İSHAL DURUMLARINDA UYGULADIGIM TEDAVİ (BEHSAT TİĞİZ BATMAN)

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
s.a arkadaslar.. ishalden yana bircok sikayeti olan arkadaslarımız olmaktadir.. kendi yontemimle deneyip sonuc aldıgım ishal tedavilerini paylasmak istedim..
ishalin sebepleri..
1.si mikrobik ishaldir..
2.si besleme vs aşırı mama kuşun bagırsak florasını bozacak yiyecekler vs.
3.ic parazitler (kurtlar)
ishale yakalanmış bir kus varya önce kusu elime alıp gogsunu kontrol ederim..
genelikle ishale yakalanan kuslar aşırı bir sekilde zayıflama başlar..
sonra dışkılarını kontrol ederim..dışkı koyu renkte ise bagırsak florası bozulmus ve mikrobik bir ishalden kaynaklanıyordur..
dışkı eger acık renk ise... aşırı ishal yaratacak gıda ve ic parazit nedenidir..
kusu önce hasta kafese alırım.. kesinlikle hava akımı olmayan bir yere...
sitrax şurup<< beşeri bir ilactir.. icersinde levamizol orani yuksektir.. cocuklarda kurt tedavisi icin kullanılır..
sabah aksam olmak üzere sitraxı 3 gun agızdan veririm ve aynı zamanda suyuna b vitamini koyarım..
bu arada kuşa sadece aspur yediririm.. sade aspur..
3.gun sonunda eger ishali düzelmezse..
flgly 500 tablet beşeri bir ilactir..
1 litre suda 1 tableti eritirim.. hergun ilacı yapip tazelemek suretiyle 6 gun boyunca kusun suyuna koyarım..
6 gun.. sonunda.. buyuk ihtimalle ishalleri durdururum.. ve kuş eski sağlıgına kavusur..
not:bu işlemleri yaparken kafes tabanı kesinlikle hergun temizlenmelidir..yoksa tedavi sonuc vermez.. sıcaklıkta 25 derecenin altında olmamalıdır.. tedavideki püf noktalar bunlardır..kafes tabanı temizlenmedigi halde.. kuşun dışkısından cıkan mikroplar tekrar kusa zarar verecektir.. saygılar..

kral_afat

Uzman Üyemiz
Adı
SemiH
Soyadı
AYTEKİN
Paylaşım için sağol behsat abi yeni başlayacak arkadaşlara güzel bir paylaşım

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Behsat usta paylaşım için teşekür ederiz. Yazdıklarında yanlış birşey yok, benim tek eleştirim kullandığın yazıların başlıklarında  :) ...çok genel kapsamlı başlıklar kullanıyorsun ve bu site kullanıcılarını yanıltabilir. Örneğin bu yazıyı ele alalım İSHAL DURUMLARINDA UYGULADIGIM TEDAVİ demişsin ama anlattığın hastalık ve tedavi sadece iç parazit yani bağırsak kurtları hakkında. Bu durumda yazı başlığın BAĞIRSAK KURDU ENFEKSYONUNDA UYGULADIĞIM TEDAVİ gibi birşey olması gerek.

Bu yorumu sana çok bilmişlik veya ukalalık taslamak için yapmıyorum usta...sadece nacizane fikrimi belirtiyorum. ISHAL dediğimiz zaman, en az 9 tamamen farklı hastalıktan kaynaklanan ishal hastalığı sebebi ve tedavilerini sayabiliriz burada. Senin yazın bunların sadece birini kapsıyor, bu nedenle daha kesin yazı başlıkları kullanmamız gerek ki ihtiyacı olanlar daha kesin ve doğru bilgiye ulaşabilsinler.

Son olarak, bu bir eleştiri değil ama daha çok bir tavsiye gibi algılayabilirsin, bukadar şok beşeri ilaç kullanmak kuşlarımız için hiç de iyi sonuşlar doğurmayacak ileride...o an için beşeri ilaçla durumu kurtarabiliriz ama ileride bu beşeri ilaçlar yüzünden daha farklı ve ağır durumlarla karşılaşabiliriz. Yani mümkün olduğunca beşeri ilaç kullanmayın, buradaki örnekle yola çıkarsak, sitrax şurup yerine kuşlar için yapılan ilaç kullanabiliriz...wormex veya levamix gibi, her ikisi de levamisole içerir. Beşeri ilaçlardan farkı dozajın insanlar için değil de kuşlar için yapılmış olması ve içinde beraberinde kullanılan vitamin takviyeleri.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Behsat usta paylaşım için teşekür ederiz. Yazdıklarında yanlış birşey yok, benim tek eleştirim kullandığın yazıların başlıklarında  :) ...çok genel kapsamlı başlıklar kullanıyorsun ve bu site kullanıcılarını yanıltabilir. Örneğin bu yazıyı ele alalım İSHAL DURUMLARINDA UYGULADIGIM TEDAVİ demişsin ama anlattığın hastalık ve tedavi sadece iç parazit yani bağırsak kurtları hakkında. Bu durumda yazı başlığın BAĞIRSAK KURDU ENFEKSYONUNDA UYGULADIĞIM TEDAVİ gibi birşey olması gerek.

Bu yorumu sana çok bilmişlik veya ukalalık taslamak için yapmıyorum usta...sadece nacizane fikrimi belirtiyorum. ISHAL dediğimiz zaman, en az 9 tamamen farklı hastalıktan kaynaklanan ishal hastalığı sebebi ve tedavilerini sayabiliriz burada. Senin yazın bunların sadece birini kapsıyor, bu nedenle daha kesin yazı başlıkları kullanmamız gerek ki ihtiyacı olanlar daha kesin ve doğru bilgiye ulaşabilsinler.

Son olarak, bu bir eleştiri değil ama daha çok bir tavsiye gibi algılayabilirsin, bukadar şok beşeri ilaç kullanmak kuşlarımız için hiç de iyi sonuşlar doğurmayacak ileride...o an için beşeri ilaçla durumu kurtarabiliriz ama ileride bu beşeri ilaçlar yüzünden daha farklı ve ağır durumlarla karşılaşabiliriz. Yani mümkün olduğunca beşeri ilaç kullanmayın, buradaki örnekle yola çıkarsak, sitrax şurup yerine kuşlar için yapılan ilaç kullanabiliriz...wormex veya levamix gibi, her ikisi de levamisole içerir. Beşeri ilaçlardan farkı dozajın insanlar için değil de kuşlar için yapılmış olması ve içinde beraberinde kullanılan vitamin takviyeleri.
günay abi eleştirilere her zaman acıgım hicte yanlıs anlamam ve küsmem :) eleştire eleştire en dogruya ulasırız zaten.. dikkat etiiysen 2 cesit ishalden söz etmis bulunmaktayim.. ve 2 cesit ilactan soz ettim.. beşeri ilaca gelince dış parazitler haric kusların diger hastalıklarına kesinlikle beşeri ilac kullanıyorum ve kus agırlıgına gore doz ayarlamasi yapiyorum zararını gormedim ama faydasını gordum.. niye dersen.. kuslar icin kullanılan ilacların etken maddelerinin 3. sekonder etken madde olduguna inanıyorum..özelikle birkac doktorun tavsiyesi üzerine sadece beşeri ilac kullanıyorum.. saygılar :)

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
günay abi eleştirilere her zaman acıgım hicte yanlıs anlamam ve küsmem :) eleştire eleştire en dogruya ulasırız zaten.. dikkat etiiysen 2 cesit ishalden söz etmis bulunmaktayim.. ve 2 cesit ilactan soz ettim.. beşeri ilaca gelince dış parazitler haric kusların diger hastalıklarına kesinlikle beşeri ilac kullanıyorum ve kus agırlıgına gore doz ayarlamasi yapiyorum zararını gormedim ama faydasını gordum.. niye dersen.. kuslar icin kullanılan ilacların etken maddelerinin 3. sekonder etken madde olduguna inanıyorum..özelikle birkac doktorun tavsiyesi üzerine sadece beşeri ilac kullanıyorum.. saygılar :)
anladım usta, bugün telefonda da konuştuğumuz gibi, beşeri ilaçların üretildiği hammadeler 1nci sınıf oluyor, hayvansal ilaçlar ise daha alt sınıf kalitesine sahip hammaddelerden yapılıyor. Bu sanırım sadece bizim ülkemizdeki ilaç sanayisine mahsus birşey. Yabancı marka kuş ilaçları neden kaliteli oldukları anlaşılıyor.