odada (havalandırmada sorun yok ayrıca kalorifer bulunmakta ) 5 katlı pvc bst marka üretim kafesim kendinden florasanlı ve diğer çiftler için tel kafesim bulunmakta kuşlarda son dönemde muhtemelen d vitamini eksikliğinden kaynaklı tüy yolma ve kabuksuz yumurtlama gerçekleşmekte biraz araştırma yaptım güneş ışığı etkili (tabiki doğal gibi olmaz ama ) florasan lar varmış bunlardan kullanan yada nereden alabileceğim konusunda bilgilerinize ihtiyacım var ayrıca d vitamini takviyesi için ne kullanabilirim

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
İyi aksamlar Yusuf Bey tüy yolma iyot eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir illa ki güneş ışığının eksikliğinin de katkısı vardır. Üstadlar cevaplayacaktır, geçmiş olsun

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
İyot İçeren Yiyecekler

İyot, sağlıklı büyüme için gerekli bir mineraldir ve iyot eksikliği “guatr” olarak adlandırılan genişlemiş tiroid bezine neden olabilir.

İyot İçeren Besinler
Sebzeler: Ispanak, soya fasulyesi, şalgam, pazı, kabak, kuru fasulye ve sarımsak gibi sebzelerin iyot oranı yüksektir. Bu sebzeleri aynı zamanda vitamin kaynağı ve antioksidan olarak tüketebilirsiniz.

Çilek: Meyveler genellikle iyi bir iyot kaynağı değildir ve sadece bir kaç meyve iyot içerir. Bu meyveler arasında yer alan çilek düşük kalorili olması ve içeriğindeki mineraller ile sağlıklı bir beslenme programına eklenebilir. 6-7 adet çilek günlük iyot ihtiyacının yaklaşık %8’ini sağlar.