İki Dişi Bir Erkek... Eşleştirme Konusunda Yarım

serghat

Yeni Üyemiz
Adı
serhan
Soyadı
demir
Sayın Ustalar,

Bir ay önce aldığım bir jumbo dişi kuşum var (tkf 15). Geçtiğimiz gün bir çift kuş daha oldu ve toplamda üç kuşum oldu. Ben elimdeki dişiyle yeni aldığım çiftin erkeğini eşleştirmeyi umuyorum. Diğer albino dişiyi ne yapacağım şimdilik bilmiyorum. Yeni aldığım çift henüz eşleşmemiş gibi duruyor. Aldığım kişi benim gibi ev bakıcısı ve eşleşmediklerini söyledi.

Forumdaki birçok sabit başlığı okudum. Öğrendiklerimle uygulayacaklarım,

Kuşları bir süre ayrı tutacağım. Sonra iki kuşu aynı kafese alacağım, yeme nijer tohumu ekleyeceğim, mama yapacağım, eş olduklarını görürsem yuvalık takacağım.

Başka bir tavsiyeniz var mıdır?

Ekli dosyalar

serghat

Yeni Üyemiz
Adı
serhan
Soyadı
demir
Aldığım erkek aşırı korkak. Dişi yanına yaklaşında kaçacak yer arıyor. Erkek iki yaşında dişi daha bir yaşına girmedi.

Kafesleri ayırdım. Birbirlerini göremiyorlar ama duyuyorlar ve karşılıklı ötüşüyorlar. Ne yapmalıyım?

Ergün Ünanır

Üyemiz
Adı
Ergün
Soyadı
İnanır
Merhaba,

Usta degilim öncelikle.  Gordugum kadariyla es olarak ldiginiz kusun disisi azgin gorunuyor. Erkek pek degil gibi. Yeni gelen disi kus sanki yasca kucuk gibi. Tavaiyem dogal haline birakarak es yaomak istediginiz kuslari ayni yerde tutarak birbirine alismalari olur. Ayrica ereke
erkek kus da biraz kucuk gibi. Azdirici kullanmayin bence. Mama hergun vermeyin. Mamanin taze olduguna dikkat edin. Bendeki takimlarin bazilari bir ayda yumurtlarken bazilari 3 4 ayda yumurtladi. Yaslarini bilmeden yavru kusa azdirici kullanmak bence hos degil.