İç parazitler için

gkyksr

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökay
Soyadı
Küser
Merhaba üstatlar bende bir sultan papağanı var alalı 2 ay oluyo aldığımdan beri aralıklarlar yem yedikten sonra kusuyor kafasını sallıyarak ayağının üzerine kusup sonra tekrardan yiyor birkere yaptıktan sonra birdaha yapmıyor bunda 1 hafta öncesine kadar çok hastaydı 1 hafta vitaform uyguladım şuan düzeldi gibi önceden yem yemezdi ama şimdi yiyor ama bu kusma durumunu çözmem gerekiyor ben iç parazitlerden şüpheleniyorum bu arada kafeste kuş kumu,mürekkep balığı kemiği var...arada elma sirkesi veriyorum parazitlere karşı başka  iyi gelen bir ilaç varmıdır başka kaynaklarda levamin-10 diye bir ilaç okudum ama bulamam galiba bulabileceğim bir ilaç yada çözebilicek doğal bir şey varmı şimdiden herkese çok teşekkürler........ :)

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
Siteden Alpay BİLİR ile irtibata geç yardımcı olacaktır.

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Gökay ARSLAN' Alıntı:
Uplamaya gerek yok. Alpay abiyi ararsan yardımcı olur.  Kendisi levamix ( kurt ve iç parazit dökücü ) satıyor. O sana hem yardımcı olur hemde ne yapman gerektiğini çok güzel anlatır.

Yusuf BÜLGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
BİLGİN
Yeminde kurtlanma olabilir.
sultan papağanını bilmem ama, sindirim problemi olduğu içinde kusuyor olabilir.
benimde başıma gelmişti. kafasını sallayarak yediklerini çıkartıyordu.
kontrol ettiğimde yeminin nemlendiğini küflenmeye yüz tuttuğunu farkettim.
ilaveten kuş kumu kullandım sindirim için.
hemen ertesi gün düzeldi.

gkyksr

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökay
Soyadı
Küser
Coşkun ÖZDEMİR' Alıntı:
Uplamaya gerek yok. Alpay abiyi ararsan yardımcı olur.  Kendisi levamix ( kurt ve iç parazit dökücü ) satıyor. O sana hem yardımcı olur hemde ne yapman gerektiğini çok güzel anlatır.
hocam 3 gündür cevap bekliyorum mesaj attım cevap vermiyor o yüzden upluyorum....

Alpay BÜLÜR

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.izmirkusdunyasi.com
Adı
Alpay
Soyadı
BİLİR
Merhaba Gökay,
Bu yazının benzer bir kopyasını sana Ö.M olarakta attım..

Daha önce kusma ile ilgli bir yazı yazmıştım..Oradan alıntı yaparak başlayayım..

Viral ve bakteriyel hastalıklar dışında kıvrık gagalılar çok farklı nedenlerden ötürü kusabilirler.Bu yüzden kusmanın zamanını,şeklini ve miktarını kuşun genel durumu ile birlikte dikkatlice gözlemlemek gerekir.Kuşun genel durumunun iyi olduğundan ( yemek yemesi ve su içmesi,ishalinin olmaması,neşesinin yerinde olması ) eminsek,yani bir hastalıktan şüphelenmiyorsak diğer kusma sebepleri şunlar olabilir;

1- Kafes içinde kuş kumu olmaması

2- Heyecan ve stres faktörü ( bazı kuşlar sahiplerini gördüklerinde bile heyacanlanıp kusabiliyorlar )

3- Cinsel istek

4- Bağırsak ve kursak parazitleri

5- A - D - E  Vitaminlerinin eksikliği

Şimdi,sen sirke verdikten sonra kuş yem yemeye başladı ise burada MEGABACTERIOSIS olarak genellediğimiz veya TRIKOMANASIAS olarak adlandırdığımız sindirim sistemine yerleşmiş mantar enfeksiyonları aklımıza geliyor..

SİRKENİN KUŞLARIN BANYO SUYUNA DAMLATILDIĞI ZAMAN DIŞ PARAZİTLERE KARŞI ETKİSİ VARDIR AMA İÇME SUYUNA VERİLDİĞİNDE İÇ PARAZİTLER ÜSTÜNDE ETKİSİ YOKTUR..

MANTAR SİNDİRİM SİSTEMİNDE BAZİK ORTAMI SEVER VE ÜRER..SUYUNA BELLİ PERİYODLARDA SİRKE (ELMA SİRKESİ) DAMLATARAK SİNDİRİM SİSTEMİNİN PH NI DEĞİŞTİP ASETİK ORTAMA ÇEVİRİR VE MANTARI BASKILIYARAK,ÜREMESİNİ ENGELLERSİNİZ..

Kullanman gereken bizim üretimimiz TRIKOMIX adlı 230 mantar çeşidine etkili olan ilacımız..6 gün boyunca kullanman gerekiyor..

Mantar tedavisine başlamadan önce iç parazit kontrolü açısından,yine bizim üretimimiz SKY-LEVMIX adlı ilacı kullanırsan daha iyi olur..

Geçmiş olsun..

gkyksr

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökay
Soyadı
Küser
abi peki bu ilaçları nasıl temin edeceğim ve fiyatları nedir....

gkyksr

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökay
Soyadı
Küser
abi peki bu ilaçları nasıl temin edeceğim ve fiyatları nedir....