ishal ve ardından gelen ölümler

profotox

Yeni Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
bulut
Herkese selamlar...
Arkadaşlar bu hafta 3 kuşumu birden kaybettim durgunluk tüy kabartma ve koyu yeliş renkle sarı sulu isal ile beraber kuşlarım öldü bir kuşumda daha bugün durgunluk var ne olabilir yardım ve önerilerini bekliyorum.teşekkürler...

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
büyük ihtimal salmonelladan kaynaklı kuruma dan dolayı ölüyorlar diğer kuşunuza acil olarak baytril alıp kullanın

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
https://docs.google.com/document/d/1zxRiruGfhFcqRJRTMAoIuXOqx_jh9WHzKnWUQUL0ce8/edit?pli=1

burayıda bir inceleyin kaliteli bilgiler var

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
geçmiş olsun sıkıntılı bir durum ustalar cevap verecektir
virüssel olabilir hasta kuşları muhakkak ayrı tutun

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Benim verebileceğim bilgiler kaliteli olacağını idda etmiyorum ama sorununuzu çözeceğini bahse girebilirim. PMV 1 (paramixovirus tip 1)...sorun bu. Videodaki kuş için artık çok geç ama diğer kuşlarınızı tedavi edebilirsiniz...biraz masraflı ve sıkıntılı bir dönem olacak bunu baştan bilmeniz gerek.

Mama veriyorsanız mamayı kesin ve sadece yem verin. Bu hastalığı tedavi etmek için DAC firmasının kombine etken maddeli ilaçlarını tavsiye edebilirim, bunlar

bu iki ilacı temin edin, ve sırası ile her ikisini 7 gün uygulayın. İki ilacı uygulama arasında 2 gün multivitamin, 2 gün probiotik ve 2 gün normal temiz su verin, 7nci gün elma sirkeli su verin. 8nci gün ikinci ilaca başlayın, uygulama bitince tekrar 2 gün multivitamin, 2 gün probiotik ve 2 gün normal temiz su verin, 7nci gün elma sirkeli su verin ve ondan sonra normal suya geçiş yapın.

İlaç uygulamasına başlamadan önce tüm ekipmanları  A-Z ne varsa komple dezenfekte edin. Mümkünse 2 değişik dezenfektan alın ve birinin iyot bazlı olmasına dikkat edin (örneğin Virkon S ve Vanodin alabilirsiniz). Dezenfeksyonu 1nci ilaç bittikten sonra tekrarlayın, akabinde 2nci ilaç uygulaması bitince de dezenfeksyonu tekrarlayın. Dezenfeksyon işlemini 1-2 ay boyunca her hafta tekrarlayın ve dezenfektanları değişimli olarak kullanın. Busüreç ortalarında ilaçları ekstradan 5er gün daha vermeniz gerekebilir, bu hastalığın ağırlık durumuna göre değişir, sorunun devam edip etmediğini kendiniz gözlemlemeniz gerekecek.

ilaçları nereden temin edebileceğinizi özel mesaj olarak attım, geçmiş olsun ve kolay gelsin.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
geçmiş olsun allah kolaylık versin çok zor bir durum inşallah en kısa sürede atlatırsınız.
Günay abinin tavsiyelerini uygularsanız eminim normale dönücektir herşey.

Gökhan YILMAZ

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILMAZ
Erhan KİRET' Alıntı:
geçmiş olsun allah kolaylık versin çok zor bir durum inşallah en kısa sürede atlatırsınız.
Günay abinin tavsiyelerini uygularsanız eminim normale dönücektir herşey.