İlkbahara yaklaştık

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Öncelikle forumdaki bütün üyelere iyi forumlar,
Hepinizin bildiği gibi İlkbahar aylarına yaklaşıyoruz. Muhabbet kuşları iyi bakım sonucu yılın her zamanı yumurtladığı halde İlkbahar aylarında diğer hayvanlar ve bitkiler gibi daha bir coşkulu olurlar. Bu İlkbahara yaklaştığımız zamanlarda kuşlarımızın bakımına daha çok önem gösterelim ki (yavru alamamış olan abilerim ve  hepinizin bildiği gibi yavru alamamış olan ben :D ) hayvanlarımız bu aylarda bize istediğimiz şey olan yavruları versinler. Ben şimdilerde kuşlarıma daha etkili ve onları güçlendirecek bir bakım uyguluyorum. Sizin de öyle yapmanız bence çiftleşmeler için katkı sağlayacaktır.
Eğer bir yanlışımı gördüyseniz beni yorumlarınızla uyarın lütfen...
İyi forumlar, Bol üretimler :)  bye

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Efekanım neler yapıyosun özel bakım için ben de yeni damızlıklarımı hazırlıcam, kendi yavrularımdan ayırdım 30 tane. Farklı birşey varsa ve paylaşmak istersen öğrenmek isterim :)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Örneğin bal pekmez gibi yiyecekleri (çok az ) 4-5 günde bir vermeye başladım. Benimkiler nijerlerini yemiyorlar ama sen nijer de ver abi. Yumurta mamalarını yine 3 günde 1 eksiksiz veriyorum. Tekrar yazın yaptığım gbi haftada 1 yeşillik vermeye başladım. Sularına dışkıları sulandığında bile azıcık kattığım vitamini ambalajında yazdığı ölçüde veriyorum. İşte son günlerde gözlemlerime göre baya bir fark etti. Sen de dene abi hayrını görürsün İnşallah :) bir de sitemizin çekilişinden kazandığım kuş taban kumunu altlarına koyuyorum. Koku moku kalmadı. Yeşilliğin ishal yapacağı düşünülebilir. Ama ölçülü verildiğinde faydası çok fazla. bye bye

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Ben şimdiye kadar hiç bal yada pekmez vermedim. Sürekli yavruları takımlarım olduğu için mamayı hergün zaten veriyorum. Yumurtalı yada yavru uçurmuş yumurtlayacak olanlara 2-3 günde bir aynı mamadan veriyorum. Benim yemim karışık içinde nijer de var. Balı küçük yemliklerim var onda vermem gerekir heralde. Bir yetişkin kuş için 1 çay kaşığı nasıl olur sence ?

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Benim kuşlarım yemden başka birşey yemiyorlar ne yapabilirim öneriniz var mı?
Bugün yine mama yaptım denedim ama yine yemediler. Balı pekmezi nasıl ne kadar veriyorsunuz suya mı katıyorsunuz?

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Tamam kardeşim bi deneyeyim bakalım. Benim bi yavrudan yetiştirdiğim kuşum var "lutino", erkek beyendiremiyorum :) Ona çakayım bi ÇORBA kaşığı balıda aklı başına gelsin  smileki

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Benim kuşlarım yemden başka birşey yemiyorlar ne yapabilirim öneriniz var mı?
Bugün yine mama yaptım denedim ama yine yemediler. Balı pekmezi nasıl ne kadar veriyorsunuz suya mı katıyorsunuz?
petshoplarda ballık diye söylerseniz size küçük bir kap verirler ona koyup veriyoruz. Kuşlarınız mamayı bıkmadan usanmadan koymaya devam ederseniz mamaya alışacaktır hatta tiryakisi olacaklarıdır :)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Yemi ve mamayı aynı anda koyunca mama olan kaba hiç gitmiyorlar bile yem vermeyip sadece mama koyunca bugün öyle denedim iki didikledi ama hiç yemedi :(

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Yemi ve mamayı aynı anda koyunca mama olan kaba hiç gitmiyorlar bile yem vermeyip sadece mama koyunca bugün öyle denedim iki didikledi ama hiç yemedi :(
durmak yok denemeye devam :)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Cihad ERGÜN' Alıntı:
EyvAllah ustam sağ olasın aynen dediğiniz gibi :) Hakkımızda hayırlısı olsun Allah herkesin gönlüne göre versin :)
abi ustam diye bana diyorsan usta olmam için daha çok erken daha önce 13 yaşında bir usta görmedim  :D  ;)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
abi ustam diye bana diyorsan usta olmam için daha çok erken daha önce 13 yaşında bir usta görmedim  :D  ;)
Ustalık yaşla değil tecrübeyle olur bak ben 30 yaşındayım ama sen benden çok şey biliyorsun kuşlar hakkında :) ustam :)

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
efeciğim sağolasın iyi bir  yere  değinmişsin Baha konusuna  bahar  gelmeden  bir  ay  bir  bucuk ay özel bir  kürle  dişi ayrı erkek ayrı  bir  şekilde  dinlendirirseniz  bir  bucuk ayın sonunda  baharında biyolojik etkisiyle inanın kuşlar  ilk onbes sanıyeye kalmadan eşleşirlerçç tabi  kür  konusunda  her  yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır  ama  üç aşağı beş yukarı ortak  payladıları var tabiki.... herkese  hayırlı  üretimler  dostlar..

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Erkekle dişiyi bi ay ayrı tut sonra birleştir diyorlar sence işe yarar mı usta ??

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Erkekle dişiyi bi ay ayrı tut sonra birleştir diyorlar sence işe yarar mı usta ??
abla şu ustayı söylemesek.  :-[ . Neyse konuya dönelim. Evet yararı var birbirlerini görecek şekilde kafeslerini ayırırsanız ( erkek yuvanın bulunduğu tarafta kalacak. Çünkü yuvaya hakim olması dişinin dominant olmasını engeller )ve gereken bakımı yaparsanız kızışırlar. Ama çiftleşeceklerinin garantisi yok.