İshal mi?

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Öncelikle herkese mrb, odamda 20 adet muhabbet kuşu ile üretim yapıyorum, oda sıcaklığı 20 dereceden aşağıya inmiyor, bir yavru ve bir damızlık kuşumda kabarma var, tıksırma yok, yavru artık tünekte de duramıyor, damacana su kullanıyorum, sade kanarya yemi veriyorum, kuşlar yem yiyebiliyor, dışkı popo kısmına yapışmıyor ama dışkı şekli resimdeki gibi, elimde baytril, baycox, coxidin, avidare, vitaform gibi ilaçlar var, ne kullanmamı tavsiye edersiniz?

Biologist

Üyemiz
Adı
Tamer
Soyadı
KILIÇ
Îlac takviyesinden ziyade doğal yollarla tedavi etmek en sağlıklısı. Öncelikle kuşlarınızın mamasına kahve telvesi ve haşlanmış patates presi koymanızı öneririm. Eğer sonuç alınamazsa ilaç detavisine geçin

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
önerileriniz için sağolun ama ishal olan kuşa mama verilmemeli diye biliyorum, kuşlar artık kafes tabanında duruyor, bu saatten sonra kahve işe yaramaz bence, 1 gündür baytril veriyorum ama düzelme yok...

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Yine de içimde kalmasın diye haşlanmış patates de verdim, yavru yedi ama erkek kuşum yemedi, yavru bugün öldü, erkekte ishal devam ediyor, dışkı analizi yapma şansım yok, baytril işe yaramadı, bir veterinere danıştım, baycox kanlı ishal yoksa kullanma dedi, salmonella olmuş olabilir dedi, Trimetopim ve sulfametoksazol içerel bir antibiyotik kullanıyorum, ishal halen aynı, kuşun iştahı azaldı, elimde Salmonella-Tab, ronidazol % 10, pantrim, Roni plus, ornimix gibi ilaçlarda var, dışkıdan bir kaç görüntü daha atayım...

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
popoda dışkı lekesi kalıyorsa ishaldir, eczaneden reflor şase yada ercefuril, veteriner ilacı olarakda casamolin kullanabilirsin en etkilileri bunlar yanlız kuşun yemesine içmesine dikkat et eğer kuş yem yemiyor ise elle besleyin

fatih celik

Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
celik
Ahmet KARA.' Alıntı:
kuşlar öldü, çok uğraştım ama olmadı...
Gecmis olsun benimde boyle ilk ciftimm  vardi senin erkek gibi duruyolardi gagalari seninki gibiydi onlardaa olduu yem yemezler genelde ve kursagindaki yemi agzina getirip geri yutuyorduu kurumaymis meger.