ırk,cinsiyet,yaş ve çift uyumu

haci

Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
umut
selamunaleykum
fotoyu en kisa zamanda ilave etmeyi dusunuyorum ancak oncelikle fotosuz cevap verilebilecek bir kac sorum var musadenizle. dün bir dukkandan iki yavru aldim. saticiya,  ayni zamanda kucuk capli ureticiye bir sey danismadan dogrudan yavrularin bulundugu iki buyuk kafesten birer tane bir erkek bir disi yavru aldim. erkegin kuyruk kismi henuz olusmamis ve daha kucuk gorunuyor. foto koyarsam daha belli olacaktir. neyse benim sorularim; erkegin biraz yasca kucuk olmasi cift olurlarsa olumlu mu olur olumsuz mu? kuslar fazla kavga etmiyor birbirlerine uyumlu gorunuyorlar ozellikle disi oldugunu dusundugum kus cok daha cana yakin davraniyor ve hep erkegin yaninda durmak istiyor erkegin kafasini kasiyor agzina bir seyler yapmak istiyor;) ama erkek bazen kasimasina vs izin versede genelde uzak durmaya calisiyor kaciyor. vaziyet nedir sizce eş olma yolunda mi gidiyorlar yoksa cocuk oyunlarimidir bunlar. tesekkurler..

bir de alistirmak ve konusturmak istiyorum. bunun icin ne tavsiye edersiniz ve konusturup alistirmak icin kuslarin yasi ne kadar olmalidir ve bu yas ne kadr onemlidir..

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kuşlar daha çok küçük. Anlaşılan. 7-8 aylık olmadan çiftleşmeleri hem sağlıklı değil hem de pek mümkün değil. Ele alıştırmanız zor olur. Hem de birbirlerine ilgilerini azaltır. Bu yüzden hiç ellemeyin. Bakımlarını yapın. 3 günde 1 yumurta mamalarını verin, gaga taşları, kalamar kemikleri takılı olsun. Vitamin de takviye edin. Kuşlar erişkin olduklarında çiftleşirler İNŞALLAH.

haci

Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
umut
tesekkurler.. sorularima sorularima yonelik cevaplar bekliyorum..

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Erkeğin küçük olması fazla etkilemez. Ama daha küçük olduğu için erkek dişinin isteğine karşılık veremiyor. Erkek biraz daha büyüyünce ve kızışınca dişinin çiftleşme isteğine karşılık verecektir.

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
Kuşlar olgunlaşınca sıkıntı olmaz fakat dediğinize göre şuan erken çiftleşmeleri için.
kuşunuzu konuşturmak için yuvadan yenı düşmüş,erkek almalısınız. eşli muhabbet kuşunu eğitmeniz çok zor. hatta bence alışma bile.

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
Ufuk UMUT' Alıntı:
http://o1306.hizliresim.com/1b/c/p0j3x.jpg

http://o1306.hizliresim.com/1b/c/p0jd1.jpg
photo
yorumlarinizi bekliyorum.. yumurtadan cikali ne kadar olmustur.. aralarinda ne kadarlik gun farki vardir sizce. cift olmalari icin ideal bi cift mi? bunlar alistirilabilir mi? alistirilmak icin tek bi erkek almis olsaydim bu mavi erkek yas olarak ideal mi buyuk mu? cinsiyetleri sizce nedir? tşklr...
Fotoya gore mavi disi oteki erkek. Mavinin gagasinda siyahlik var hala yuvadan yeni dusmus. Otekide kucuk. Cift olmalari icin zaten beklemelisin. Yetistirmek icin tek olmali. Cift oldugu zaman birbirleriyle ilgilenirler

haci

Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
umut
cinsiyet konusunda eminmisiniz? cinsiyet otusten belli olur mu? sari mavinin kafayi kasiyor genelde. mavinin oyle yaptigini hic gormedim. benim bildigim disi erkegi kasir dogru degil mi?

baska yorumlar da bekliyorum..

haci

Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
umut
bir de aralarinda ne kadarlik bir yumurtadan cikma zaman farki vardir sizce. çift  olacallarini dusunursek bu farkin cinsiyete göre olumlu olumsuz yani varmidir. yani erkek 1-2bir ay büyük olursa iyidir veya kucuk olsa faha iyi gibi?

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
Ufuk UMUT' Alıntı:
cinsiyet konusunda eminmisiniz? cinsiyet otusten belli olur mu? sari mavinin kafayi kasiyor genelde. mavinin oyle yaptigini hic gormedim. benim bildigim disi erkegi kasir dogru degil mi?

baska yorumlar da bekliyorum..
Arkadaşım kuşlarının birisi 4 yaşında öteki 2 aylık değil, ikiside aşağı yukarı aynı zamanda yumurtlayacak olgunluğa erişecekler. zaten çiftleşmelerini istiyorsan en aşağı 10-11 ay sonra yuva tak. Olumsuz etkileri olmaz. Koyduğun fotoğrafa göre Sarı erkek ötekisi dişi. hayırlı günler