İncir&Ladin ve Marul&Mandalin

Fatih Maltepe

Yeni Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Maltepe
Merhabalar;

Forumu bir süredir takip edip değerli bilgilere sahip olmaktaydım. İlk mesajım bu konuya nasipmiş. Öncelikle sizlere kuşlarımı tanıtmak istiyorum:
İlki eşim için almış olduğum kuşum (erkek diye almıştık dişi çıktı): İncir
Eylül 2016 da petshoptan daha yuvadan atlamadan almıştım, Kendisinin kanatları çarpık pek iyi uçamıyor; erkekler konusunda biraz seçici.

Şu anda yanında bulunan erkeğim: Ladin
Temmuz 2017de üretici bir arkadaşımdan aldım, aldığımda 1 yaşlarında olduğunu ve daha önce yavru baktığını söylemişti.

Diğer çiftim ise Marul&Mandalin
Mart 2017de yuvadan yeni atlamışken,İncirin yanına eş olsun diye almış olduğum dişi Marul; tabi o zamanlar İnciri erkek sanıyorduk.

Mandalin ise yaklaşık 3 aydır bende, jumbo kırığı diye aldım daha önce İncirin yanındaydı fakat İncire erkek beğendiremediğim için eşleri değiştirdim. Şimdilerde Marul ile iyi anlaşıyorlar bol bol öpüşme ve kaşınma mevcut, dişim yuvalığa girip çıkıyor. Dişinin kuyruğu sürekli atıyor, çiftleştiklerine şahit olmadım ama sizce yumurta belirtisi var mı?

Gelelim konuyu asıl burada açma sebebime;

Mavi erkek kuşum Ladin bana geldiğinden beri pek canlı bir kuş değildi. İki dişimle de yanyana bulunmasına rağmen ilgi göstermedi; kuşun tüm ilgisi dişilerde olması gerekirken gaga taşında sürekli onu yalamakla meşgul, resimlerde görüldüğü üzere taş kapkara oldu. Bir de tabiri caizse devamlı olarak ağzını şapırtadıyor(Anlaşılır olması için video çektim) . Son zamanlarda dikkat ettiğime göre dışkısı diğer kuşlardan farklı yeşil renkte ve daha sulu, kuşun sıvı tüketimi daha fazla. Bugüne kadar işhtahsız olduğu görmedim. Zaman zaman kabarık duruyor, kafasını kanatlarının altına atarak uyuyor ama bunlar genel karakterinde olan hareketleri.

Bu kuşumun problemi ne olabilir, nasıl çözebilirim?

<iframe width="854" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/Hkmepyqg-Kc" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Kafes düzenim şu şekilde:

Yem olarak Versele-Laga Budgies Prestige kullanıyorum. Haftada 2 defa havuçlu yumurta maması yapıyorum, içerisine keçi boynuzu eziyorum, Diazyme 256 ve biraz kırmızı pul biber katıyorum. 3 haftadır Hobi E ve S takviyesinde bulunuyorum. Zaman zaman buğday ve çimlendirme tohumu veriyorum. Haftada bir gün mutlaka sirkeli su, kimi zaman Diazyme 256 ilaveli su veriyorum. Kafeslerinde gaga taşı, kuş kumu ve kili, kalamar kemiği ve yabani sağlık tohumları bulunuyor.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Öncelikle koksidyoz tedavisi uygulamanızı öneririm. Bakteriyel veya mantari bir durum olsaydı şimdiye rahmetli olurdu diye düşünüyorum.
İlacın adı Coxidin 100 ml olarak veterinerlerden bakınız. Suluğuna 6 damla 5 gün her gün taze hepsine uygulayınız.
Tamamlayıcı tedavi olarakta herzaman olduğu gibi 3 gün multivitamin+aminoasit 3 gün de probiyotik. Hepsi hergün tazelenecek.
Tedavi bitince arada değil. Geçmezse aynı işlemi sulphamezathine ile uygulayınız. Tamamlayıcı tedavi kısmı dahil.
İlgili videoları youtube kanalımdan bulabilirsiniz.

Fatih Maltepe

Yeni Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Maltepe
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Öncelikle koksidyoz tedavisi uygulamanızı öneririm. Bakteriyel veya mantari bir durum olsaydı şimdiye rahmetli olurdu diye düşünüyorum.
İlacın adı Coxidin 100 ml olarak veterinerlerden bakınız. Suluğuna 6 damla 5 gün her gün taze hepsine uygulayınız.
Tamamlayıcı tedavi olarakta herzaman olduğu gibi 3 gün multivitamin+aminoasit 3 gün de probiyotik. Hepsi hergün tazelenecek.
Tedavi bitince arada değil. Geçmezse aynı işlemi sulphamezathine ile uygulayınız. Tamamlayıcı tedavi kısmı dahil.
İlgili videoları youtube kanalımdan bulabilirsiniz.
Teşekkür ederim ilginiz için.
Coxidin için veterinere gittim fakat ilacın 1 yıla yakin suredir piyasada bulunmadığını belirtti, aynı etken maddeye sahip baycox %5 isimli ilacı tavsiye etti. Fakat bu ilacın daha çok inek ve koyunlarda kullanıldığını belirterek, sulphamezathine kullanmami söyledi. Siz ikinci adım olarak tavsiyede bulunduğunuz için onu da aldım.
Tedavide baycoxu kullanabilir miyiz, eğer kullanır isek dozaj belirttiğiniz şekilde mi olacaktır?
İlaç kullanımını tüm kuslarima mi yoksa sadece ladine mi uygulamaliyim?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Sonda başlayayım. Tüm kuşlara uygulamanız 3. gün ve 5. günde dezenfeksiyon yapmalısınız. Özellikle dışkı ile temas olmamalı.
Ben Baycox üreten firmanın ürünlerini şahsen pahalı bulduğundan hiçbir ürününü kullanmıyorumda önermiyorumda. Ama bir şey yakaladım. Eğer ilacı almadıysanız almayın ama aldıysanız 1. gün Baycox kullanın.
2.3. günler Sulphamezathine kullanın. 4. Gün baycox ve 5. Gün yine sulphamezathine ile tedaviyi tamamlayıp ardından tamamlayıcı tedaviye geçin.
Bu arada ben zaten sulphamezathine kullanıyorum ama Coxidin ile beraber hasta kuşlarımda iyileşme net şekilde başlamıştı. Size önerilen Baycox'u ben hiç kullanmadım. Karar sizin.
Sulphamezathine 5-6 damla.
Baycox 8-9 damla olarak uygulanabilir.

yesillik

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
Yaklaşık bir 20 gün sonra ben de bir kür olarak coxidin vermek istediğim için izmirde coxidin arayışlarım pek sonuç vermedi. Tekirdağda bir arkadaşım vasıtasıyla sordururken satışı yapan yer, coxidinin 1-2 yıldır piyasada bulunmadığını muadili olarak vetaş firmasına ait vetakoksin verebileceğini söylemiş. Etken maddesi yine coxidin ile aynı sülfakuinoksalin. Fiyat olarak 18-20 lira bir şeymiş anladığım kadarıyla.  Güvercinciler falan da biliyormuş ve kullanıyormuş biraz internette bakınca. Ayhan hocamın da bakmasını isterim tabi kullanmadan önce.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Etken madde aynı ise alın ve kullanın. Derişime göre de dozajı ayarlayıp verin.

Fatih Maltepe

Yeni Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Maltepe
Baycox ve sulphamezathine tedavisinin sonuna geldim. Bugün tamamlayıcı tedavide ilk gün sanırım pek bir ilerleme kaydedemedim. Dışkı halen daha aynı etrafı sulu ve yeşil. Ladin artık kabarık durmuyor, daha önceden pek yapmadığı şekilde tüyleriyle ilgileniyor. Tam emin değilim ama yoluyor da olabilir çünkü etrafta çok fazla tüy olmaya başladı. 
Etrafı yalama hareketi sonlandı ama ağzını şapırdatması devam ediyor.

https://youtu.be/ZfcY8-nvz60

Benzer dışkıya diğer eşimin erkeğinde de rastladım.

Sorun ne olabilir sizce, Koksidiyozdan başka bir hastalık daha olabilir mi?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Multivitamin ve probiyotik takviyeleriniz bitmeli. Ondan sonra muayene yapılacak ama kuş tüye girmiş genellikle sağlık belirtisidir. Tüylerini düzeltmesi neşesinin yerinde olduğuna işaret olarak kabul edilir. Toparlanma sürecinde daha. Lütfen tamamlayıcı tedaviyi tamamlayın. Kuş kendini toparlasın.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Hakan YAMAN' Alıntı:
Yaklaşık bir 20 gün sonra ben de bir kür olarak coxidin vermek istediğim için izmirde coxidin arayışlarım pek sonuç vermedi. Tekirdağda bir arkadaşım vasıtasıyla sordururken satışı yapan yer, coxidinin 1-2 yıldır piyasada bulunmadığını muadili olarak vetaş firmasına ait vetakoksin verebileceğini söylemiş. Etken maddesi yine coxidin ile aynı sülfakuinoksalin. Fiyat olarak 18-20 lira bir şeymiş anladığım kadarıyla.  Güvercinciler falan da biliyormuş ve kullanıyormuş biraz internette bakınca. Ayhan hocamın da bakmasını isterim tabi kullanmadan önce.
Baktım. Bende satın aldım. Yakında kullanacağım.

efe09x

Üyemiz
Adı
Efeoglu
Soyadı
Aydın
Kuşlarım kaç yaşında dişinin ceresi kahverengi oldu erkek dişi kuşa yem kusuyor yuvalık taktım ilgilenmiyor erkek çiftleşmek istiyor dişi istemiyor ne yapmalıyım

Ekli dosyalar