ilk yavru çıktı, ya diğerleri ?

ibraksum

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
aksu
merhaba arkadaşlarım, nihayet bugün ilk yavru dünyaya geldi :) diğerleri ne kadar zamanda çıkar bunun bilgisini verebilirmisiniz ? ve şimdilik mama yapıp verdim, benim başka yapmam gereken birşey varmı, yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim, saygılar

kyler

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hobihanem.com
Adı
M. Yalçın
Soyadı
Yılmaz
İbrahim AKSU' Alıntı:
merhaba arkadaşlarım, nihayet bugün ilk yavru dünyaya geldi :) diğerleri ne kadar zamanda çıkar bunun bilgisini verebilirmisiniz ? ve şimdilik mama yapıp verdim, benim başka yapmam gereken birşey varmı, yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim, saygılar
İbrahim bey öncelikle kuşlarınızı kesinlikle rahatsız etmeyin. Sabırsızlık yapıp anaçları özelliklede yuvada bebelere bakarken rahatsız ederseniz Allah göstermesin istenmedik sonuçlar olabilir. Siz yemini suyunu verin vitaminlerini mamalarını eksik etmeyin. 2 - 3 gün aralarla yavrular çıkmaya başlar Allah'ın izni ile. ekstra olarak bunların dışında birşey yapmanıza gerek yok. Saygılarımla, güle güle büyütmeniz dileğimle bebeklerinizi :)

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
hayırlı olsun
her gün azar azar yumurta maması ver
ebeveynler sürekli yediklerini kusacakları için
yumurta ebeveynlerin kursaklarındaki tahrişi en aza indirir
yavrular 2 gün ara ile yumurtadan çıkar
yuvalığa talaş koyabilirsiniz......
ve sık sık yuvalığı konrtol etme
günde bir defa dişiyi rahatsız etmeden yuvalığı kontrol etmen yeterlidir...

ibraksum

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
aksu
Yalçın YILMAZ' Alıntı:
İbrahim bey öncelikle kuşlarınızı kesinlikle rahatsız etmeyin. Sabırsızlık yapıp anaçları özelliklede yuvada bebelere bakarken rahatsız ederseniz Allah göstermesin istenmedik sonuçlar olabilir. Siz yemini suyunu verin vitaminlerini mamalarını eksik etmeyin. 2 - 3 gün aralarla yavrular çıkmaya başlar Allah'ın izni ile. ekstra olarak bunların dışında birşey yapmanıza gerek yok. Saygılarımla, güle güle büyütmeniz dileğimle bebeklerinizi :)
çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için
sağlıklı çiftler olduğu için vitamin kullanmıyorum bunlarda, elimde süpervit var ve evit-se, kullanmalımıyım bu dönemde sizce

ibraksum

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
aksu
Mert AYDIN' Alıntı:
hayırlı olsun
her gün azar azar yumurta maması ver
ebeveynler sürekli yediklerini kusacakları için
yumurta ebeveynlerin kursaklarındaki tahrişi en aza indirir
yavrular 2 gün ara ile yumurtadan çıkar
yuvalığa talaş koyabilirsiniz......
ve sık sık yuvalığı konrtol etme
günde bir defa dişiyi rahatsız etmeden yuvalığı kontrol etmen yeterlidir...
teşekkür ederim mert bey, 5 yumurta daha var umarım sağlıklı güzel yavrular alırım

kyler

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hobihanem.com
Adı
M. Yalçın
Soyadı
Yılmaz
İbrahim AKSU' Alıntı:
çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için
sağlıklı çiftler olduğu için vitamin kullanmıyorum bunlarda, elimde süpervit var ve evit-se, kullanmalımıyım bu dönemde sizce
İbrahim bey kuşlar ne kadar sağlıklı olursa olsun her kuşun kafeslerde beslediğimiz için vitamine ihtiyacı vardır. Yem mama vs. gibi şeylerden alsada yinede sularına haftada 1 - 2 gün vitamin koymanızda yarar vardır. Yavrular çıktıktan sonra mamayı hergün düzenli vermelisiniz ki yavrular dolu dolu dobiş dobiş olsunlar. İnşallah Allah gönlünüze göre verir.