İLK YAVRU DÜŞTÜ AMA (VİDEO)

baris.kahveci

Üyemiz
Adı
BARIŞ
Soyadı
KAHVECİ
MVI 2957
İlk yavrum düştü dün yuvaya ama tüyleri çıkmamıştı henüz tam 26 günlük.baba besledi alalacele ama anne hırçınlaştı aaraya falan girdi.kıskançlık işte ama uysal bir dişi.
bende dün yuvaya tekrar koydum ama baktım ki bu sabah gene yuvada.
degerli tavsiyelerinizi bekliyorum dostlar.
ilkkez karşılaştıgım bu duruma ne yapacagımı şaşırdım.anneyi ayırsam erkek çok düşkün dişiye.yavruda yemleri agzında geveliyo ama kırıp kıramadııgını tam tespit edemedim.yavruyu ayırmakta olmaz.bakıcımda yok.elle besleme yolunada gitmek istemiyorum.kursagı boş degil

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Daha çok küçük 33-35 günlük olana kadar yuvaya geri koy, zaman zaman da kontrol et başına bir hal gelmesin...

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
selamlar
ilk yavru diğerlerinden daha büyük olduğu için beslenme zamanı anne ve babayı yuvalığın ağzına çıkarak bekler. ve bazen böyle yere düşer. ben ilk zamanlar çok yavru yuvaya geri koydum fakat yine düşüyor bazıları.
endişe edilecek birşey yok baba besler zaten videoda da gözüküyor. sizin yapacağınız ufak bir plastik saksı altlığına bir miktar ak darı koyarak kafesin tabanına bırakmanız. yavru bir hafta on gün içinde yem kırmaya başlayacaktır. babasından öğrenerek.

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
aykutsüzer' Alıntı:
selamlar
ilk yavru diğerlerinden daha büyük olduğu için beslenme zamanı anne ve babayı yuvalığın ağzına çıkarak bekler. ve bazen böyle yere düşer. ben ilk zamanlar çok yavru yuvaya geri koydum fakat yine düşüyor bazıları.
endişe edilecek birşey yok baba besler zaten videoda da gözüküyor. sizin yapacağınız ufak bir plastik saksı altlığına bir miktar ak darı koyarak kafesin tabanına bırakmanız. yavru bir hafta on gün içinde yem kırmaya başlayacaktır. babasından öğrenerek.
+1

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Barış bey, bir sıkıntı görünmüyor (Ayrıca yavru MuhabbetKuşunuza MaşAllah).
    Yavruların yuvalıktan kafese erken inmeleri oldukça normaldir; Belki bu tosuncuk diğerlerinden daha cesaretli.
    Yavruyu tabanda bıraksanızda, tekrar yuvalığa koysanızda babası besleyecektir. Anne yeni kuluçkasına hazırlık yapıyorsa yavrulara tahammül göstermeye bilir fakat o da kötü huylu bir dişiye benzemiyor. Bu dönemde yavruların gelişimi oldukça önemlidir, Yahya beyinde dediği gibi 33-35 günlük oluncaya kadar (tutabilecekseniz) babalarının yanında olmalarını öneririm.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Maşaallah. Daha nice böylesi güzel yavrular almanı dilrim

baris.kahveci

Üyemiz
Adı
BARIŞ
Soyadı
KAHVECİ
valla sizlerin sayesinde inşallah daha hızlı ilerleyecegiz.yardımlarınız ve desteginiz için çok teşekkür ederim

E

elaziz2316

Guest
    Maşallah. Bu yavrunun da yavrularını görürsün inşallah.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
yavruyu muhtemelen annesi atıyordur tekrar yumurtlamak için ama baba besliyor bi sorun yok gibi kursağıda dolu kafes tabanını dışkı yememesi açısından sık değiştirmenizi  tabana dal darı ve aspur koymanızı öneririm en rahatlıkla kırabileceği yemler bunlar şimdilik ayrıca yavrunuzunda maşallahı var allah nazardan korusun

cemo413

Üyemiz
Adı
cem
Soyadı
Adıgüzel
arkadaşlar ben yeni bir hazır çift aldım ve yavru yapmasını istiyorum sizce neler yapmalıyım??

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
cemo413' Alıntı:
arkadaşlar ben yeni bir hazır çift aldım ve yavru yapmasını istiyorum sizce neler yapmalıyım??
öncelikle sabretmelisin yemini mamasını vitaminini eksik etmemelisin birde güzelde bi yuvalık taktığın zaman yerlerine alışınca yavrular gelmeye başlar inşaallah bol üretimler dilerim.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
annesi tüy yolmamış yavruda sağlıklı maşallah bi sıkınıtı yok

baris.kahveci

Üyemiz
Adı
BARIŞ
Soyadı
KAHVECİ
salmada üretim zordur allah kolaylık versin ne diyeyim.sadece sana önerim yuvalık girişleri birbirini görmesin.ve 2 dişi anı yuvalıgı seçerse birini salmadan çıkar.ve olası kavgaları önlemek için etkili olduguna inandıgım kırmızı dolmalık biberi salmanda hep bulundurmanı öneririm.
merak etme bişey olmaz atsalarda.sen hiç 6 kattan düşen ama burnu kanamayan bebek haberi duymadın mı.. :D