ishal olan kuşa ilaç aldım, yardımlarınızı bekliyorum. acil.

disasterus

Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
yalçın
merhaba,

bir hafta önce bir tanıdık bir üretici/satıcı arkadaşdan dişi kuşumun yanına 9-10 aylık bir erkek kuş aldım.
öyle güzelki uzun kuyruklu gök mavisi ve beyaz...

alırken dikkat ettim poposunda dışkı lekesi vardı. ishal olduğunu bile bile aldım sayılır onu o halde orada orada bırakıp başka kuşu almak istemedim.

kafese koydum bir kaç günden beri dikkat ediyorum dışkısı hep poposuna yapışıyor.

ilk geldiğinde sıvı karışık dışkılıyordu sonra bir gün farkettim 1 defa poposunda boru gibi dışkıyı dışarıya çıkartmaya çalışıyor ıkınıp duruyordu.

şimdi dışkı kıvamı düzeldi gibi ama hep poposuna yapışıyor....
genel olarak durumu iyi yem yiyor bitkin değil. ama dişiyle oynamıyor da.

buradan okuyup anladığım kadarıyla daha fazla ilerlemesin diye bugün veteriner ilaçları satan bir yerden.
Baytril 2.5 aldım.

gelir gelmez ağzına küçük bir damla damlattım.

şimdi sizlerden bu ilacı uygulamak için yardım istiyorum. sulukları na ne kadar koymalıyım, yada ne şekilde vermeliyim?  yanında başka ne vermeliyim ?

kaç gün devam etmeliyim.?
bu akşamdan başlamak istiyorum tedaviye onun için acilen cevabınıza ihtiyacım var
yardımlarınızı bekliyorum...

teşekkürler.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
ishal kuşlarda dışkı popo kısmına yapışsa da ishal olmayan kuşlarda dışkı popoya yapışabilir, bu beslenme ile ilgili bir durum, ishal geçtiyse kuşa ishal ilacı vermeyin, dışkı yapıştıysa sürekli popoyu temizleyin, bir yerde  okumuştum, kuşa yeşillik verilmemesi durumunda da dışkı popoya yapışabiliyormuş, geçmiş olsun..

disasterus

Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
yalçın
Ahmet KARA.' Alıntı:
ishal kuşlarda dışkı popo kısmına yapışsa da ishal olmayan kuşlarda dışkı popoya yapışabilir, bu beslenme ile ilgili bir durum, ishal geçtiyse kuşa ishal ilacı vermeyin, dışkı yapıştıysa sürekli popoyu temizleyin, bir yerde  okumuştum, kuşa yeşillik verilmemesi durumunda da dışkı popoya yapışabiliyormuş, geçmiş olsun..
yok usta bu kuş kesin hasta belli yani. yeşillik veripte daha kötü yapmayalım bu aşamada