ilk yavru çıktı:) fakat

yakupkılıç

Üyemiz
Adı
YAKUP
Soyadı
KILIÇ
dün gece 11 gibi yavru çıktı yumurtadan. ikinci yavrunun çıkmasına en az 1 hafta süre var. Çünkü yumurtalar arasında 1 hafta vardı. Size sorum ne yapmalıyım. mama vermeye başlayayım mı. Kuşlar tecrübeli kuşlar. ve tuvalığa talaş koyayım mı bi miktar

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
tabiki mama vermelisin. istersen çok az talaş koyabilirsin ama dişi kuş istemezse bir kenara atar talaşları.

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
mamayı vermeyi ihmal etme talaşı koyarsan dişi kuş agzına talaşı toplayım dışarı atar benim butün kuşlarım öyle yaptı ama yuvalıgın kenarına az bi koy takip et pek bi sınıntı olmaz

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
HAYIRLI OLSUN SİZ YEMİNİ SUYUNU MAMASINI VERİN  GERİSİNİ KUŞUNUZ HALLEDER

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Bneimde akşam 2.yavru çıktı , folluğa biraz talaş koydum anne alıp kenarlara dağıtmış , zeminde az talaş kalmış.1.yavru 3 günlük oldu bile.

Hayırlı olsun.

yakupkılıç

Üyemiz
Adı
YAKUP
Soyadı
KILIÇ
benim korkum şimdi mama veririm erkek bu sefer kızışırda dişiyi çok rahatsız ederse. çünkü daha son yumurtanın çıkmasına 10 günden fazla var

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
Mama içeriğinde kızıştırıcı etkisi olan nijer, keçiboynuzu tozu vs gibi maddeler olmasın basit olarak yumurta maması vermen yeterli olacaktır.

yakupkılıç

Üyemiz
Adı
YAKUP
Soyadı
KILIÇ
benim normalde yaptığım mamada çok karışım vardı. Sizin yumurta maması dediğiniz şeyi biraz açar mısınz

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Mama verin mutlaka. Yavruya daha rahat kusar anaçlar mama sayesinde. Talaş koyun biraz zaten anne düzenleyecektir orayı. Talaşın amacı yavrular pislediğinde talaş tutsun, kuşların üzerine bulaşmasın...

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
Yakup KILIÇ' Alıntı:
benim normalde yaptığım mamada çok karışım vardı. Sizin yumurta maması dediğiniz şeyi biraz açar mısınz
sitede detaylı mama tarifleri var ama en basit olarak haşlanmış yumurta bebe bisküvisi ve rendelenmiş havuç bunları karıştır ver yumurtanın yarısını kullansan da yetecektir.

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
hergün çok az miktarda mama yap ver yavrunun ne kadar hızlı büyüdügünü görürsün 15 günlük olduktan sonrada 3 günde bir mama ver benim dediğimi ver bana tşk edeceksin

yakupkılıç

Üyemiz
Adı
YAKUP
Soyadı
KILIÇ
Serkan SİPAHİ.' Alıntı:
hergün çok az miktarda mama yap ver yavrunun ne kadar hızlı büyüdügünü görürsün 15 günlük olduktan sonrada 3 günde bir mama ver benim dediğimi ver bana tşk edeceksin

sizin önerdiğiniz mama nasıl serkan bey. nasıl bir karışım yapayım. yanlız şunu tekrar hatırlatmak isterim. Son yumurtanın çıkmasına en az 10 gün var. hani erkek kızışır filan diye korkuyorum

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
beni dikkatlice dinle simdi uptamil tahıllı ,uptamil ballı, uptamil pirinçli ,uptamil meyveli ,uptamil sebzeli bunlardan 1 er kutu al ayrıca ülker bebe bisküvüsü , etimek, galete unu bunları al robota at güzel ce robotta un haline getir bunları kuşlar çiflesiyorlarsa yumurtayı kaynat iyice katı hale gelince yumurtanın yarısını iyive kabugu ile çok kuçuk halle bıcakla getir verdiğim tarifle birlikte yumurtayı karıştır hergün aynı saate önlerine koy yesinler 4 cü yumurtadan sonra kes bu mamayı ilk yavru çıktıktan sonra en küçük yavru 10 günlük olana kadar devam et  sonra bana bol bol dua et kuşların yumurta sayısı ve içinin doluluk olanı ne kadar artıyor gör size başarılar