HOBİHANE YASAL İZİN BİLGİ

Göktuğ GÜZEL

Yeni Üyemiz
Adı
Göktuğ
Soyadı
GÜZEL
Küçük pasaj içi gözlerden uzak bir dükkanda bir kaç çift muhabbet kuşu beslemek istiyorum. Bunun yasal bir sorumluluğu var mı? Bilgi verebilir misiniz?

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Kimse duymaz bilmez diye düşünmeyin. .
Şikayet ediliyor kısa sürede. .
Tarım bakanlığı iki gün veriyor en iyi ihtimal..bosaltmazsan 15 bin küsür bi ceza 5 bin küsür bi cezası var..
Maliye bakanlığı daha beter..
Haa bir sürü insan yapıyor bu şekilde oda başka. .
Saygılar. .

turqer

Üyemiz
Adı
Türker
Soyadı
SEZGİN
Kendi evlerimizde, müstakil evlerde beslediğimiz kuşlarımız için herhangi bir belge alınıyor mu peki?

Ses yalıtımımız olsada, pencere açtığımızda oldukfazla ses dışarıya çıkıyor. Biri bunu şikayet ederse beslediğimiz 8-10 çift kuş için herhangi bir yaptırım oluyor mu?

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Bugüne kadar bir kişide duydum...Şikayet gelmiş. .zabıta gelmiş. .ses seviyesi için dışardan ölçüm yapmış. .seviye düşük çıkınca dönüp gitmişler..Evde mahkeme yada savcılık kararı olmadan kimse girip inceleme yapamaz. .
Şikayet koku yada seste n olabilir.
Şikayet eden saviciliga kadar gidip karar çıkarırsa polis ile bilirkişi gelir bakar..çiftliğe donmediyse ev hiç bişey yapamaz..hobi sonuçta..
Bide maliye ayağı var..Kuş satış ilanını görüp gizli maliye müfettişi gelip satış yapıp vergi ödemediğini tespit edebilir. .
Bu arkadaş evde yem yavruluk vs. . Satıyormuş şikayet etmişler ..çocuk ben hobi filan demiş. .maliyeden gelen kardeşi m üstüne fiyat yazmissin. Ürünleri dizmissin..demiş yazmış cezayı...
Ben evdeyken yazı asmistim burası bir hobihanedir kesinlikle satiş yoktur diye..maliyeci bi abim soylemisti. .
Yani işin özü evde komşularla aranız iyise cins bi adam yoksa  Sıkıntı olmuyo. .
Çok araştırdım vaktinde ondan biliyorum. .
En son evden alıp kuşları iştende istifa edip ruhsatli bi sekilde açtım dukkanimi.
Kuş üretim ruhsatı olan ender kisilerdenim sanirim. .
Saygılar..