İki Yavrum Var. İki Günlük. Yardım...

batub

Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Eren
Merhabalar. İki gün önce yuvadan çok ince bir ses geliyordu. Bugün ancak anneyi yuvasından kaldırabildik ve iki tane yavru olduğu ve ikisininde hareket ettiğini gördük. Bir kaç sorum var.

Kuşlar odamda ve saat 5 te hava kararıyor. 5 ten sonra ışık açmalı mıyım?

Baba sürekli anne ile birlikte yuvaya giriyor. Özel bir yem veya ekstra bir şey almalı mıyım?

3 tane daha yumurta var ve yuvada fazla talaş yok. Yuvaya talaş koymalı mıyım?

Yuvaya bakmalı mıyım? Gerçi anne hiç kalkmıyor yuvadan.

Acil cevaplarınızı bekliyorum. Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
hergün yemini kontrol et ve hergün verebiliyorsan mama ver ayrıca ışıkları 5 ten sonra açmana gerek yok bence hiç rahatsız etme talaş falanda şimdilik koyma.

batub

Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Eren
Hocam forumda ki bilgileri filan okudum da bir sürü sorundan bahsediyor. Gözüm korktu. Arasıra marul veriyorum. Yemlerini hergün üflüyorum. Başka her türlü tavsiyeye açığım. İlk defa yavru aldım...  ???

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Batuhan EREN' Alıntı:
Hocam forumda ki bilgileri filan okudum da bir sürü sorundan bahsediyor. Gözüm korktu. Arasıra marul veriyorum. Yemlerini hergün üflüyorum. Başka her türlü tavsiyeye açığım. İlk defa yavru aldım...  ???
hayırlısı olsun üstad inş. bizde alırızz :D Benimde merak etteiğim konulardan birine değimnişsiniz bizim burdada 18:00 gibi hava karıyorr kuşların kaldıgı oda daha erken kararıyor ... Aydınlatmak şartmı yoksa karanlıktada yavruyu beslerler mi gece lambası falan almamız sartmı yani :D

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Batuhan EREN' Alıntı:
sen yemini suyunu ver rahatsız etme yeter gerisini onlar halleder gereksiz tavsiye alarak elindeki yavrudanda olursun sonra ne yaptım diye başını taşlara vurursun...

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Oğuzhan KOBACIK' Alıntı:
hayırlısı olsun üstad inş. bizde alırızz :D Benimde merak etteiğim konulardan birine değimnişsiniz bizim burdada 18:00 gibi hava karıyorr kuşların kaldıgı oda daha erken kararıyor ... Aydınlatmak şartmı yoksa karanlıktada yavruyu beslerler mi gece lambası falan almamız sartmı yani :D
yavrulu kuşlara ışık açmak gerekir
loş bir ışık yeterlidir...

gokhan aslan

Üyemiz
Adı
gökhan
bencede aydınlatma süresini uzatmak gerek,dişinin yem yemesi gerek yavruları beslemesi için,ayrıca talaşı şimdi koyma yavruların tamamı çıktıktan sonra yavaş yavaş eklersin dişiyi rahatsız etmeden.

batub

Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Eren
Yavru sayısı 4 oldu. Bir yumurta daha var. Biraz talaş koydum yuvaliga. Ve her gün marul veriyorum. Yanlış veya eksik yaptığım bir şey var mı üstadlar?

batub

Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Eren
Yumurta mamasını yemiyorlar. Maruldan başka bir şey sevmiyor bizimkiler. Marulları iyice kurutup veriyorum. Ama marulu biraz azaltacağım. 5. Yumurta boş ise almalı mıyım yuvadan? Yoksa anne atıyor mu yumurtayı?