iki çift kuşum hakkında

MertEkinci

Üyemiz
merhaba. yavru almak istediğim iki çiftim var. Birinden daha önce tek bir yavru aldım. ilki yumurtadan cıkınca diğer yumurtaların üstüne yatmadı anne. Şu anda baba vaktini yuvalıkta geçiriyor, anne nadiren giriyor. 20 gün evvel çiftleşirken görmüştüm ama sonra arkası gelmedi. Erkek nedense diişiden daha çok vakit geçiriyor yuvalıkta.

ikinci cift de yavrudan alıp yetiştirdiğim bir dişi ve dışarıdan aldığım bir jumbo kırığı. Bu çiftte de dişi olan ayagını erkeğin üstüne atıyor ilginç bir şekilde. arkasında dolanıp kuyruk tüylerini tırtıklıyor arada bir de. Erkegin ayagını atmaya çalışması gerkeimiyor mu doğal süreçte ?

yorumlarınızı bekliyorum. teşekkürler.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Sabır ve iyi bakım dışında yapacak bir şey yok.

MertEkinci

Üyemiz
illa ki öyle ama ben yukarıda yazdıklarıma cevap arıyorum. örnek : dişi niye erkegin uzerine ayagını atar ? erkek neden dişiden daha cok yuvalıkta durur ?

carpenectum

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Alver
Hayvanların genelinde dişilerin erkek gibi çiftleşmeye çalışması olayı vardır. Mesela inekler, köpekler vs. Bu dişinin çiftleşmek istediğini ve eşleşmeye hazır olduğunu gösterir. Dedikleri gibi sabır edip erkeğinde hazır olmasını( ki erkek daha çabuk ve kolay kızışır) beklemelisiniz . 2. erkeklerde yuvalığa girebilir. Bende ki erkeklerden biri yumurtaya bile yatıyor. Eşleşme öncesi o da dişisini yuvasına hazırlıyor. Bol bol yavru almanız dileğiyle.