İSTANBUL'UN KAÇAK PAPAĞANLARI

Muzaffer KEPENEK

Yeni Üyemiz
Adı
Muzaffer
Soyadı
KEPENEK
Bi arkadaşıMızın bahsettiği parkda yakalanmış ''İskender papağanı''nı araştırıyım dedim İstanbula nasıl geldi ne zaman geldi Ki ilgimi çok çekti ve çok hoşuma gitti Türkiyede doğal ortamda kıvrık gagalı papağan türünün yaşaması.Hemen olayı özetleyim ve asıl araştırdığım makaleleri yazayım özetleyecek olursak kuşlar yaklaşık 25 yıldır İstanbuldalar resmi olarak 1992'de İstanbulun papağanı olarak kayıtlara geçilmiş rivayetlere göre kağıthanede devrilen kamyon,batan gemi,bombadan kaçan kuşlar ve iklim değişikliği(küresel ısınma)dan kaynaklanan göçlerle gelmişler ama büyük çoğunluğu devrilen kamyondan bahsediyor semt sakinleri bizzat anlatıyorlar.Şuanda yaşadıkları yerler Gülhane parkı,Topkapı Sarayı,Sultanahmet meydanı,Yıldız parkı,Halkalı(askeri bölge),Eyüp Sultan Camii’nin arkasında yer alan Mihrişah Valide Sultan İmarethanesi çevresinde,Florya,Çamlıca,Emirgan,Cihangir,Ataköyde bi parkda,Ihlamur kasrı,Atatürk orman çiftliği,İzmirdeki bazı parklar ve ormanlar,Aksaray millet caddesi,Kütahya Simav,Gaziantep,Urfa.
Fatih ve Cerrahpaşada çitlembik diye bahsedilen meyveler,ağaçlardan düşen normal meyveler,kestane ve meşe palamutları başlıca besin kaynakları.

Topkapıda sanırım rahatsızmı olmuşlar destekmi sağlanamamış orası tam yazmıyor yavrulayan İskender papağanları ve sonrasında kapatılan kovuklar;

Bunlarda İstanbuldan kareler;

Makaleler burda 1. makale çok tutulmuş heryerde o var 2.si çok dikkat çekici değil.
http://www.kesfetmekicinbak.com/category/detay.aspx?haberid=1651&AspxAutoDetectCookieSupport=1
http://www.habervesaire.com/news/papaganlar-eyup-sultan-da-1227.html

BİZZAT KENDİM 20 25 SİTEDEN DERLEDİM UMARIM İLGİNİZİ ÇEKER.  :)

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
PAYLAŞIMİÇİN TEŞEKKÜRLER
ÇOK YERİNDE BİR BİLGİLENDİRME OLMUŞ EMEĞİNİZE SAĞLIK
NASIL BİR MANTIKTIR BU ANLAMIYORUM HAYVANLAR YUVA YAPMIŞLAR  TOPKAPIDA YUVALARI
KAPATMIŞLAR BUNUNLA İLGİLİ BİR ÇALIŞMA YAPILMASI LAZIM

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
Orçun AST' Alıntı:
PAYLAŞIMİÇİN TEŞEKKÜRLER
+1

kuzey

Uzman Üyemiz
Adı
Kuzey
Soyadı
Kara
Paylaşım için teşekkürler.

seliko

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yılmaz
ankara imrohor köyü mühye türközü ve etlik ovacık tarafında daha önce rastlamıştım bunlara

erci

Takipçi Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
ide
yıllar önce haberlerde izlemiştim tamyerini hatırlamıyorum ama yurda kaçak yollardan sokulan bir kamyon dolusu papağanı salmışlardı.bende okadar papağanların akıbetini hep merak ettim.görüyorumki yaşamayı başarmışlar alkisd.paylaşım için teşekkürler.

Muzaffer KEPENEK

Yeni Üyemiz
Adı
Muzaffer
Soyadı
KEPENEK
Orçun AST' Alıntı:
PAYLAŞIMİÇİN TEŞEKKÜRLER
Gönüllüler yaparsa yapar kovukları bile kapatmışlar ne akılsa bakıyorum bununla ilgili bi çalışma forum portal varmı diye abi bulursam paylaşırım.
Selim YILMAZ' Alıntı:
ankara imrohor köyü mühye türközü ve etlik ovacık tarafında daha önce rastlamıştım bunlara
ankaranın kışıda konyanınki gibi soğukdur nası hayatta kalmışlar şaşırtıcı doğrusu.