İshal ?

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Arkadaşlar dün yavru muhabbetlerime mama verdikten sonra akşam dişi kuşun ishal olduğunu gördüm (dışkısının ortası simsiyah çevresi sulu ve kuşta biraz kabarıyor) erkek ishal değil bu arada,ben mamadan kaynaklandığını düşündüm çünkü yumurta gereğinden fazla kaynadı... yumurta fazla kaynayınca sıkıntı oluyor mu yani ishal olmasına neden olabilir mi?

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Resim ekledim arkadaşlar...

1. Sizce gerçekten ishalmi?
2. İshalse tedavi için ne gibi bir yol izlemeliyim?
3. Yumurta maması vermeyi keseyim mi?

Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum

oktay aykut

Uzman Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
aykut
merhaba resimde görüldüğü kadarıyla kağıt ıslak sanırım, yani ishal demekki önce şunu sorayım mamayı nemlendiripmi veriyorsunuz eğer nemlendiriyorsanız kuşa verdikten sonra taze olarak yemesini sağlaman gerekiyor gün içerisinde mesela akşama doğru kalan mamayı toplayıp dökmen gerekiyor çünkü nemli mamada belli bir süre sonra bakteri üremesi oluyor buda yediği zaman kuşun sindirim sistemini bozuyor ve hastalanma sebebi oluyor ayrıca mümkünse sulukların günlük tazelenmesi ve sulukların güzel temizlenmesi gerekiyor yeşillik verirken ıslak verilmemesi gerekiyor ishal tedavisi içinde benim favori ilacım sulfamezathine solüsyonudur veterinerlerde satılır normal suluğuna ishalin yoğunluğuna göre 3 ila 5 damla arası damlatıp beş gün boyunca günlük tazelemek kaydıyla verebilirsin bide tetramezatin toz var sindirim ve solunum yolu hastalıklarında etkili mamayada katıp verebilirsin bir mamalığa pirinç tanesi kadar mesela  geçmiş olsun iyi günler

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
mamayı akşama doğru topluyorum zaten ama; sanırım bu sefer biraz fazla nemlendirdim ondan olmuş olabilir. Başka yorumu olan varsa sevinirim....