İskender Papağanı - Papağandan Anlıyanlar Baksın

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Arkadaşlar  tanıdık Petshop ta iskender papağanı gördüm almak istiyorum baya büyük bi kafesin içindeydi kafesiyle birlikte 200 liraya sana veririm dedi elimi yaklaştırdım öyle hırçınlığı saldırganlığı yoktu acaba fiyat uygunmudur alıyımmı ve bu papağanın bakımı nasıldır ? Bu papağan hakkında bilgisi olan biri beni biraz aydınlatırsa sevinirim Teşekkürler

tue2323

Yeni Üyemiz
Adı
tuğçe
Soyadı
bilgi
ozan bey fiyatı uygun fakat iskender mi yoksa pakistan papağanı mı ? pakistan papağanları bildiğime göre daha küçük oluyorlar. benim de bakımıyla alakalı bir bilgim yok bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Asıl adı MAVİ BOYUN HALKALI PAREKET olarak bilinir. Papağan yemi,hububat (yulaf dahil), meyve ve yeşil gıda verilmesi idealdir. Bu kuşlar donmaya karşı hassastırlar. Soğuktan kaçınılmalıdır.

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Asıl adı MAVİ BOYUN HALKALI PAREKET olarak bilinir. Papağan yemi,hububat (yulaf dahil), meyve ve yeşil gıda verilmesi idealdir. Bu kuşlar donmaya karşı hassastırlar. Soğuktan kaçınılmalıdır.
Konuşma yetenegi varmıdır

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Tuğçe BİLGİ' Alıntı:
ozan bey fiyatı uygun fakat iskender mi yoksa pakistan papağanı mı ? pakistan papağanları bildiğime göre daha küçük oluyorlar. benim de bakımıyla alakalı bir bilgim yok bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır
boyu tavuk kadar vardı bilmiyorum pakistanmıydı iskendermiydi

unsal

Takipçi Üyemiz
Adı
unsal
Soyadı
ucak
google yaz doğru olduğunu görürsün.fiyat olarakta 150-250 arası birkaç ilan gördüm ben.
İskender papağanı (Psittacula eupatria), papağangiller (Psittacidae) familyasına ait bir papağan türü. Diğer bir, "iskender papağanı" olarak adlandırılan daha küçük bir türden (Psittacula krameri) ayırt edilebilinmesi için büyük İskender papağanı da denilir.
Türkiye'de bulunan iki papağan türünden birisi olan İskender papağanı ayrıca Pakistan, Afganistan ve Hindistan gibi Asya ülkelerinde de bulunur. Diğer papağan türlerinden soğuğa karşı daha dayanıklı olan bu tür, Neozoon (yeni yabancı tür) olarak Almanya/Köln, İngiltere/Londra, Japonya/Tokyo, ABD/New York gibi büyük şehirlerin parklarında sürüler halinde de görülebilir.

Recep20

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
twitter.com
Adı
Recep
Soyadı
Okumuş
Daha önceden beslediğim bir papağan türü amazon papağanı (halkalı paraket) diyede bilinir konuşma yeteneği vardır çok hırçın değildir.

motokurye

Takipçi Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
seviş
Recep OKUMUŞ' Alıntı:
Daha önceden beslediğim bir papağan türü amazon papağanı (halkalı paraket) diyede bilinir konuşma yeteneği vardır çok hırçın değildir.
karıştırdınız galiba 200 tl ye amazon papağanı varsa hemen 5 tane nakit para alırım
iskender ile amazon papağanı ikiside farlı tür papağanlardır

RAMAZAN ŞAHÜN

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
papaganevi.com
Adı
RAMAZAN
Soyadı
ŞAHİN
kardeşim  resimdeki  papağan  pakistan  papağanı ve  fiyatı da  150  ile  200  tl.  arası  değişir.  istanbul da  ve  izmir de  doğada  bolca  görebilirsiniz. papağanlarla  ilgili  bilgilerde  konuşma  yeteneği yok  diye  belirtilir.  fakat  bu  türün  bir  videosunu  seyrettim  fatiha  suresini  baştan  sona  okuyordu
şuan  ben  bunların  üretimini de  yapıyorum.  eğer  alacağınız  kuş  yavru  değilse  evcilleşmesi  çok  uzun  sürüyor. resimdeki  hayvanda  ne yazıkki  yavru  değil.
biraz  soğukkanlı  hayvanlar  insanlarla  çabuk  iletişim  kurmuyorlar
bakımı  gayet  kolay  bir  tür.  muhabbet  yemi  ve  çekirdek le  besleyebilirsin.  ayrıca  meyve yi  çok  severek  yiyorlar. erkeklerini  boynunda  boynundaki  halkalar dan  ayırabilirsin  dişilerde  halka  bulunmaz  1,5  2  yaş  arası  ergenlik  çağına  giriyorlar 10,  aydan  sonra  erkeklerde  halha  belirginleşmeye  başlıyor

RAMAZAN ŞAHÜN

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
papaganevi.com
Adı
RAMAZAN
Soyadı
ŞAHİN
evet  kardeşim  bu papağan 
bu  türleri  evde  beslemek  isterseniz  mutlaka  ama  mutlaka  yavru  almanız  gerekir.  bunların  büyüklerini  evcilleştirmek  çok  zor  yavru  bulursanız  da  eviniz' e  bir  maskot  almış  olursunuz 

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Sunny laughs

Bu Hindistan papağanı konuşuyor sanki. Rengi de mavimsi. Buda Hindistan papağanı kesin değilmi? Boyu aşağı yukarı bu kadar.

Bu alttakide İSKENDER papağanı daha vahşi bir duruşu var ve daha büyük.
http://guneypetshop.com/-4-144-buyuk-iskender-papagani-alexander-parrot.html

Doğru anlamışmıyım.

Her ikisinin fiyatları aşağı yukarı nedir dersek.
İskenderler 150 civarı doğrumudur. (Eminönünde 400 TL dediler büyüklerine)

Bir ufak boyu vardı yavru dediler onada Eminönünde 150 deyip 100 TL ye bıraktılar. Acaba Yavru iken Hindistanın boyundamı oluyor.
Nasıl ayırt edeceğiz. Erkeğinde kırmızı yama var galiba yavru iken yoktur sanırsam nasıl anlarız neyin yavrusu olduğunu?

A.VOLKAN AK

Üyemiz
Adı
VOLKAN
Soyadı
AK
Bu kuşu İstanbul'da Gülhane Parkında doğada görmüştüm orayı yuva edinmişlerdi.Ama bazı görevliler yuvalarını kapatıyordu.Sanırım Ağaçların tarihi boyutunu korumak içindi pek anlayamadım nedenini. Birde geçenlerde Ankara'da çiftliğin yakınında Yenimahalle toptancı halinde ağaçlara konmuş sürü halinde vardı ama bunlar daha küçüklerdi.Doğada onları görünce içimi çocuksu bir sevinç kaplamıştı İnşallah doğa şartlarına uyum göstererek çoğalırlar.Çünkü bu kuşları doğada serbest görmek tarifsiz bir göz zevki bence.