Istemsiz kafa oynatma Cok acill...

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
Abdullah AKBULUT' Alıntı:
konuya cevap yazan herkese çok teşekkür ederim.şükürler olsun kuşum iyileşti.maalesef iyilik yapıyım derken kuşa kötülük yapmışım günlerdir vicdan azabı çektim.bir daha çok zorda kalmadıkça kuşa ilaç,vitamin vs... vermeyi düşünmüyorum.vitaminini doğal yollardan vermeye çalışın.kuşuma birçok çeşit kaliteli yemlerden aldım hepsinden ayrı ayrı vitamin alsın artık.mama yaptım ama pek ilgi göstermedi az da olsa yedi yine de faydası olmuştur.yarında dal darısı geliyor inşallah hoşuna gider  :)
iyileştiğine çok sevindim kardeş

efsanea_06

Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
AKBULUT
Emre EDİZ' Alıntı:
çözümü nedir başka arkadaşlara yol göstermiş olalım
çözümü bol bol su içirmek ve doğal yollardan vitamin takviyesi yapmak(meyve,sebze ağırlıklı).bilirsiniz ki muhabbet kuşları da çok su içen kuşlar değil o yüzden ara sıra bir damla doğal bal sürdüm ağzına

efsanea_06

Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
AKBULUT
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
kusunuz muhtemelen salmonella beyine yerlesen bir mikrop türü.. beyine yerlestigi zaman istem dışı hareketler sergilemesine neden olur bu sekilde boyun dönmesi, ayak kanat tutulmaları baslıca,belirtileridir.. bazende kusta hic belirti gostermeden uzun süre mikrop sinsi bir sekilde gizlenebilir.. kusun bünyesinin düstügü anda kendini farklı sekillerde gosterebilir.. guvercinler icin kullanılan dac firmasının salmo stop ve nuframisin adlı ilaclar (kesin iyilestirmemeye ) bilir ama.. bir nebze olsun iyi gelir.. hastalıgın ilerledigi bu gibi durumlar ve bas dönmeleri genelikle pek iyilesmez.. onemli olan hastalık ilerlemeden eger süphe varsa ilaclarla mudahele etmektir.. gecmis olsun..
teşekkür ederim...videoyu izlediniz sanırım?o hastalıktan bende şüphelendim çok araştırdım ama baş dönmesi çok farklı bir hastalık geçen hafta bir kuşçuya ve bir veterinere daha gösterdim ikisi de ilacın dozunu(neoteramisin+vitamin) fazla verdiğimi ondan olduğunu söyledi.kuşçu kesinlikle ilaç vermememi veterinerde evitse ye devam etmemi söyledi ama evdekiler de ilaç verdirmedi.inşallah tekrar hastalık nüksetmez

Ahmet Turan

Yeni Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Turan
Abdullah bey benim de kuşum aynı şekilde kafasını sağa sola aşağı yukarı hareeket ettiriyor sürekli. Bende aviastım ile avisol vermiştim bundan mı oldu acaba. Yazıları okuyunca ilaçları kestim. Şimdi kendi haline mi bırakmalıyım yem yemeye çok istekli gözüküyor ama çok haraketli yem yemeden bu kadar haraket edip güçsüz kalmaz inşallah siz ne önerirsiniz sorun aynı gibi duruyor. İlaç vermeden yem ve mama ile beslemem sorunu duzeltrmı sıcaklıgı da sabıt tutuyorum.