İshal "koksidin niflodin"

bugrahanbayrak

Üyemiz
Merhaba,

Benim 1 ay önce aldığım iki jumbo kuşum var. Dişi yeşil ve gayet sağlıklı fakat mavi erkek geldiğinden beri ishal ishal olduğunu popusuna yapışan dışkıdan anlıyorum. Forumu sürekli okuyorum. Bir takım öneriler var aspur haşlanmış patates vs. Ben bunları uyguladım ayrıca avimet K kullandım bir hafta. Fakat bir iyileşme göremedim. Öncelikle sorum bu kuşta protozoa ve mikrobiyal kökenli bir ishal varsa neden yeşil dişide ishal olmadı yani bulaşma yok. Mikrobiyal veya bulaşıcı değilse acaba anatomik olarak bir sıkıntı söz konusu olabilirim mi?

Son olarak koksidin niflodin gibi ilaçlardan bahsedilmiş bunları nereden bulabilirim?

bugrahanbayrak

Üyemiz
Buğrahan BAYRAK' Alıntı:
Merhaba,

Benim 1 ay önce aldığım iki jumbo kuşum var. Dişi yeşil ve gayet sağlıklı fakat mavi erkek geldiğinden beri ishal ishal olduğunu popusuna yapışan dışkıdan anlıyorum. Forumu sürekli okuyorum. Bir takım öneriler var aspur haşlanmış patates vs. Ben bunları uyguladım ayrıca avimet K kullandım bir hafta. Fakat bir iyileşme göremedim. Öncelikle sorum bu kuşta protozoa ve mikrobiyal kökenli bir ishal varsa neden yeşil dişide ishal olmadı yani bulaşma yok. Mikrobiyal veya bulaşıcı değilse acaba anatomik olarak bir sıkıntı söz konusu olabilirim mi? Bir aydır ishal ve herhangi bir halsizliği yok gibi. Aşağıda bir kaç resim ekledim.

Son olarak koksidin niflodin gibi ilaçlardan bahsedilmiş bunları nereden bulabilirim?
Bir aydır ishal ve herhangi bir halsizliği yok gibi. Aşağıda bir kaç resim ekledim.

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
ishal için ben tetramezatin kullandım ve faydasını gördüm. veteriner ilaçları satan bir eczaneden bulabilirsiniz. bir suluğa bir mercimek tanesi kadar. sanırım 5 gün boyunca kullanılıyordu.
geçmiş olsun

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Dışkı rengi e coliyi andırıyor..ve sulu sanırım.. sonradan kuruma yapmıs.. baytril % 10 verirseniz muhtemelen düzelecektir.. 1 litre suya 1 cc koyun 10 gun kusuna verin her gun suluguna ilacı tazeleyin.. ilac enjeksiyonluk cözelti olmalı jel olanından almayın gecmis olsun..
UYARI: Kuslarınıza baytril kullanırken kullanım süresi 10 gunden az olmamalıdır.. kusunuz iyilesse bile 10 gun ilac kürünü devam ettirmeniz lazım..mikroplarınn kulucka süreleri oldugu icin ilacın etken maddesine bagısıklık kazanıyorlar.. sonradan kusunuz tekrardan hastalırsa eger bu etken maddeli ilac kusu iyileştirmez..

bugrahanbayrak

Üyemiz
Yanıtınız için çok teşekkür ediyorum. Pazartesi ilk iş bunu yapacağım. Birde araştırma yaparken avimet K gibi antibiyotiklerin üremeyi engellediğine dair bişeyler okudum. Bu konuda bir fikriniz var mı Behsat bey?

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Baytril çok kuvvetli bir antibiyotiktir 5 gün süreden fazla vermemenizi öneririm. Uludağ üniversitesi hayvan hastanesinde de veteriner hekimin bu yönde bana net telkinleri olmuştur.

Serpil Bakkal

Yeni Üyemiz
Benim dişi kuşum böyle hasta olmuş, ele gelen bir kuş değildi. Birde iri ve yoğun tüylüydü. Genelde kafesleri kontrol ederim dışkıları nasıl diye. Ama bizimkinin dışkısı bu resimdeki gibi poposuna yapışmış. Bütün karın bölgesi tüy dipleri dışkıydı ve taş gibi sertleşmişti. Önce onları suyla yumuşatıp temizlemeye çalıştım. Diğer kuşum için veteriner antibiyotik ve vitamin vermişti. Onları damlalık ile gagasına damlattım içmedi. Yem yedirmeye çalıştım yemedi. Gaga aralığından soktuğum bir yemin 1 saat sonra bile ağzında durduğunu gördüm. Suda içmedi yemekte yemedi. ben onun hasta olduğunu farkettikten 18 saat sonra malesef sonsuzluğa kanat açıp gitti. Sabah ezanı başlığı anda bir kaç kanat çırpınışı ile beni uyandırıp canını teslim etti.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Salih ÖZDEMİR' Alıntı:
Baytril çok kuvvetli bir antibiyotiktir 5 gün süreden fazla vermemenizi öneririm. Uludağ üniversitesi hayvan hastanesinde de veteriner hekimin bu yönde bana net telkinleri olmuştur.
Salih kustan anlayan bir veteriner görürsem eger türkiyede ellerinden öpecegim o veterinerin..

bugrahanbayrak

Üyemiz
Merhaba Behsat bey söylediğiniz gibi dün baytrile başladım. Kuşun poposuna yapışan dışkının fotografını cektim. Yorumlarınıza ihtiyacım var. Teşekkürler.