Ilık su kontrolü - YARDIM

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Arkadaşlar benim kuşun 8 yumurtası vardı 4 yavru çıktı ilki 19 günlükken diğerleri 18 günlükken çıktı

bugün 5. yavru çıkması lazımdı çıkmadı bende suyla nemlendiriyim dedim ılık suya koydum tüm yumurtaları 1 tanesinde hareketlenme vardı diğerlerinde hareketlenme yoktu ilk başta diğerlerini atmak istedim boş diye sonra daha küçük olduklarından hareketlenme yoktur belki diye geri yuvalığa koydum. son yumurtanın çıkmasına 6 gün var daha acaba yavru olsa hareketlenme olurmuydu ?

Bide yumurtanın  kesin dolu yada boş olduğunu anlamanın bi yolu varmı dişi kuş baya yoruldu kuyruk tüyü döküldü 2-3 tüy kaldı göz cevresindeki tüyleri döküldü dişinin daha fazla yorulmasını istemiyorum eğer boşsa atacam o yüzden soruyorum.

harunavci.07

Takipçi Üyemiz
Adı
Harun
Soyadı
Avcı
Ustadlar daha iyibilirler ama güçlü bir ışığa tuttuğun zaman yumurtaların dolu olup olmadığını anlayabilirsin diye düşünüyorum. . .

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Tüm yumurtalar dursun daha zaman varmış baksana abi. Günlerinde çıkmazlarsa tekrar yaparsın kontrolü.

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Tüm yumurtalar dursun daha zaman varmış baksana abi. Günlerinde çıkmazlarsa tekrar yaparsın kontrolü.
ozaman son yumurta 20 günlük olana kadar bekliyim peki bu dişinin tüylerinin geri çıkması için ne yapmak gerek çok yoruldu üzülüyorum o halini gördükçe

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Yumurtaya yatmak kolay değil toparlar yavrular yuvadan atlayınca

metin sarıerik

Üyemiz
Adı
metin
Soyadı
sarıerik
kardeşim muhabbet kuşları genellikle iki gun arayla yumurtladıkları için yavruların cıkmasıda baya uzayabiliyor..ılık su testi en garantili test dir cıkmasına bu kadar kısa bir zaman kala yumurta oynamıyorsa kesin boştur..lamba testi genellikle kanaryalarda etkilidir birde yumurtadakinin canlı oldugunu anlayamazsın yumurta doludur ama içinde ölmüştür..kuyruk ve tüy dökülmesinide kafana takma bir aya uzarlar :)

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Metin SARIERİK' Alıntı:
kardeşim muhabbet kuşları genellikle iki gun arayla yumurtladıkları için yavruların cıkmasıda baya uzayabiliyor..ılık su testi en garantili test dir cıkmasına bu kadar kısa bir zaman kala yumurta oynamıyorsa kesin boştur..lamba testi genellikle kanaryalarda etkilidir birde yumurtadakinin canlı oldugunu anlayamazsın yumurta doludur ama içinde ölmüştür..kuyruk ve tüy dökülmesinide kafana takma bir aya uzarlar :)
18 günlük oldu bugün 5. yumurta ozaman suya koyuyum tekrar hareket edeni bırakıyım gerilerini alıyımmı ?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Abi dursun ne zararı var ki? Kuş 2-3 yumurtadan zorlanacak değil ya 5-6 gün daha baksa.

BaSuT

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.bstkafes.com
Adı
cengiz
Soyadı
Basut
bırak kurcalama yanılabilirsin benim gibi işibitmiş dediğim suyuda ışığıda , atarken kırayım dedim 3 yumurta kırdım 2 si canlıydı Allah affetsin.Bazen yumurta dahageç yapmış olabiliyr ve bizi yanıltıyor o yüzden kucalama zararı yok yavrular tüylenirken atarsın

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Cengiz BASUT' Alıntı:
bırak kurcalama yanılabilirsin benim gibi işibitmiş dediğim suyuda ışığıda , atarken kırayım dedim 3 yumurta kırdım 2 si canlıydı Allah affetsin.Bazen yumurta dahageç yapmış olabiliyr ve bizi yanıltıyor o yüzden kucalama zararı yok yavrular tüylenirken atarsın
Kötü olmuş o vebali kaldıramam en iyisi ellemiyim yavrular tüylenince hâlâ çıkmazsa dediğinin gibi alırım

Münah Öoğlu

Uzman Üyemiz
Adı
Münah
Soyadı
Özoğlu
Sana bir zararı dokunmayacağından bence olduğu gibi bırak.Eğer dolu olup ta yavru çıkarsa yavru sayısı fazla olduğundan boylama yaparak bir kaç yavruyu başka yuvalara aktarabilirsin.

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Münah ÖZOĞLU' Alıntı:
Sana bir zararı dokunmayacağından bence olduğu gibi bırak.Eğer dolu olup ta yavru çıkarsa yavru sayısı fazla olduğundan boylama yaparak bir kaç yavruyu başka yuvalara aktarabilirsin.
Malesef evde başka kuş yokki :(

Ama iyiki ellememişim dün 5. yavru çıktı,bugün yumurtaları ılık suya koydum baktım yumurtalardan biri daha hareketliydi demekki zamanı gelmediğinden hareketlenme yokmuş diğer yumurtalarda