hobihanemdeki mantarın nasıl önüne geçebilirim

ustura

Üyemiz
Adı
veysel
Soyadı
uğur
üstatlarım evimin balkanunu kapatıp yaklaşık 1 senedir balkonda üretim yapıyorum salma ve kafes olarak yaklaşık 30 35 çiftim var  kuşlarımdan bir kaçında mantar rastladım daha öncede aralarda oluyordu ama bu sefer öğrenci olduğumdan dolayı dikkat edemedim pek salmadaki 7,8 kuşa yayılmış ayırdım kuşları forumada epeyce göz attım mantar tedavisi için ama vazelin,vicks,zeytin yağı tricopom krem kullandım bir faydasını göremedim lütfen acil yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum?

sadettin

Üyemiz
Adı
SADETTİN
Soyadı
SERBES
kardeşim en etkili tedavi şekli vikis ondan etkilisini görmedim 2 gün arayla 3 -4 sürümde tamamen geciyor fakat kuşun eskisi gibi görünümü bazen 1 kac ay alabiliyor ama m antar tedavisinde ben cözümü öğle buldum o kuşları üretimden uzaklaştıracaksın yani tamamen düzelince satacaksın üretimde tutarsan zamanla tekrar ediyor ve cıkan yavrulardada zaman la mantar oluşuyor kolay gerlsin

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Mantar hastalığı bakterilerin neden olduğu bulaşıcı bir hastalıktır. Tedaviye iyileşinceye kadar devam etmen ve kuşların bulunduğu ortamı çok iyi dezenfekte etmen gerekli.

FERHAT PORTAKAL

Yeni Üyemiz
Adı
FERHAT
Soyadı
PORTAKAL
veysel kardeşim sana kesin çözümü söylüyorum diğer arkadaşlarım içinde bu bilgiyi paylaşıyorum.ultramec-fort enj. ilaçtan alıyorsun ilaç veteriner sağlık ürünüdür veteriner kliniklerinde bulunur.bu ilaçtan enjektöre 2ml çekip 2.5 litre su ile karıştıryorsun.bu karışımı hayvanların suluklarında sadece 1 gün bekletiyorsun.10 gün sonra bir kere daha aynı işlemi yapıyorsun.sonuç....mantar bir daha senin oranın yakınlarından dahi geçmez.bu tedavi mantarlı kuşlar için.ayrıa bu tedavi 3 ayda bir tek sefer sağlam kuşlarda ektoparazit(pit,akar) mücadelesi için uygulanabilir.saygılarımla VET.HEK.FERHAT PORTAKAL

ustura

Üyemiz
Adı
veysel
Soyadı
uğur
çok teşekkür ederim yardımcı olan herkese fatih abi hemen dediğin ilaçtan temin edip uygulamaya başlıcam saolasın verdiğin bilgi için

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:
Mantar hastalığı bakterilerin neden olduğu bulaşıcı bir hastalıktır. Tedaviye iyileşinceye kadar devam etmen ve kuşların bulunduğu ortamı çok iyi dezenfekte etmen gerekli.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:

kayseri_1960@hotmail.com

Uzman Üyemiz
Adı
Musa
Soyadı
AKAR
Mantar hastalığı bakterilerin neden olduğu bulaşıcı bir hastalıktır. Tedaviye iyileşinceye kadar devam etmen ve kuşların bulunduğu ortamı çok iyi dezenfekte etmen gerekli...

gtatas

Takipçi Üyemiz
Adı
Gürcan
Soyadı
Tataş
Mantar biraz da sanki iyi havalandırılmayan yerlerde ve nemli salmalarda kolay kolay bitmiyor.Kolay gelsin.

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:
HAVALANDIRMASINI İYİ YAP NEM ORANI DÜŞÜK OLSUN

ustura

Üyemiz
Adı
veysel
Soyadı
uğur
saolanın üstadlar salmayı dezenfekte edeceğim  ne önerirsiniz acaba dezenfekte etmek için salmada aslında okaliptus dalları kullandım tünek olarak ama bi fayda sağlamadı elimdeki mantarlı kuşları elimden çıkardım daha fazla yayılmasını önlemek için.

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Ferhat PORTAKAL' Alıntı:
veysel kardeşim sana kesin çözümü söylüyorum diğer arkadaşlarım içinde bu bilgiyi paylaşıyorum.ultramec-fort enj. ilaçtan alıyorsun ilaç veteriner sağlık ürünüdür veteriner kliniklerinde bulunur.bu ilaçtan enjektöre 2ml çekip 2.5 litre su ile karıştıryorsun.bu karışımı hayvanların suluklarında sadece 1 gün bekletiyorsun.10 gün sonra bir kere daha aynı işlemi yapıyorsun.sonuç....mantar bir daha senin oranın yakınlarından dahi geçmez.bu tedavi mantarlı kuşlar için.ayrıa bu tedavi 3 ayda bir tek sefer sağlam kuşlarda ektoparazit(pit,akar) mücadelesi için uygulanabilir.saygılarımla VET.HEK.FERHAT PORTAKAL
Ferhat bence veteriner olduğunu site içerisinde ki tüm arkadaşlara  haberdar etmek de geç bile kaldın kardeşim paylaşım için TEŞEKKÜRLER....