ikinci yumurta gelmiyor

Şaban DEMÜR

Yeni Üyemiz
Adı
Şaban
Soyadı
DEMİR
Merhaba;

bende 3 takım jumbo muahbbet kuşu var. Yaklaşık 3 aydır bakıyorum ayrı kafeslerde. Bir takım uzun süredir yuva hazırlığındaydı ve 1 mart günü ilk yumurta geldi fakat ikinci  hala gelmedi. Kuşun alt kısmında şişlik var fakat bu akşam yumurta dönmesi olabilir diye hafifçe kontrol edeyim dedim şişlik yumuşak. Sanırım yumurta kabuğu serlteşmemiş. İlk yumurtanın gelmesi 3 hafta sürdü. Dişi sürekli yuvada erkek besliyor onu. Düzensiz olarak haftada 1-2 defa yumurta maması (yumurta, havuç, bebebisküvisi ve quick hazır mamayı karıştırırak) veriyorum.

1- 1 martta gelen yumurta bozulmuş mudur?

2- Kuşun yumurtlaması için benim yapmam gereken birşey var mı?

Kuşlar akşamdan akşama sadece 2 saat geçirdiğim bir odada kalıyorlar geri kalan tüm zamanda yalnızlar.

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Tekin

Takipçi Üyemiz
Adı
Tekin
Soyadı
Güçbilmez
1  mart  da  gelen  yumurtaya  ışık  tutup bakabilirsiniz  boş  mu  dolu mu  diye 
2.  yumurta  ise  oluşmamış  olabilir  daha  yuvada  vakit  geçiriyorsa  az  bekleyin  derim  zamanlaması  kuşdan  kuşa  değişir  normalde  1.5  2  gün  arayla  yumurtlaması  lazım

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
2. yumurta kabuksuz ise yumurtlayamıyordur. Profesyonel birinden yardım alarak kontrol ettirin ve eğer kabuksuz ise nazikçe çıkartın. Eğer kabuksuz ise. Kalamar kemiğini veya yumurtanın kabuğunu toz haline getirip mamalarına ekleyin gün aşırı mama verin. Böylece Kalsiyum eksikliğini gidermiş olursunuz.
Bazı kuşlar bazen kafeste olmasına rağmen kalsiyumsuz kalabiliyorlar.
Başka bir ihtimal de İlk yumurtanın kızgınlık yumurtası olma ihtimalidir. Bu durumda 2. yumurta yakında gelecektir.