ISITAN AMPUL KULLANAN VARMI?

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
s.a arkadaslar bilindigi gibi havalar sogumaya basladı,ısıtıcılar cok elektirik harciyor,ısıtıcı ampullerin oldugunu duymustumda pek arastirmadım,aramıza kullanan arkadaslarımız varmı

mesut KORKMAZ

Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
korkmaz
evimizin seramiklerini yaparken ustada bir ampul vardı.eski ampullerden biraz iri, galiba 200watt vardı. 150metre boş evin içini ısıttıydı gün boyu bende o tarz bişey almayı düşünüyorum. bahsettiğiniz bunun gibi bişi galiba

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Mesut KORKMAZ' Alıntı:
evimizin seramiklerini yaparken ustada bir ampul vardı.eski ampullerden biraz iri, galiba 200watt vardı. 150metre boş evin içini ısıttıydı gün boyu bende o tarz bişey almayı düşünüyorum. bahsettiğiniz bunun gibi bişi galiba
evet söz ettigim bunun gibi bisey ama aydınlatması nasıldı söz ettiginiz ampulun, 200 wat eger bu sekilde dediginiz gibi ısıta bilirde ısıtıcılar en az 1800 wat oluyor kat kat yakıyor 

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
bende takipteyim bu konuyu Behzat Bey araştırma yaparsanız detayını buraya yazarsanız sevinirim.
ben elektrikli yağlı radyatör kullanıyorum memnunum ama daha ucuza mal olacaksa buna dönerim. neyin kötüsü hem ışık hem ısı.

mesut KORKMAZ

Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
korkmaz
aydınlık konusunda gayet iyiydi. ekonomiklik konusunda lamba 5 saate 1000watt yakacak ısıcısı saatte 1800watt. bence sıkıntı şurada lambayı gece söndürmek gerekecek sonuçta kuşların uyuması için. sonrası ne olacak?eletrikçilere yarın bakacağım bakalaım ne olacak

euphrates

Uzman Üyemiz
Adı
Fırat
Soyadı
Akad
Bencede elektirikçi arkadaşlara sorulursa daha iyi olacak gece içinde zaman ayarlı bir fişile kullanırsanız gecenin bir bölümünü kararta bilirsiniz

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Mesut KORKMAZ' Alıntı:
aydınlık konusunda gayet iyiydi. ekonomiklik konusunda lamba 5 saate 1000watt yakacak ısıcısı saatte 1800watt. bence sıkıntı şurada lambayı gece söndürmek gerekecek sonuçta kuşların uyuması için. sonrası ne olacak?eletrikçilere yarın bakacağım bakalaım ne olacak
bu lambanın kırmızı mavi vs renkleri varsa geceleride gece lambası niyetine kullanılabilir

musthi34

Yeni Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
kant
Merhaba Arkadaşlar

Bahsettiğiniz gibi ampul ile ısıtmak düşündüğünüz gibi maliyeti daha düşük değildir.
Burda dikkat edilmesi gereken husular;
- Isıtılacak alanın m2 'si
- ortalama sıcaklık değerinin kaç olacağı (ki ampul ile bunu ayarlamanız çok zor)
- Tüketilecek elektrik miktarı
Not : Ampul hiç durmadan 100 W çekicek fakat ufo tarzı ısıtıcı kısa bir süre çalışıp istediğiniz sıcaklığa geldiğinde durucak ikisinin arasında ciddi fark vardır. Üretimhanedeki en önemli hususlardan birisi bence sıcaklığın stabil olmasıdır. Ampul ile bunu yakalamanız biraz zor.
Saygılarımla...