İntiharmı, erkek kuşmu yoksa hastalıkmı.

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
Herkese merhaba.
Bayağa canım sıkkın.Geçenlerde erkek olan kuşuma (tahmini 7 aylık)Albino bir dişi aldım 2 veya 3 aylık.
Kuşlarım anlaşıyor gibiydi.Ancak bazen dişi erkeğe çok yanaşıyor erkeği tünekten falan atıyordu.
Dün albino kuşum (dişi) tüylerini kabartıyordu.Bende üşümüş olabilir dedim.Akşam üzerine örtü örttüm tamamen değil ön cephesi acık kalacak şekilde(Bu arada ağrıda yaşıyorum)Dişi kuşun birazda ishali vardı.İsadur ilaçtan suyunua 4 damla kadar damlattım.
Sabah işe gittim.Şimdi geldim.Dişi kuşum kafesin dibinde yerde yatmış ölü gibi duruyordu.yüz üstü.Önünü çevirdim gögüs bölgesinde serçe parmak kalınlıgında kan akmış ve ölmüş.Evde hiç kimse yoktu.Yani biri zarar vermiş olamaz.Kuşun ayaklarındada kan izi vardı ama pençelerde okadar belirgin bir kan yok.Acaba intiharmı yoksa erkek kuşmu yoksa hastalıkmı anlaymadım.Çok üzüldüm kuş beslemeye başlayalı 4 ay oldu.Ve moralim bayağa bozuldu bu durum nedir sizce.
İsterseniz kuşun resimlerinide atabilrim.
Ve erkek kuşum dişi kuşun öldüğüne sanki seviniyor.
Kaç gündür az öten kuş şimdi şakır şakır şakırdıyor

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Fare veya başka bir hayvanın yapmış olma ihtimali daha yüksek. Erkek yapmış olsa kafası baştan aşağı kan olmalı. Ama kuşlar o şekilde karın deşmezler diye düşünüyorum.

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
reis imkansız bişey fare falan giremez. zaten başka hayvanda yok.Acaba kendi kendinemi vurdu.ayaklarında biraz kan izi vardı.ama yoğun değildi bulaşmışta olabilir.Abi tam bir dedekliflik konu oldu bu.Ve bence sebebini asla öğrenemiyeceğim

AhmedDemir

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmed
Soyadı
Demir
Gecmis olsun cok uzucu bir durum bende malesef show jumbo erkek kusumu kaybettim sizin erkek kusta yaralanma veya kan lekesi var mi vucuduna zarar verecek tel civi kafes teli gibi herhangi birseye takilmis olabilirmi erkegin cok otmesi onu aradigi icin yada tek beslenmeye alistigindan yalniz kalinca mutlu olmus olabilir soylediginiz gibi kesin cevab asla bilinmeyecek tekrar gecmis olsun

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
Eyvallah :-[
Erkekte kan yara bere izi yok kafeste herşey normal hiçbir boğuşma dövüşme izi yok.
Ayrıca kafeste kuşa batacak tel benzeri bişey yok.Sadece öldüğü yerde birde yemliğin yanında muhtemelen kanadıktan sonra göğsünün değidiği yerlerde kan ileri var okadar

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
İshalle oluşabilecek bir durum söz konusu değilidir galiba.Yani öyle bişey tahmin etmiyorum ancak.Olabilirmi acaba

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Ben yine tekrarlıyorum. Kuşun o görüntüsü cinayete benziyor. İntihar gbi görünmüyor. Erkek olmadığına göre başka bir katil var.

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
Şehir merkezinde tokide oturuyorum.Fare bu güne kadar hiç olmadı olacağınıda zannetmiyorum.Çünki kafeste boğuşma izi olurdu yerde mama vardı o dökülürdü ne bileyim tüyleri falan düm düzdü.Ama söylediklerin ve erkeğin gagasının ve dişinin gagasının kansız olması acaba böcek falan olabilirmi diye düşündürmeye başladı

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
ne yapmalıyım sizce kafesin yerini değiştireyimmi.Kafesin içinde bir tehlike olsa kafesin kapısını açtım çıkmak isterdi heralde ama hiç oralı olmadı.Zaten dışarı çıkmak gibi alışkanlığıda yok ben zorla çıkartıyorum

Kahraman sinan

Takipçi Üyemiz
Adı
Sinan
Soyadı
Kahraman
Erkek kuş dediğiniz gibi masum ise bir kuşunda birdenbire kendisini bu hale getirebileceğine pek ihtimal veremiyorum.
Belki yaşanması muhtemel vakıalardır fakat görmedim duymadım.
Ben olsam bilinmezlik içerisinde kuşu farklı bir odaya taşır idim.
Belki geçen süre zarfında gözünüze bir şey ilişir veya olayın yaşanmasına sebep olan  başka bir ihtimal aklınıza  gelir.

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
Eğer şuanki bu yaptıkları dişiyi göremedğinden dolayıysa erkek masum.Ama yok sevinç gösteriyorsa ozaman erkek kuş en yüksek şüpheli.Ama dişi kuştanda korkuyordu.Dişi biraz sıkıştırsa hemen tünekten aşağa atlıyor yada kaçıyordu.Yani onu öldüreceğinede pek inanmıyorum.

Bide yemin içinde nijer tohumunun olması acaba sıkıntı yapabilirmi.Yani daha dişi küçük olduğundan dolayı bi sıkıntı yapmış olabilirmi.Erkek kızışmış dişi buna cevap verememiş gibi bir durum olabilirmi

Ghooo

Yeni Üyemiz
Adı
Cemil
Soyadı
Demirtaş
Bu ölümde erkeğin bir izi olsa dişi kuşunuzun kafasından darbe alması gerekirdi . Kafesin kenarında yada odada başka bir kan izi varmı buna dikkat ettinizmi

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
Şu an tekrar inceledim dişiyi.Dişinin kafa kısmı tertemiz göğüs kısımındaki tüyleri açarak baktım bu sefer muhtemelen tek darbe gibi duruyor.sivri bir şey girmişe benziyor.Delik açılmış kan ordan boşalmış.Bence intihar gibi gelmeye başladı.Kafesi iyice inceledim sivri bir şey yok.Ama yinde tekrar inceliyeceğim

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
Şimdi kafesi incelerken tek olabilecek yer olarak düşükte olsa bir ihtimal var.5 gün önce felan yavruluk için afeste yer açtım.Çok ıfak toplu iğne götü kadar parçalar kaldı acaba onlar sebep olmuş olabilirmi diye düşünüyorum tellere elimi sürdüm kan tüy vb hiç birşey gelmedi.zaten dedğim gibi çok ufak parça.Çok keskinde değil

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK

Resimdeki durudğu kadar büyük değil o çıkıntılar.Ama şuan kapağı iç dış yaptım.artık onlarında batma ihtimali yok