Hormon Bozukluğu mu? Dişi Kuşumun Cere Rengi...

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Herkese merhabalar, Zeki Mülayim Beyden iki ay önce güzeller güzeli, 2012 doğumlu dişi albino almıştım. İlk geldiğinde ceresi kahverengiydi, yeni geldiği için hemen yuvalık takmadım zaten Zeki Beyde iken daha yeni kızgınlık yumurtası atmıştı yormak istemedim. ama daha sonradan yavaş yavaş cere rengi açıldı bej oldu, beyaz oldu. ara sıra koyu sarı oluyor ve en önemlisi ara sıra cerenin deliklere en uzak dış kısmında çoook hafif bir mavilik oluyor sonra o da geçiyor...
Cere renginin bu kadar çok değişmesi normal mi? Bir de bir daha ne zaman kızışacak?
İlk geldiği halinin fotoğrafıyla şimdikinin fotoğrafını ekliyorum.

İlk geldiği gün: http://imageshack.us/photo/my-images/411/dsc0028.jpg/

1-2 hafta önce : http://imageshack.us/photo/my-images/267/dsc0252rh.jpg/

Bugün: http://imageshack.us/photo/my-images/26/dsc1162m.jpg/

AYDIN CELÜKER

Takipçi Üyemiz
Adı
AYDIN
Soyadı
CELİKER
KUŞUNUZDA HORMANEL BİR SORUN YOK İÇİNİZ RAHAT OLSUN BU DURUM GAYET NORMAL KUŞUNU CEHRESİNİN KAHVE RENGİ OLMASI  DİŞİ KUŞUN ÜREMEYE HAZIR OLDUGUNUN GÖSTERGESİDİR KIZIŞMISTIR BU DÖNEM KECİCİ YANİ O SÜREÇDE YANINDA EŞ YOKSA BELLİ BİR SÜRE SONRA RENGİ DÖNMEYE BAŞLAR SİZİN RESİMLERİNİZDE OLDUĞU GİBİ KUŞ KIZGINLIKTAN ÇIKIYOR TEKRAR KIZGINLAŞIR YUMURTA MAMASI NİJER TOHUMU GİBİ TAKVİYELERLE BU SÜRE KISALTILA BİLİR AMA DOĞASI GERİ GENE KIZGINLAŞIP ÇEHRESİ KAHVE RENGİ OLUR  YRT DEĞİŞİMİDE HAYVANI ETKİLER EN AZ 1 AY YENİ YERE ALIŞMASI SÜREBİLİR BU DURUMDA BU DEĞİŞİ OLABİŞİR ÖZETLE KUŞUNUZ MASALLAH ÇOK SAGLIK LI HERHANGİ BİR SORUNU YOK GÜLE GÜLE BESLEYİN TÜYÜ KADAR YAVRU ALIRISNIZ İNSALLAH

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Çok teşekkür ederim, içimi rahatlattınız :) Çok tatlı benim kızım ya maşallah çok seviyorum onu da oğluşumu da :) güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
dişilerin kızgınlık dönemlerinde cerelerinde böyle değişmler olabiliyor.

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
Aydın ÇELİKER' Alıntı:
KUŞUNUZDA HORMANEL BİR SORUN YOK İÇİNİZ RAHAT OLSUN BU DURUM GAYET NORMAL KUŞUNU CEHRESİNİN KAHVE RENGİ OLMASI  DİŞİ KUŞUN ÜREMEYE HAZIR OLDUGUNUN GÖSTERGESİDİR KIZIŞMISTIR BU DÖNEM KECİCİ YANİ O SÜREÇDE YANINDA EŞ YOKSA BELLİ BİR SÜRE SONRA RENGİ DÖNMEYE BAŞLAR SİZİN RESİMLERİNİZDE OLDUĞU GİBİ KUŞ KIZGINLIKTAN ÇIKIYOR TEKRAR KIZGINLAŞIR YUMURTA MAMASI NİJER TOHUMU GİBİ TAKVİYELERLE BU SÜRE KISALTILA BİLİR AMA DOĞASI GERİ GENE KIZGINLAŞIP ÇEHRESİ KAHVE RENGİ OLUR  YRT DEĞİŞİMİDE HAYVANI ETKİLER EN AZ 1 AY YENİ YERE ALIŞMASI SÜREBİLİR BU DURUMDA BU DEĞİŞİ OLABİŞİR ÖZETLE KUŞUNUZ MASALLAH ÇOK SAGLIK LI HERHANGİ BİR SORUNU YOK GÜLE GÜLE BESLEYİN TÜYÜ KADAR YAVRU ALIRISNIZ İNSALLAH
sıkıntı yok içiniz rahat olsun...

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Herkese çok teşekkür ederim :) Cihad Bey zaten oğluşuma gelin geldi kendileri :)