ishal

can köki

Yeni Üyemiz
Adı
CAN
Soyadı
KÖKİ
Selam küçük bir üretimhanem var kuşlarımdan bazıları yumurtaya veya yavruya yatarken aniden ishale yakalanıyorlar ve yavruları ölüyor kendilerine cocsidin veya vitaform vererek düzelttiğim oldu ama bir salgın gibi geliyor.Kümesin ısısı 14-16 derecelerde .bunun nedeni ne olabilir.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
verdiğiniz bir şey dokunuyor olabilir baksanıza her kuşta oluyorsa

can köki

Yeni Üyemiz
Adı
CAN
Soyadı
KÖKİ
mamayı ptibör bisküvi havuç ve katı yumurta karışımı olarak veriyorum  yemde veya suda bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum satın su kullanıyorum

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Can KÖKİ' Alıntı:
mamayı ptibör bisküvi havuç ve katı yumurta karışımı olarak veriyorum  yemde veya suda bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum satın su kullanıyorum
havucu fazla kaçırıyor olabilirsiniz belki de mamada

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Kuşlar üşütüyor olabilirler . Yumurtalı veya yavrulu dişiler yorgun olurlar zaten . 14-16 derece böyle çiftler için hiç de uygun değil. Bence ilk olarak ısıyı yükseltmelisiniz.

omerkaantekin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer Kaan
Soyadı
TEKİN
Merhabalar. Oncelikle isiyi minumum 18-20 derece civarlarina cekmelisiniz. Soylediklerinizden anladigim kadariyla anaclar yorgun dusunce ishale yakalaniyor ve aninden ölüyor yani mikroplar güçsüz buldugu kuşta hemen ortaya cikiyor. İshal gozlemlediginiz kuslarda baytril-k antibiyotigini kullaniniz. Ben kas ici enjeksiyonla 0,2cc ile 2 gunde topluyorum rahatsizlananlari ancak suyuna karistirip verenler de var. Gecmis olsun

omerkaantekin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer Kaan
Soyadı
TEKİN
Can KÖKİ' Alıntı:
kasiçi uygulaması nasılbir enjektör ve kuşun hangi bölgesine uygulanması gerekiyor
eczanelerde satılan insülin iğnesiyle bacağın çatı kemiğiyle arasında kalan but kısmındaki ete tüylerine üfleyerek kas içi enjeksiyon yapıyorum. Önümüzdeki günlerde böyle bir sıkıntıyla karşılaşırsam uygulamayı yaparken video çekip sizlerle paylaşırım

can köki

Yeni Üyemiz
Adı
CAN
Soyadı
KÖKİ
Vermiş olduğunuz tüm bilgilerden dolayı cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim .Önerilerinizi kesinlikle uygulayacağım teşekkürler