merhaba,yumurtadan çıkalı 2,5 ay olduğunu öğrendiğim üretici pet-shop'dan aldığım yeşil erkek muhabbet kuşum var.4 ay içindeki 4. aldığım kuş.ilki 1 yaş üstüydü acemilikti aldık.amacıma ulaşamadığım için aldığım yerle takas yapıp 5 aylık kuş aldım.ele alıştıramadım,acemilik ve sabırsızlık.evinde üreten birinden ele alışmış 2 aylık kuşla takas ettim.o da çok ısırıyordu,kafesine yanaştırmıyordu,öğrendim ki dişiymiş.ilk cümlemde bahsettiğim kuşla takas ettim.4 ayda öğrendim ki hayvan sevgisi tarifsiz...insan deneye deneye öğreniyormuş.son kuşum bahsettiğim 2,5 aylık olan.9 gün oldu eve geleli.
sorum şu:bu muhabbet kuşunun yuvadan çıkıp peshop'daki kafeste diğer kuşlarla geçirdiği surenin alışma suresine etkisi ne derecedir? ayrıca,yuvadan çıkar çıkmaz eve alınan bir kuşun alışma sureci çok daha çabuk mu olur?
teşekkürler...
sorum şu:bu muhabbet kuşunun yuvadan çıkıp peshop'daki kafeste diğer kuşlarla geçirdiği surenin alışma suresine etkisi ne derecedir? ayrıca,yuvadan çıkar çıkmaz eve alınan bir kuşun alışma sureci çok daha çabuk mu olur?
teşekkürler...