Benim verebileceğim bilgiler kaliteli olacağını idda etmiyorum ama sorununuzu çözeceğini bahse girebilirim. PMV 1 (paramixovirus tip 1)...sorun bu. Videodaki kuş için artık çok geç ama diğer kuşlarınızı tedavi edebilirsiniz...biraz masraflı ve sıkıntılı bir dönem olacak bunu baştan bilmeniz gerek.
Mama veriyorsanız mamayı kesin ve sadece yem verin. Bu hastalığı tedavi etmek için DAC firmasının kombine etken maddeli ilaçlarını tavsiye edebilirim, bunlar
bu iki ilacı temin edin, ve sırası ile her ikisini 7 gün uygulayın. İki ilacı uygulama arasında 2 gün multivitamin, 2 gün probiotik ve 2 gün normal temiz su verin, 7nci gün elma sirkeli su verin. 8nci gün ikinci ilaca başlayın, uygulama bitince tekrar 2 gün multivitamin, 2 gün probiotik ve 2 gün normal temiz su verin, 7nci gün elma sirkeli su verin ve ondan sonra normal suya geçiş yapın.
İlaç uygulamasına başlamadan önce tüm ekipmanları A-Z ne varsa komple dezenfekte edin. Mümkünse 2 değişik dezenfektan alın ve birinin iyot bazlı olmasına dikkat edin (örneğin Virkon S ve Vanodin alabilirsiniz). Dezenfeksyonu 1nci ilaç bittikten sonra tekrarlayın, akabinde 2nci ilaç uygulaması bitince de dezenfeksyonu tekrarlayın. Dezenfeksyon işlemini 1-2 ay boyunca her hafta tekrarlayın ve dezenfektanları değişimli olarak kullanın. Busüreç ortalarında ilaçları ekstradan 5er gün daha vermeniz gerekebilir, bu hastalığın ağırlık durumuna göre değişir, sorunun devam edip etmediğini kendiniz gözlemlemeniz gerekecek.
ilaçları nereden temin edebileceğinizi özel mesaj olarak attım, geçmiş olsun ve kolay gelsin.