İshal (fotograflı)

kralsado

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Muhammet
Soyadı
İslam
Selamun aleykum

Kuşum 1 hafta önce ishal olmaya başladı. Dışkısı normaldi ama etrafı sulu oluyordu. Siteyi araştırdım ve ilk başlarda pirinç haşlama,kahve,tarçın gibi yolları denedim. Biraz fayda eder gibi olsada gittikçe daha kötü olmaya başladı. Dün petshoptan avidiare aldım onu kullanıyorum ama fayda etmedi. Kuşun yemesinde içmesinde sorun yok hatta eskisine nazaran daha fazla su içiyor ve daha fazla yem yiyor. Biraz halsizlik var ama kabarma yok. İshalin birçok nedeni varmış acaba bu anlattıklarım ve resme göre sulfamazatine kullanmaya başlamalımıyım veya başka ne önerirsiniz kuşumu kaybetmek istemiyorum. Kusura bakmayın biraz uzun oldu. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

kralsado

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Muhammet
Soyadı
İslam
Arkadaşlar kuşum iyice kötüledi kabarmaya başladı bu gün daha hareketsiz. Coxidin aldım bu gün ağzına damlattım. Kullanım dozu nedir acaba 80ml suluğa kaç ml veya kaç damla koymalıyım bilgi verirmisiniz ?

kralsado

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Muhammet
Soyadı
İslam
Dün yarım suluğa (50cc) 10 damla şeklinde coxidin kullanmaya başladım. Bu gün kafes yine bu haldeydi. Başka ne yapabilirim. Veterinere götüreyim desem bu gün kapalı yarına yaşar inşallah.

mücahit

Takipçi Üyemiz
Adı
mücahit
Soyadı
irez
inşallah kuşunuz düzelir vardır belki açık veteriner internetten bakın numaralarına en azından telefonla bilgi alın aklıma haşlama patatesten başka bişey gelmiyor inşallah iyileşir...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
abi biraz haşlanmış patates ver istersen yarına kadar idare eder bence ishalliğini

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Aleyküm Selam.

Aldığınız ilaçları kullanırken suyun dinlendirilmiş(kloru gitmiş), hatta kaynatıp soğutulmuş (bakterilerden arındırılmış) olmasına dikkat edin. Ayrıca tedavi esnasında  kafesde kum, mürekkep balığı kemiği, gaga taşı olmasın zira antibiyotiğin etkisini azaltırlar. İyileşme görüldükten sonrada kaynamış su, yada hazır suya devam edin çünki hastalık sudan geliyor olabilir. Birde normal dışkıya dönene kadar sade kanarya yemi kullanın.
Bu dediklerimi yapmanıza rağmen düzelme olmazsa Alpay BİLİR abinin ilaçlarından macigmix var onu denemenizi öneririm. Yada Noe-Terramicyn deneyebilirsiniz.
Yumurtlama dönemi ve yavru besleme dönemlerinde dışkının su miktarının artmasının normal olduğunuda hesaba katmayı ihmal etmeyin.
Allah şifa versin.

mezarcı58

Üyemiz
Adı
Sedat
Soyadı
KUZU
gardaş süphamezatim kullan gecer.
hemde hayvanın içinide temizler.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:
Aleyküm Selam.

Aldığınız ilaçları kullanırken suyun dinlendirilmiş(kloru gitmiş), hatta kaynatıp soğutulmuş (bakterilerden arındırılmış) olmasına dikkat edin. Ayrıca tedavi esnasında  kafesde kum, mürekkep balığı kemiği, gaga taşı olmasın zira antibiyotiğin etkisini azaltırlar. İyileşme görüldükten sonrada kaynamış su, yada hazır suya devam edin çünki hastalık sudan geliyor olabilir. Birde normal dışkıya dönene kadar sade kanarya yemi kullanın.
Bu dediklerimi yapmanıza rağmen düzelme olmazsa Alpay BİLİR abinin ilaçlarından macigmix var onu denemenizi öneririm. Yada Noe-Terramicyn deneyebilirsiniz.
Yumurtlama dönemi ve yavru besleme dönemlerinde dışkının su miktarının artmasının normal olduğunuda hesaba katmayı ihmal etmeyin.
Allah şifa versin.
+1