İki Erkek Kuşum Var :(

batub

Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Eren
Öncelikle merhabalar. Yaklaşık 1 yıl önce erkek kuşuma bir dişi alalım yanlız kalmasın dedik. Yeni aldığımız kuşun erkek olduğundan şüphelendim ve iki kere aldığım yere götürüp kontol ettirdim. Emin bir ifade ile dişi dedi. Fakat artık ben eminim ki 2. kuşumuz erkek. İkiside birbirlerine ayak atıyor. Bazen sert kavgalar oluyor. Bazen çok iyi anlaştıklarıda oluyor. Şimdi ben ikinci kuşu bir dişi ile değiştirmek istiyorum. Çünkü bu şekilde ikisinede yazık oluyor. İkiside çiftleşemiyor. Ailem benimle aynı görüşte değil çünkü birbirlerine alıştıklarını ve 2. kuşa yazık olucağını söylüyorlar. Size danışmak istedim. Ne yapacağımı bilemiyorum. İyi forumlar...

Buyrun bunlarda resimler. Sarı olan ikinci aldığımız kuş. Yani sözde dişi olan kuş.

batub

Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Eren
Hocam aslında sizlerden kuş tavsiyesi yerine fikir tavsiyesi istiyorum. İki erkek aynı kafeste kalmalı mı? Veyahut kuşu bir dişi kuş ile takas edersem 1. kuş diğerinin yokluğundan strese girer mi?

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
kardeşim ikiside erkek sarı olan mutasyon bir erkek bence ikisinide satmayın iki tane dişi alın ve eşe atın yavru alma olasılığınız daha yüksek olur

sidar sarıkaya

Üyemiz
Adı
sidar
Soyadı
sarıkaya
merhabalar, bence öncelikle erkek olduğunu düşündüğünüz kuşun ceresinin yakından fotoğrafını çekip koyarsanız daha iyi olur.
kendi kuşlarımdan biliyorum,dişi kuşlar da zaman zaman ayak atıp eşine kusabiliyor.öncelikle siz ceresini yakından çekin,cinsiyeti netleşsin.

batub

Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Eren
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
kardeşim ikiside erkek sarı olan mutasyon bir erkek bence ikisinide satmayın iki tane dişi alın ve eşe atın yavru alma olasılığınız daha yüksek olur
Hocam malesef ailem izin vermez. Zaten bu iki velet yeterince ötüyor. Özellikle sarı olan. O yüzden dört kuşla uğraşabileyeceğimi hiç zannetmiyorum.

Sidar SARIKAYA' Alıntı:
merhabalar, bence öncelikle erkek olduğunu düşündüğünüz kuşun ceresinin yakından fotoğrafını çekip koyarsanız daha iyi olur.
kendi kuşlarımdan biliyorum,dişi kuşlar da zaman zaman ayak atıp eşine kusabiliyor.öncelikle siz ceresini yakından çekin,cinsiyeti netleşsin.
Pekala ceresinin fotoğrafını akşam yükleyeceğim. Ama kısa bir bilgi vereyim. Sarı olan diğerinin üzerini çıkmaya çalışıyor, ayak atıyor, yuvaya girmiyor, ceresi renk değiştirmedi ve erkek olan kuşun haraketlerinin aynısını yapıyor. Yani bana öyle geliyor ki kesinlikle erkek olması lazım. Resimleri yükleyince daha net anlarız umarım. Teşekkürler.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
anladım o zaman yapacak bişey yok birini verip bir dişi almanız gerekiyor

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Erkek gibi görünüyor ,siz yakın çekim flaşsız resim ekleyin .

batub

Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Eren

Buyrun. Bu fotoğrafta sanki dişi gibi gözüküyor olabilir. Fakat gerçekte biraz daha mora kaçan bir rengi var.

batub

Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Eren
Sanırım bu durumda sarı olanı bir dişi ile değiştirmek en uygunu olacak. Acaba 1. erkek strese girer mi?

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Değiştirme yerine ailenizi ikna edin ve iki dişi alın çünkü bir ve iki çift arasında fazla gürültü farkı olmaz ama Iki çift olduğu zaman yavru alma şansınız artar.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
+1+1
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
Mustafa ELARSLAN' Alıntı:
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,17688.0.html bu linkte forum içerisinde bir konu daha var takip ettiğim 2 güzel dişi gerçi ırk farkı olabilir ama bir irtibata geç istersen o arkadaşta tam tersi 2 side dişi anlaşabilirsiniz belkide diyerek paylaşmak istedim... saygılar

batub

Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Eren
Oktay AYKUT' Alıntı:
merhaba yakınsak yardımcı olabilirim değişim için  :) :)
Hocam İstanbul-Maltepe de oturuyorum. Pek yakın sayılmayız.

Fatih MANSIZ' Alıntı:
Değiştirme yerine ailenizi ikna edin ve iki dişi alın çünkü bir ve iki çift arasında fazla gürültü farkı olmaz ama Iki çift olduğu zaman yavru alma şansınız artar.
Peki böyle bir şey yaparsam çiftler farklı odalarda mı kalmak zorundalar?