İlk kuş bakımı

Meltem t

Yeni Üyemiz
Adı
Meltem
Soyadı
T
Herkese merhaba arkadaşlar ben bugün bir muhabbet kuşu aldım şuanda yeni fark ettim aşırı hızlı nefes alıyor acaba bu sadece yeni bir ortama girdiği içinmidir sadece yoksa başka bir sebep olabilir mi ekstra yem kraker bide yumurtalı birşey vardı ondan koymuş adam birazda gaga taşı ve değişik birsürü oyuncak var sizce başka birşey almalımıyım ve bana ne tavsiye edersiniz  :)
Adamımız da bu

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Meltem hn.
Tunekleri tahta yapin ilk iş..
Krakeri çöpe atın..
kafesi buyutun..
oyuncak koymayinki size yonelsin..
Nefes olayı heyecan ve korkudan olur.. gecer..
Saygılar

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Öncelikle hayirli olsun bu guzel hayvana gonul vermissiniz yapacaklariniz;
1)Kusunuz yavru bir kus yemi yemlikten bulamayabilir yere biraz yem koyup yiyip yemediginden(kabugunu kirip kiramadigindan) emin olun saksilarin altina su akinca dolsun diye konan tabaklara olabilir temiz olsun
2)Ustadimin dedigi gibi hemen tahta tunek edinin ikisini karsilikli takin birinden birine ziplayip hareket edebilsin yaglanmasin
3) kafes buyuklugu olayi size göre buyuk olabilir kus tunekte durdugunda kuyrugu arkaya degip rahatsiz oluyor ve kuyrugunu dik olarak asagi salmak zorunda kaliyorsa kucuktur.
4)Balli kraker diye satilan yemleri canliya yedirmeyin bal degil kimyasal yapistiricidir.
5) Alti izgarali kafes kullanin kusunuz kendi diskisini gagasiyla kurcalayip mikrop kapmasin
6) Kusu cereyan ve hava akiminda ve cok sicakta birakmayin
7)Kafes icindeki ivir zivir salincak zil boncuk ne varsa cikarin hem kusu yaralar hem kusun size ilgisi azalir
8)Hayvana gunluk temiz su icirin
9)Kaliteli marka bir vitamin alin haftada 1 verin kalamar kemigini eksik etmeyin
10)Merakli kuslardir her yediginizi ictiginizi merak eder benim kus kola seviyor diyip icirmeyin
11)Sebze meyve yedirmek istediginizde guzel yikayin ama islak yedirmeyin daha cok var simdilik aklima gelen bunlar

Ali ball

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Bal
Balli krakeri ayda bir 20 gunde bir verrsen bi sknti yapmaz kaliteli bir marka ver yeterki ama smdi yavru heralde gagada siyahlık var ondan dedm eger oyleyse bir ay yavru yemi mamayi da eksil etme haftanin 3 gunu ver ama sabahi koyup aksami cikar gundeliktir bunlar bir corba kasigi yeter yanlara birer ortayada bir tunek yeterlidir oyuncaklari kenarlara koy kafes genis dursun yem markasindada sabit kal kus kumunu ilerliyen yaslarda kullanirsin bikac ay sonra acelesi yok

Meltem t

Yeni Üyemiz
Adı
Meltem
Soyadı
T
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim hepinize 4 tünek var 2 si yüksekte 2 si daha alçakta şuanda pek hareket etmiyor zaten ::) yarın daha detaylı foto ekleyebilirim

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
Özcan abi özetlemiş.
4 tünek o kafese fazla 2 tünek yeter.Gakiba 2 tahta 2 plastik tünek var plastikleri çıkar tırnak gelişimi düzgün olsun
Birde ballı kraker kesinlikle verme.yemlikleri tabana yakın yada tünek hizasına koy
Kendine alıştırmak istiyosanda kesinlikle oyuncakları çıkar hele ayna sakın bulundurma
Kuş kumuda koy kafese
Birde o gaga taşını tüneğe yakın bir yere as kuş tünekteyken gagalıyabilsin

Bir sorumda şu olacak o kafes küflümü banamı öyle geldi

Meltem t

Yeni Üyemiz
Adı
Meltem
Soyadı
T
Hayır kafeste küf falan yok
4 tünek vard 1 tane plastik vardı 3 tanr tahta var  plastiği çıkarttım

Ali ball

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Bal
Tunekleri saga sola takip 3. Sunude ortaliyabilirsinz biraz daha assagda olsun hatta ortadaki oyun acisindan iyi olur onun icin

Meltem t

Yeni Üyemiz
Adı
Meltem
Soyadı
T
Aynen öyle yaptım ama tam ortaya koyamadım orta kısımda kapak olduğu için ? :) oyuncakları çıkarttım krakeride aldım sadece 2 suluk 2 yemlik 3 tünek var

Ali ball

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Bal
Sekerpare cok tatli benim yosun sekiz aylik elimde buyudu 5 cumle bilyo isliklar taklitler filan bide teknolojiktir telefon gorsun yeter :) mama vermeyi ihmal etme ama cok önemlidir

Meltem t

Yeni Üyemiz
Adı
Meltem
Soyadı
T
İnanın en kararsız olduğum konu isim daha öncede böyle isim gerektiren bir hayvan bakmadıgım ıcın biraz zor oldu Balıklarım var ama malum onlar peh umurunda değil isim  ;D , ama yosunda çok güzelmiş belki sizden çalarım  C:)
Daha önce şunları düşündüm
Bambam , bubbles , hedwig (harry potterın baykuşu)  , felix