ilk kez muhabbet kuşu aldım ve iki tane yumurtaları var

redkit46

Takipçi Üyemiz
Adı
Mevlüt
Soyadı
Ceyhan
Mrb arkadaşlar aranıza yeni katıldım bir çift albino aldım petshoptan satıcı yumurtası olduğunu ben yuvanın kapağını açınca farketti bir tane yumurta olduğunu gördü ve öyle verdi eve gelincede yumurtaların iki tane olduğunu farkettim.satıcıya yuvaya toprak talaş koymalımıyım diye sorduğumda gerek olmadığını söyledi hiç bişey yapma öyle kalsın dedi bende açıkcası tedirginim sunta dan olan yuvanın içerisinde yumurta hareketli olur ve sert tabanda kırılır diye korkuyorum ve ilkkez kuş beslicem sizin tecrubenize ihtiyacım var önerileriniz öğrenebilirmiyim[/b][/b]

Ergün Ünanır

Üyemiz
Adı
Ergün
Soyadı
İnanır
Benim tavsiyem hic bir sey koymaman yonunde. Degisikik yaptigin zamam kus stres yapabilir ve sonucu olarak yumurta kirabilir, yumurtalara yatmayabilir. Yavrular ciktigin zaman talas kiyman daha dogru olabilir. Talasin yavru ayagi gelisimi esnasinda yamulmamasi gibi faydalari var diye okumustum. Su anda benimde iki adet yumurtasi olan ciftim var be talaslari yumurtanin yaninda diger koselere atmis. Plastik kolluk var mi icinde. Ya da yumurtalarin sabit kalmasi icin bi ovallik gibi?

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Hala yumurtaya yatmaya devam ediyorsa çok iyi..
Hiç dokunmayın o yumurtaları zapteder...
Yavrular çıkınca talaş atmanız iyi olur...

redkit46

Takipçi Üyemiz
Adı
Mevlüt
Soyadı
Ceyhan
Ergün İNANIR' Alıntı:
Benim tavsiyem hic bir sey koymaman yonunde. Degisikik yaptigin zamam kus stres yapabilir ve sonucu olarak yumurta kirabilir, yumurtalara yatmayabilir. Yavrular ciktigin zaman talas kiyman daha dogru olabilir. Talasin yavru ayagi gelisimi esnasinda yamulmamasi gibi faydalari var diye okumustum. Su anda benimde iki adet yumurtasi olan ciftim var be talaslari yumurtanin yaninda diger koselere atmis. Plastik kolluk var mi icinde. Ya da yumurtalarin sabit kalmasi icin bi ovallik gibi?
Yuvanın giriş deliğinden kesilen parça gibi bir parça var içeride .bide dişi yuvaya girdiği zaman tıkır tıkır sesler geliyo yurtaları mı gagalıyor yoksa kontapılağımı anlayamadım yumurtalar da köşe deydi baktığımda üzerinde oturuyormu onu bilemiyorum bide eve ilk getirdiğimde dişi de erkek de yuvadaydı  eve geldikten 1 saat sonra erkek yuvadan çıktı.olması gereken yuvada saece dişinin kalması mı acaba arda dişi de çıkıyor ve birbirlerine ilgi gösteriyorlar sonra dişi tekrar yuvaya giriyor.ama bende çok heycanlıyım :)

redkit46

Takipçi Üyemiz
Adı
Mevlüt
Soyadı
Ceyhan
Özcan DUMAN' Alıntı:
Hala yumurtaya yatmaya devam ediyorsa çok iyi..
Hiç dokunmayın o yumurtaları zapteder...
Yavrular çıkınca talaş atmanız iyi olur...

dişi yuvadan çıkmıyor ama tıkır tıkır sesler geliyor yumurtayı mı  gagalıyor yoksa kontapılağımı bilemiyorum

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
redkit46' Alıntı:
dişi yuvadan çıkmıyor ama tıkır tıkır sesler geliyor yumurtayı mı  gagalıyor yoksa kontapılağımı bilemiyorum
Bence bikaç gün bekleyin,kuş ortama yeni yerine alışsın,eğer hala yatmaya ve yumurtlamaya devam ediyorsa yavrulağa ürkütmeden bakıp yumurtalar ne durumda anlarsınız...
Şu anda merakınıza yenik düşüp kafese çok müdahale ederseniz kuş strese girer ve yumurtalara yatmaz...

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
redkit46' Alıntı:
Yuvanın giriş deliğinden kesilen parça gibi bir parça var içeride .bide dişi yuvaya girdiği zaman tıkır tıkır sesler geliyo yurtaları mı gagalıyor yoksa kontapılağımı anlayamadım yumurtalar da köşe deydi baktığımda üzerinde oturuyormu onu bilemiyorum bide eve ilk getirdiğimde dişi de erkek de yuvadaydı  eve geldikten 1 saat sonra erkek yuvadan çıktı.olması gereken yuvada saece dişinin kalması mı acaba arda dişi de çıkıyor ve birbirlerine ilgi gösteriyorlar sonra dişi tekrar yuvaya giriyor.ama bende çok heycanlıyım :)
Herşey yolunda gözüküyor...
Tek sorun sizin merakınız  C:)

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Ergün İNANIR' Alıntı:
Benim tavsiyem hic bir sey koymaman yonunde. Degisikik yaptigin zamam kus stres yapabilir ve sonucu olarak yumurta kirabilir, yumurtalara yatmayabilir. Yavrular ciktigin zaman talas kiyman daha dogru olabilir. Talasin yavru ayagi gelisimi esnasinda yamulmamasi gibi faydalari var diye okumustum.
güzel özeltlemişsin..

yuvalığa dokunma kardeşim..
dişi yuvalığın içerisini kemiriyor, sürekli yuvalığı acarsan yavrulardan olursun:((

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
redkit46' Alıntı:
aynen çok haklısınız  squint ilk kez kuş besliyorum ve yavruları olcak hem heycan hem merak  pray
Mevlüt bey siz biraz sabredin,o yavruları elinize aldığınızdaki heyacan hepsinden güzel...

redkit46

Takipçi Üyemiz
Adı
Mevlüt
Soyadı
Ceyhan
Özcan DUMAN' Alıntı:
Mevlüt bey siz biraz sabredin,o yavruları elinize aldığınızdaki heyacan hepsinden güzel...
mrb özcan bey galiba bi sıkıntı kuşlarımın evimde 2. gününde sanki dişi yumurtaların üzerine yatmıyor dışarı çok çıkmaya başladı ve yuvaya girdiği zaman da çoğu zaman yuvanın deliğinin ağzından kafayı çıkarıyomuşş gibi yapıyor erkeğe bakıyor sonra da bi ara yumurtalara baktım biri bi köşe de diğeri ise başka köşede.bugun satıcı ile irtibata geçip yumurtaların kaç günlük olduklarnı sorucam

muhabbett_

Takipçi Üyemiz
Adı
ahmet çağlar
Soyadı
erdal
hiç dokunmayın.hatta 3-4 gün kontrol için bile olsa açmayın yuvanın kapağını.. kuşun yumurtaların üzerinde hala yatıyor olması büyük bir nimet zaten.bir çok kuş yatmaz,sabredinnn

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Mevlüt CEYHAN' Alıntı:
mrb özcan bey galiba bi sıkıntı kuşlarımın evimde 2. gününde sanki dişi yumurtaların üzerine yatmıyor dışarı çok çıkmaya başladı ve yuvaya girdiği zaman da çoğu zaman yuvanın deliğinin ağzından kafayı çıkarıyomuşş gibi yapıyor erkeğe bakıyor sonra da bi ara yumurtalara baktım biri bi köşe de diğeri ise başka köşede.bugun satıcı ile irtibata geçip yumurtaların kaç günlük olduklarnı sorucam
Mevlüt bey kuşunuz ortamın değiştiğini yeni yeni anlıyor..
2. hatta 3. yumurtadan sonrada yatmaya başlıyabilir...
Ama yatmaya başladı ve kalktıysa geçmiş olsun...
Siz yine merakınıza yenik düşüp bakmışşınız ama yumurtaların dağınık olması önemli değil,kalkınca dağılabilir yatarken kendisi gagası ile altına çeker...

redkit46

Takipçi Üyemiz
Adı
Mevlüt
Soyadı
Ceyhan
Özcan DUMAN' Alıntı:
Siz yine merakınıza yenik düşüp bakmışşınız ama yumurtaların dağınık olması önemli değil,kalkınca dağılabilir yatarken kendisi gagası ile altına çeker...
heycan ve merakın yerini şimdide resmen stres aldı bende  :-\

redkit46

Takipçi Üyemiz
Adı
Mevlüt
Soyadı
Ceyhan
Özcan DUMAN' Alıntı:
özcan bey bide dün akşam dişi ve erkek yuvadayken birisi muazzam bi şekilde kanat çırtpı fakat yuva o kadar geniş değil bunun sebebi nedir acaba.inşallah dişi yumurtaların arasına yatıyordu yaaa

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Mevlüt bey emin olun benim gibi forumdaki birçok kişide sizin yumurtaların sonunu merak ediyordu..
Ancak çoğu kişi anladıki o yumurtalar artık umut vermiyor..
Yapmanız gereken tek şey --tabiki bence--- o odaya bile mecbur değilseniz yem su vermek hariç 1 hafta kadar yaklaşmamaktı..
Ama haklısınız merak ediyorsunuz doğal olarak ancak muhabbetlerde merak edilmeyi sevmiyor.. squint
Kendi yumurtalarını kendileri istemediği sürece kolay kolay kırmazlar,kanat çırpmaktan yumurta kırılmaz...
Hadi hayırlısı bakalım dizi film gibi oldu bi sonraki bölümü merak ediyorum..

redkit46

Takipçi Üyemiz
Adı
Mevlüt
Soyadı
Ceyhan
ne diyelim o zaman çıkmadık can dan kırılmadık yumurtadan umut kesilmez diyelim de heycanımız kaçmasın napalım ki  :(

redkit46

Takipçi Üyemiz
Adı
Mevlüt
Soyadı
Ceyhan
Özcan DUMAN' Alıntı:
Mevlüt bey emin olun benim gibi forumdaki birçok kişide sizin yumurtaların sonunu merak ediyordu..
Ancak çoğu kişi anladıki o yumurtalar artık umut vermiyor..
Yapmanız gereken tek şey --tabiki bence--- o odaya bile mecbur değilseniz yem su vermek hariç 1 hafta kadar yaklaşmamaktı..
Ama haklısınız merak ediyorsunuz doğal olarak ancak muhabbetlerde merak edilmeyi sevmiyor.. squint
Kendi yumurtalarını kendileri istemediği sürece kolay kolay kırmazlar,kanat çırpmaktan yumurta kırılmaz...
Hadi hayırlısı bakalım dizi film gibi oldu bi sonraki bölümü merak ediyorum..
Biraz önce satıcıyı aradım ırklarını sordum erkek olan albino dişi çekoslovakmış yumurtalarda ben aldımıda 2 veya 3 günlükmüş yani şuan 5 vrya 7 günlük.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Ergün İNANIR' Alıntı:

Ergun bey çok güzel açıklamış