İdeal salma nasıl olmalıdır.

Ülyas Şen

Takipçi Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
şen
100 Çift kadar üretim yapmayı planlıyorum. Ama daha kontrollü olması için 20 şer çiftlik bölmeler halinde belki de 10 ar çiftlik bölmeler halinde yapmayı planlıyorum. Benim kafama takılan ise bu salmaları hangi boyutta hangi şekilde yapmam daha kullanışlı ve bakımı kolay hale getirir. Bu konuda tecrübeli üreticilerin fikirlerini almak istedim.

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
salma üretımını hiç tavsıye etmem olmaz degıl ben salmalardada 10 çiftlı üretim yaptım kafeslerde halende yapıyorum en guzelı çekmecilı tel kafes sıstemi randıman hepsınden duzgun çalısanı çalısmayanıda takıbı kolay salmanın avantajı sadece zaman 100çift yerıne 50 çift yap kafes sıstemı yap derım daha saglıklı olur.

Ülyas Şen

Takipçi Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
şen
Düşüncelerinizi desteklememek imkansız. Lakin kafesli sistemde bakımları oldukça zaman alıcı olması bana engel oluyor. 20 veya 10 ar çiftlik bölmelerde bakmak istememin sebebi kontrol edilebilir olmasıdır.

Ülyas Şen

Takipçi Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
şen
Bu şekilde hem bakımı için zaten kısıtlı olan zamanımı daha az kullanmış olacağım. Hemde 10-20 çiftlik bölmelerden verimi düşenleri yenileme imkanı bulmuş olacağım. Sizden istediğim bana sadece şu şekil bir salma kafesi yaparsan bakımı daha kolay olur verimi daha olumlu etkiler gibi fikirleriniz varsa benimle paylaşmanızdır. Şimdiden teşekkür ederim.

lincoln69

Yeni Üyemiz
Adı
SUKRU
Soyadı
AKGUN
Merhaba ilyas bey
hobi amacli kendime yaptigim salma kafesimi inceleyip kendine gore duzenleyebilirsin. Alt tarafinada ozellikle tel koydum kuslar diskilarina degmesinler diye. Akilli yemlik var fakat kafes tabaninada yem koyuyorum. Kuslar kafes icerisinde ucarken kabuklar ucuyor boylece yem temizleme derdim ortadan kalkiyor.
Haftada bir yarim saat kadar genel temizligini yapiyorum. Gunluk 15 dk ayirmam yeterli oluyor. Maliyet olarakya pek fala bisey tutmuyor.

Simdilik salma icerisinde 7 adet kus var fakat bu sayiyi 7 cift yapmak istiyorum.

Ülyas Şen

Takipçi Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
şen
Maşallah  Şükrü bey gerçekten güzel olmuş. Ellerinize sağlık. İnşallah arzu ettiğiniz sayılara ulaşırsınız.

Ülyas Şen

Takipçi Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
şen
Mustafa ÖZDEN' Alıntı:
1m3=2çift kuş..
Bu bilgiye nasıl ulaştınız sakıncası yoksa paylaşabilir misiniz.  Bu sayıya göre kafeslerde üretim yapan arkadaşların hiç birisi ideal ölçüde bir alan sağlamamış oluyor. Zira üretim kafeslerinin geneli 40x40x40 ebatlarında. Bu da 0,064 m3 alan yapar. Yanlış anlamayın lütfen amacım doğru bilgiye ulaşmak. O nedenle böyle sorgulama tekniğini kullanmak zorunda kalıyorum. Hele ki piyasada bu kadar kirli bilgi varken mecbur kalıyoruz buna.
Anlayışınız için teşekkür ederim.