iri yavru sahibi olmak

Orkun TUTAR

Takipçi Üyemiz
Adı
Orkun
Soyadı
TUTAR
İri yavru almanın püf noktaları nelerdir bilen ustalar yardımcı olabilirmi ?

aresadana

Üyemiz
Adı
levent
Soyadı
malkoç
Serkan KUCCUK' Alıntı:
tabiki damızlıklarının kaliteli olması ve düzenli sağlıklı beslenmedne kaynaklanıyor bence. Şöyle düşün bir cift pakistan kuşundan cekostovak yavrusu cıkmasını beklemekde  yanlış nolur nasıl cekostovak jumbo yavru vermıyorsa pakıstanda iri yavru veremez.
abi çekostovak ne ya yeni bi ülke mi icat edildi?

sadettin

Üyemiz
Adı
SADETTİN
Soyadı
SERBES
cok eskiden çekoslovakya diye bir ülke  oradan kalma isim  iri yavru almak için kuşların mutlaka iyi güneş görmesi gerkli tabi ki ırklarıda cok önemli

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
iri yavru almak için kuşların bakımını çok iyi yapmak lazım birazda kuşla alakalı kuş yavruya ne kadar iyi bakarsa yavrular okadar iri oluyor

sibirya27

Takipçi Üyemiz
Adı
berat
Soyadı
cingöz
canlıların fiziksel özellikleri genetiktir. elinizdeki damızlıklardan iyi faydalanmanız gerekir. misal benim kümesimde çek de var yerli kuşlar da var. jumbo da var. çek kuşardan aldığım yavruları jumbolarla kırarak yavrular jumbo kırığı yavrular elde ettim. bunu yapmamdaki sebeb ise elimde yeşil ve mavi jumbolar mevcut idi. parçalı ve beyaz çeklerle jumbolarımı eşledim ve parçalı ve beyaz jumbo kırıkları elde ettim . o kırık yavrularla jumbo kuşları eşledim daha iri parçalı yavrular aldım. 3-4 batın da parçalı ve beyazz jumbolarım oldu. aynı şeyi yerli kuşlarla çekleri eşleyerek de yapabilir siniz. fakat kaliteli damızlıklar olmalı. kökenlerini yani soyunu bilmelisiniz kuşların. ancak böyle fiziksel değişiklikler yapabilirsiniz. iki küçük kuştan jumbo alamazsınız.