İlk Muhabbet Kuşu Alımı

s1218

Yeni Üyemiz
Adı
Sinan
Soyadı
Çakır
Öncelikle herkese Merhabalar:

Muhabbet kuşu alacağım evimde yem tünek kafes suluk banyo herşey var.Komşum artık Muhabbet Kuşu beslemiyeceği üzere hepsini bana verdi.Bende Muhabbet kuşu beslemek istiyorum ama ele alıştırma konusunda hiç bir fikrim yok.Muhabbet kuşunu erkek alacağım.Konuşmasını benimle oynamasını elime gelmesini benden korkmasını beni ısırmasını istemiyorum.Komşumuzun Muhabbet Kuşu Onları hep gagalardı evine gitmişliğim var.Ben onu istemiyorum azıcık araştırma yaptım ve kafese ayna sokmamam yanında ayna ve ya televizyon bulundurmamam gerektiğini ve kuşumu zorla elime almamam için bilgiler buldum.Ama alıştırmada herkes abuk subuk şeyler yazdığı için hangisini uyuyacağımı bilemedim.Kimisi 1 ay bekletin diyor,kimisi sakın elleme sadece çıkar kendisi gelir diyor,kimisi 1 gün beklet çıkar ortama alışsın diyor.Gerçekten çok kararsızım

LÜTFEN CEVAPLARINIZ AÇIK VE UZUN OLURSA SEVİNİRİM.

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Merhabalar sayın s1218 hoşgeldiniz.

Eğer imkanınız var ise ve manevi bir değeri yok ise komşunuzun verdiği kafesi kullanmamanızı, yeni bir kafes ve ekipmanlar almanızı öneririm. Sebebi ise komşunuzun kuşunda çeşitli virüs ve bakteriler olabilir, hatta kuş o kafeste hayatını kaybetmiş olabilir, belkide çok sağlıklı görünüyor fakat evden kaçmış olabilir, ihtimaller ne olursa olsun o kafesin hijyenik olmadığını bilmenizi isterim.
Komşunuzun kuşu hastalık ve virüslere bağışıklık kazanmış, taşıyıcı olabilir. Sizin yeni alacağınız 2 aylık yavru bir kuşun direnç, bağışıklık sistemi bu hastalıklara dayanıklı olmayıp, çok kısa sürede bakteri, virüsler baş gösterip kuş çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kalacaktır, daha ilerisi istemediğimiz bir sonuç ama maalesef ölüme kadar götürür.

Benim tavsiyem ilk önce içinde rahat edebileceği, telleri kaliteli malzemeden yapılmış ( boyasız, paslanma yapmayan) alt tabanda tepsisi ve tel ızgarası olan bir kafes edinin. İçine kafes boyutuna göre abartmamak kaydıyla 2-3 adet ahşap tünek alınız, akıllı yemlik, bir kaç adet normal yemlik, suluk alınız. Ve bunları eve getirdiğinizde güzelce yıkayınız önce domestos lu su ile daha sonra sıcak su ve bulaşık deterjanı ile güzelce yıkayıp sıcak su ile durulayın ve kurumaya bırakın. Kafesi tamamladık var sayıyorum.

Kafesin içine kuşunuz için gerekli olan besinler. Öncelikle tanınmış kapalı yem tercih ediniz örğ. Versele laga bu ve bunun gibi kaliteli bir kaç marka yem mevcut, yem de tamamlandı.

Yemi aldık fakat sadece kuru yemle iş bitmiyor, doğadan karşıladıkları mineral ve kalsiyumları bir lşekilde bu dostlarımıza sunmamız gerek, Kalamar kemiği , mineral blok NOT: petshoplarda satılan alcı gaga taşlarını ben önermiyorum muhtemelen diğer üyelerde aynı görüşte olacaklardır. Özelikle söylüyorum Kalamar kemiği, mineral blok ve kuş kumu bu üçünü kuşunuzun kafesinden hiç bir zaman eksik etmeyin işin bu kısmında tamamladık.

Alacağınız kuş Bir petshop dan sa üreticiden almayı tercih ediniz. Kuşu nerden alırsanız alın bakmanız gereken belli başlı özellikler vardır. Öncelikle kafesi uzaktan izleyin muhtemelen renk olsun canlılık olsun gözünüze kestirdiğiniz bir kuş olacaktır. Neden uzaktan bakın diyorum yakınına gidince hepsi ürkecek ve öylece duracaktır böylelikle o an kimin hareketli kimin hareketsiz olduğunu çözemezsiniz bir secim yapar ve şansınıza kalırsınız.
Uzaktan izlediğiniz içinize sinen kuş ve kuşları yaklaşarak bakabilirsiniz, tüyleri kabarmış olmamalı, burun deliklerinde mantar akıntı v.s olmamalı, bacak dirseğinde ayaklarda her hangi bir problem olmamalı mantar vs. gözlerde akıntı şişlik göz çevrelerinde tüysüzlük olmamalı, popo tarafında dışkı yapışmış olmamalı sebebi ise kuşun ishal olmasıdır, istenmeyen bir durum kötü sonuçlar doğurabilir. Bunları da elediniz, daha sonra kuşu elinize alıp kanatların altını, kanat tüylerini, kursağını ve vücudunu kontrol ediniz anormal birşey var ise almayınız. Yazdığım gibi sağlık bir kuş aldınız ve eve getirdiniz...

15- 20 gün ona zaman tanıyın kafesinden dışarı çıkartmayın, her gün suyunu tazeleyin yeminide öyle ve 3 günde bir örğ. çarşamba, cumartesi yemliklerini ve suluğunu sıcak suyla güzelce yıkayıp bulaşık deterjanı ile köpük köpüğe yıkayın sıcak su ile durulayın kurulayın, ve taze yemini suyunu kumunu servis edin evet bunlar zor gibi gözüküyor, hatta vakit kaybı geliyor olabilir fakat böyle yaparak kuşunuzun çeşitli hastalıkların önüne geçmiş olursunuz ve üzücü sağlık problemleri yaşamadan mutlu mesut sağlıklı bir kuşa sahip olursunuz, sizin hayatınızdan keyifle gidecek 30 dknız kuşun hayatına keyifli bir kaç yıl kadar uzatmış olacak ve beraber daha fazla vakit geçirip, daha çok anı biriktireceksinizdir.

Aklıma gelenler bunlar atlamış olabilirim, yazım yada talafuz hatalarım olmuşsa affola. Tecrübeli üyelerimizde gerekeni yazacaklardır. Başlangıç olarak bunları uygulayınız zaten zamanla forma kaynayıp gideceksinizdir, kuşunuzun cinsiyetini öğrenmek isteyip fotoğraf ekleyip soracaksınızdır ne yer ne içer ödül olarak ne vermeliyim , mama nedir nasıl yapılır ne kadar da bir vermeliyim v.s bunun gibiler zaman icinde yerine oturacaktır, alacağınız kuş sağlıklı ve gönlünüze göre olsun nice fotoğraf ve videolarını görelim birde size ricam üyeliğinizi isminiz ile değiştirirseniz hitap konusunda bizleri zor durumda bırakmamak adına daha sağlıklı olacaktır. Saygılar.

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
+10
Recebim Aslan kardeşim...
Tebrik ederim..
Şöyle ki;
Bu tür çoğu  insanın üşenip cevap vermediği amma ve lakin soruyu soran arkadaşımız için bir başlangıç ve heves vesilesi olan soruyu ayrıntılı ve güzel cevaplaman kendim adına takdire şayan...

Tekrar teşekkür ederim...

Sinan Bey Recep kardeşime katılıyorum söylediklerini aynen uygulayabilirsiniz.
Saygılar

Levodil

Takipçi Üyemiz
Adı
Levent
Soyadı
San
+1 bravo.bu hobiye ilk başladığımda (ki 6 yılı geçkin) arayıpta bulamadığım ve bulamadığımız bilgiler.emeğinize yüreğinize sağlık Recep bey.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Yardımcı olabildiysem ne mutlu

Ali DİNÇ' Alıntı:
+1 diyorum başka ne denebilir bravo harika anlatmışsınız
  Ali bey çok teşekkür ediyorum.

Özcan DUMAN' Alıntı:
+10
Recebim Aslan kardeşim...
Tebrik ederim..
Şöyle ki;
Bu tür çoğu  insanın üşenip cevap vermediği amma ve lakin soruyu soran arkadaşımız için bir başlangıç ve heves vesilesi olan soruyu ayrıntılı ve güzel cevaplaman kendim adına takdire şayan...

Tekrar teşekkür ederim...

Sinan Bey Recep kardeşime katılıyorum söylediklerini aynen uygulayabilirsiniz.
Saygılar
  Özcan abim çok çok teşekkür ederim.

Levent SAN' Alıntı:
+1 bravo.bu hobiye ilk başladığımda (ki 6 yılı geçkin) arayıpta bulamadığım ve bulamadığımız bilgiler.emeğinize yüreğinize sağlık Recep bey.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Levent bey çok teşekkür  ederim sağolun.

Dory

Üyemiz
Adı
Derya
Soyadı
Metolar
Merhaba banada 4 Haziranda muhabbet kuşu hediye edildi çok küçüktü ilk geldiğinde hep kafesin tabanında duruyordu çubuklarda bile durmayı bilmiyordu erkek diye aldım ama emin Değilim bana yardımcı olurmu sunuz? Keyfli Haraketli bir kuş lakin evin sıcaklık derecesi yüksek olmamasına rağmen hatta serin olmasına rağmen ağzını açıp kapatıyor sürekli sebebi nedir acaba?  birde ırkı hangi parçalılardan mı? Göz çevresinde iris halkası oluşacakmı elime çok alıştı ama konuşuyorum hiç konuşurken konsantre olup beni dinlemiyor küçük olduğu için mi acaba? Konuşturabilir miyim bu ırkı onuda bilmiyorum sizden ricam yardımcı olursanız çok sevinirim

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Merhabalar hoşgeldiniz, kuşunuz yerli erkek, ev sıcaklığı dediğiniz gibiyse, nefes alırken ağız acıp kapatıyorsa aynı şekilde kuyruk aşşağı yukarı hareket ediyorsa solunum yolu hastalığı başlangıcındadır

Dory

Üyemiz
Adı
Derya
Soyadı
Metolar
Hoşbulduk çok teşekkür ediyorum yanıtladığınız ve beni aydınlattınız için, bende o yüzden tedirgin oldum ama kuyruğunda herhangi bir haraket olmuyor, baktığında çok Haraketli ve neşeli gözüküyor sağlıklı duruyor ama özellikle geceleri uyku halindeyken odaya girdiğimde uyandığında o durumda oluyor umarım hastalık değildir. Yinede gözlemlicem, bugün bu fotoğrafı bir petshop satıcısına gösterdim erkek ama dönebilir dişiye dedi çeresindeki beyazlıktan dolayı ?? kelime öğretebilirmiyim acaba hiç dinlemiyor beni ? Küçük olduğu için olabilir mi acaba yoksa ırkından dolayı mı diye düşünmüyor değilim? Tekrardan çok teşekkür ederim ????

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Rica ederim, siz odaya girince korktuğu için nefes nefese kalıyor olabilir, siz yinede gözlemlemeyi bırakmayın ki aksi durumda müdahale edilebilsin.

Kuş erkek yine usta birkaç üye yorum yapar kesin kanaat getiririz.

Irkından dolayı konuşma açısından sorun olmaz, muhabbet kuşları meraklı ve ilgisi yüksek kuşlardır birde genç olunca ilgisi etrafa yöneliyordur. Zamanla eve alışınca ilgisi size yönelecektir siz onunla konuşmaya devam edin oda sizin bu ilginize karşılık verecektir.

Dory

Üyemiz
Adı
Derya
Soyadı
Metolar
İlginiz ve sabırla vermiş olduğunuz yanıtlarınız için çok çok teşekkür ederim Recep bey, epey aydınlanmış oldum.. Kısa sürede zaten ailenin bir üyesi oldu☺ ilgilenmeyip sevmemek mümkün değil ?? iyi geceler hayırlı sahurlar diliyorum ?? Saygılar...

DURMUŞ KAYAOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
DURMUŞ
Soyadı
KAYAOĞLU
Recep bey Maşallah konulara çok güzel vakıf olup açıklamalar yapıyorsunuz ilgilerinize paylaşımlarınıza teşekkürler gerekli açıklamayı yapmışsınız katılıyorum

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Durmuş KAYAOĞLU' Alıntı:
Recep bey Maşallah konulara çok güzel vakıf olup açıklamalar yapıyorsunuz ilgilerinize paylaşımlarınıza teşekkürler gerekli açıklamayı yapmışsınız katılıyorum
Durmuş abi çok teşekkür ederim.