ispinozlarım hakkında

azizoduk

Takipçi Üyemiz
Adı
AZİZ
Soyadı
ÖDÜK
hint bülbülü diye tabir ettiğimiz kuşlarım 9 kasımda ilk yumurtasını yaptı bunu takiben 2 gün arayla toplam 4 yumurta yaptılar ve ondan sonra yumurtaya yatmaya başladıklarını gördüm . aradan 10 gün geçtikten sonra 3 yumurta daha yaptı ve ilk yavru dün gece yani 2 aralık itibariyle yumurtadan çıktı . bu sabah baktığımda yuvada 3 yavrunun çıktığını gördüm. yaklaşık 23 gün sonra yumurtadan çıktılar . normalde kuluçka süresi 12-14 gün diye biliyorum .  sizce sebebi nedir? birde konuyla ilgili olarak şu anda kuşlara neleri verip neleri vermemem gerekiyor . teşekkürler .. saygılar...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
kuşların yumurtaları bize sürprizler yapabiliyor. Anne babanın ısıtmasından veya embriyodan dolayı oluyor galiba bu olaylar. Kuşlara yumurta maması takviyesi yapın. İrmik, mısır unu, pirinç unu karıştırıp içine haşlanmış yumurtanın yarısını, bir havucun, kabağın veya brokolinin vb. büyüklüğüne göre çeyreğini ( havucun kabağın çeyreği uygundur )
karıştırıp kuşlara her gün verin

blackwolf

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
ALP
Aslında fazla bir anormallik yok.Dişinizin yumurtaya yatmasından itibaren 14 gün sayın.Yani 3. veya 4. yumurtayı gördükten sonra sayın.Hava sıcaklığı ve çiftin yumurtaları çevirip yatma yoğunlukları bu süreyi 1 haftaya kadar rahatlıkla uzatabilir.