İshal değil, sadece su dışkılıyorlar ????

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
Arkadaşlar, üretimhanemde sadece bir çift kuşum su gibi ishal , kuluçkaya yatmadan önce böyle değildi ama şimdi çok fena 2 günde bir kafesin altındaki sepette akacak derecede su birikintisi oluşuyor, bir seferde çıkardığı su çok fazla üstelik, dişi yumurtaya yattığı için dışkılama sürelerinin arası uzun bir kez yaptığında musluk gibi su çıkıyor, sadece bir çiftte durum 15-20 gündür böyle, suyuna demli çay kattım olmadı patates verdim olmadı kuşlarda sağlık olarak hiçbir problem yok, 4. yavruları bugün çıktı, ilaç kullanmak istemiyorum, ama mecbursam eğer kullanırım, sizz neler öneriyorsunuz?? bilgili üstadlarımın görüşlerini bekliyorum. teşekkürler.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Atilla kusun hem kafeste hemde eline alarak altının resmini cekip koyarmısınız bide dışkısının resmi? ve su tuketimi nasıl?

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
şimdi iğrenç bir görüntü olur diye koymak istemedim :) behsat senden aldığım kuşlardan biri, geldiği zaman böyle değildi, hemen foto çekip koyuyorum, kuşun arkasında bir değişiklik yok kabarıklık yok yem tüketimi iyi yavrulara iyi bakıyorlar, su tüketimi çok fazla günde 2 kez su koyuyorum. birazdan foto ekliyorum hemen.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
he kusları aldıktan sonra kimsenin sesi solugu cıkmıyor :) yavrular gelince bi tsk yeter bana ama velakin bu aralar tskler gelmiyor... kimseye kuş yok daha :)

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
senin kuşlar harika behsat ya :D ben aslında yavrular tüylenmeye başlayınca resimlerini çekip göndermeyi düşünüyordum ama şimdiye nasipmiş :) çok teşekkür ederim, bütün çiiftlerde şuanda yavru yada yumurta var :) inşallah yavruları da büyür. resim attım bu arada.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Atilla KARADAĞ' Alıntı:
senin kuşlar harika behsat ya :D ben aslında yavrular tüylenmeye başlayınca resimlerini çekip göndermeyi düşünüyordum ama şimdiye nasipmiş :) çok teşekkür ederim, bütün çiiftlerde şuanda yavru yada yumurta var :) inşallah yavruları da büyür. resim attım bu arada.
kardesim kusların hayrını gör inş güzel yavru buyutecek kuslardır.. bu resimde gordugum kustada olumsuz bisi gozukmuyor gibi ama bi beş gun agzına bir damla zeytin yagı damlat daha sonrasında durumu gozden gecirelim

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
yavruları daha çok küçük? zeytin yağı damlatınca onlar için sorun olmaz mı ?

ahmet SEÇKÜN

Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
seçkin
abi sorun benim  bir çiftdede var o bulaşıcı haberin olsun ya ne yaptımsa geçiremedim sana veterinerin verdiği ilaçları yazıyım benim gibi boşa para ahrcama abi şuynları kullandım bir halt olmadıaynı kuşlarda sorun yok ama dışkısı su gibi yem yiyo yavru bile veriyo hasta olan kuş yavrulamaya takati olurmu 

İLAÇLAR

1-dianalix
2-bismol 
3-ampromis-k

behsat abi bilir belki ilaçları bu konuya yakından takipe aldım ustaların yorumalrını bekleyecem valla ben çok  para harcamdım ayrıyatan antibiyotik`de kullandım nafile bir çözümünü bilen söylese valla ömür boyu duacı olacam en iyi çiftim ya

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
kuşlar 15-20 gündür bu durumda ama bu böyle devam etmez illaki su-elektrolit kaybına bağlı olarak direnci düşer bir süre sonra, verim düşer ben bizim fakültede mikrobiyolojide test ve antibiyogram yaptırmayı düşünüyorum bakalım ne çıkacak, bir kuşumun dışkısıda diğerlerinden farklıydı yine test yaptırdım e.coli çıkmıştı antibiyogramla uygun ilacı bulup kullandım şu anda durumu gayet iyi. sonucu paylaşırım ahmet kardeş.

ahmet SEÇKÜN

Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
seçkin
Atilla KARADAĞ' Alıntı:
kuşlar 15-20 gündür bu durumda ama bu böyle devam etmez illaki su-elektrolit kaybına bağlı olarak direnci düşer bir süre sonra, verim düşer ben bizim fakültede mikrobiyolojide test ve antibiyogram yaptırmayı düşünüyorum bakalım ne çıkacak, bir kuşumun dışkısıda diğerlerinden farklıydı yine test yaptırdım e.coli çıkmıştı antibiyogramla uygun ilacı bulup kullandım şu anda durumu gayet iyi. sonucu paylaşırım ahmet kardeş.
abi iyi olur ama bende sana şunusöyleyim benim erkek 2 yaşında bir yıldır böyle ve verimde düşüş yok abi gitmediğim veteriner kalmadı ayra dişiyi eşe attığımda farkettim dişiyede bulaşdı sonra çıkan yavrularda öyle oluyo yani son derece bulaşıcı ayrıca verimde hiç düşmedi eşe attım atalı 4 kuluçka oldu 1(5 yavru ) 2-(4yavru) 3-(6yavru)  4-(6 yavru)  ve bu böyle devam ediyo abi sen diğer çiftlerinden uzak tut inan son derece bılaşıcı bu güne kadar o çifte 5 çift parası harcadım istesem satardım ama içim el vermedi yavrularını bile satmıyorum salmada duruyolar onlara özel salma yaptım durum bende böyle abi ne ölüyo nede o lanet şey geçiyo

abi benden tavsiye o çiftinin yemliklerini suluklarını ayrı değiştir diğer kuşlarla karışmasın

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Atilla KARADAĞ' Alıntı:
hemen antibiyotige sarılmak varolan direncinide dahada azaltir önce dedigim yontemi deneseydin daha sonrasında gecmeseydi uygun olan ilacı zaten onerirdim ama bildigini okumussun hayırlısı olsun :)

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
yok behsat zeytin yağını denedikten sonra dediğimi yapacağım zaten merak etme sen :) senin bilgilerine güveniyorum zaten başta da belirttiğim gibi ilaç kullanmak istemiyorum dediğim şey son çare :) anladın mı?

ahmet SEÇKÜN

Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
seçkin
Atilla KARADAĞ' Alıntı:
yok behsat zeytin yağını denedikten sonra dediğimi yapacağım zaten merak etme sen :) senin bilgilerine güveniyorum zaten başta da belirttiğim gibi ilaç kullanmak istemiyorum dediğim şey son çare :) anladın mı?
abi sonuç alırsan veya ne olursa olsun bunun sonucunu bana özel mesaj atabilirmisin

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Yazacaklarım benim düşüncem  gaga taşı iyi olursa ( sadece kireç olmicak ) olması gereken karışımlı taş  ve kuş kumu verilirse  kuşda toparlanma olur ister istemez.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
bence her yorumda bir parça doğruluk var...bahsettiğiniz hastalığın adı aşırı e-coli, kafes tabanı bardakla su dökmüş gibi ıslanır ve kuruyunca bembeyaz kireç gibi olur. Bu durumda antibiotiğe sarılmaktan başka çare yok...tedavi uzun vadelidir, 3-5 günlük uygulama ile geçmiyor bilginize.

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
günay abi dediğin gibi her yorumda doğruluk payı var, ben zeytin yağını bugün uyguladım, sanırım amaç sindirim sist. pH sını değiştirip bakterinin yaşayamayacağı duruma getirmek, bana da aşırı e. coli enfeksiyonu gibi geliyor bunun için önerebileceğin bir antibiyotik var mı ? varsa öneride bulunabilir misin?