İlk agız jumbo yavru hk

Decadia

Takipçi Üyemiz
Adı
KERİM
Soyadı
YAPAR
Arkadaşlar merhaba,
2012 bilezikli jumbo çiftim  5 adet yumutlamış.Bu kuşlarımın ilk yumurtlayısı yani tecrübeli degiller.Allah kısmet ederse bende ilk defa jumbo yavru alacagım.Sizce bu kuşların altından bir kac yumurtayı alıp yerli çiftlerimin(iyi bakıcı olanlarının tabi) altına sürsem mi,yoksa hiç karışmayıp kaç yavru cıkarsa artık sansımıza desemmi.5 yumurtadan 5 yavruyuda almak istiyorum kısmetse.Sizlere sormak istedim.Yorumlarınız nelerdir.

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Ben jumboları hiç kuluçkaya yatirmiyordum direk bakıcıların altına sürüyordum ama yinede üstadlarda yorumlari ile yardımcı olurlar 5 de 5 alırsın inşallah hepsi çıkar ama ilk kuluçka biraz verimiz olur genelde

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Kuşlar size güven veriyorsa ilk deneyin isterseniz.Yarı yarıya da olabilir.Hepsi boş çıkar ise altlarına yavru atıpta kuşlara tecrübe kazandırabilir durumlarını öğrenmiş olursunuz.Size kalmış bir şey.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
bence hiç ellemeyin kuşlarınız zaten bakıcıysa sorunsuz büyütürler eğer sıkıntı olursa bir dahakine yerlilerin altına sürersiniz hayırlı  olsun

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
bence hiç ellemeyin kuşlarınız zaten bakıcıysa sorunsuz büyütürler eğer sıkıntı olursa bir dahakine yerlilerin altına sürersiniz hayırlı  olsun

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
+1

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Birinci çıkacak yavrulara kendilerinin bakması daha iyi olacaktır... Bu noktad veya ilerki süreclerde sıkıntı yaarsanız bakıcı işleminikullanın ... bence gerek kalmayacaktır. hayırlı üretimler.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Habil TANTA' Alıntı:
Birinci çıkacak yavrulara kendilerinin bakması daha iyi olacaktır... Bu noktad veya ilerki süreclerde sıkıntı yaarsanız bakıcı işleminikullanın ... bence gerek kalmayacaktır. hayırlı üretimler.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Düzenlerini hiç bozmayın. Yerli muhabbetler Jumbo yavru bakmada çok zorlanırlar. Jumbo muhabbetlerin kursak yapıları yerlilere göre 2-3 kat büyüklüktedir

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:
Düzenlerini hiç bozmayın. Yerli muhabbetler Jumbo yavru bakmada çok zorlanırlar. Jumbo muhabbetlerin kursak yapıları yerlilere göre 2-3 kat büyüklüktedir
+ İlk kuluçkada çıkanları kendileri büyütsünler. Diğer kuluçkaları sürersiniz

E

elaziz2316

Guest
    Eğer illa bakıcı kullanacam diyorsan, altına sürdüğün yerlinin diğer yumurtalarını almanı tavsiye ederim. Destek olması açısından 2-3 tane sahte yumurta kullanabilirsin. Yerli çift 1 tane jumbo yavrusuna ancak yetişirler. Fazlasına da bakarlar belki ama yavru kalitesini düşürmüş olursun.

Decadia

Takipçi Üyemiz
Adı
KERİM
Soyadı
YAPAR
6.YUMURTAYIDA YAPMIS BUGUN BAKTIM.3 TANESINI BIR YERLI CIFTIN ALTINA KOYACAKTIM  YERLININ ALTINDANDA BUTUN YUMURTALARINI ALACAKTIM FAKAT YAZDIKLARINIZI GORUNCE VAZ GECTIM.yUMURTADA YATAN (SUREKLI BOS CIKAN) BIR BASKA JUMBO CIFTIM VAR ONUN ALTINA ATARIM IKI TANESINI.YERLI YUMURTASI KOYMUSTUM ONLARINDA ALTINA ONU ALIRIM. TESEKKULER

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Kerim YAPAR' Alıntı:
6.YUMURTAYIDA YAPMIS BUGUN BAKTIM.3 TANESINI BIR YERLI CIFTIN ALTINA KOYACAKTIM  YERLININ ALTINDANDA BUTUN YUMURTALARINI ALACAKTIM FAKAT YAZDIKLARINIZI GORUNCE VAZ GECTIM.yUMURTADA YATAN (SUREKLI BOS CIKAN) BIR BASKA JUMBO CIFTIM VAR ONUN ALTINA ATARIM IKI TANESINI.YERLI YUMURTASI KOYMUSTUM ONLARINDA ALTINA ONU ALIRIM. TESEKKULER
hadi hayırlısı kerim ..

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Kerim YAPAR' Alıntı:
Bu sayede boş yumurta çıkaran eşinde yavru büyütünce bidahaki kuluçka dolu olacaktır...