İthal Kuşlar Hakkında

Samet Ödilek

Yeni Üyemiz

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
kuş alırken özellikle üretim düşünenler üretici arkadaşlardan almasını tavsiye ederim. Daha güvenilir ve tereddütünüz olmaz

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
salihh' Alıntı:
kuş alırken özellikle üretim düşünenler üretici arkadaşlardan almasını tavsiye ederim. Daha güvenilir ve tereddütünüz olmaz
bencede en dogrusu bu bildigin yerden kuş almak en dogrusu.

E

elaziz2316

Guest
    Bakın Samet bey. Eğer üretim düşünüyor iseniz ital kuş almak bence yanlış olur. Alacağınız sayı fazla ise birkaç üreticiden yavru toplamanızı öneririm. Yurt dışında üretimde posası çıkmış, ya da kısırlık konusunda şaibeli olan ithal kuşlarla üretime başlamanızın sonu büyük hüsran olur. Ama yerli üretici arkadaşlarımız da kalkıp kuşunu 13 TL'den satmaz bunu da bilesiniz. Her zaman iyi kuş iyi para. Kuşların tanesi için 20-25 TL arası bir ücreti gözden çıkarmanız gerekiyor. İthalden 50 çift alıp üretime başlayacağına yerliden 25 çift al öyle başla.

Bu işin sonunda ya bize dua edersin. Ya da keşke yerli ile başlasaydım diye hayıflanırsın. Tercih senin.

seom

Uzman Üyemiz
Adı
Adil & Semih
Soyadı
SABANCI
Resimlerdeki kuşlar bir kaç ilanda var bu kuşlar olup olmadığı belli değil satılan kuşların.
Ayrıca Adana da muhabbet yavruları 12.5 ,15 arası kim ne derse desin pırıl pırıl kuşlar ithal kuşlar zayıf görünümlü olurlar .Yerlide bir kuş görünümü olur zaten anlaşılır.

Samet Ödilek

Yeni Üyemiz
Yerli muhabet kuşu alıcam inşallah yaklaşık 70-80 tane/ 10 tanede ingiliz kırığı almayı düşünüyorum

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Üretim düşünyorsanız mesajlarda abiler arkadaşlar  doğru olanı yazmışlar bi kaç üreticiden  alırsan  kuş pişman olmazsın ALLAHIN İZNİ İLE 

SABIR ACIDIR AMA SONU TATLIDIR.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Nereden geldiğini bilmediğiniz kuşlara hizmet etmek, karanlığa kurşun atmak gibi olacaktır. Ya tutarsa....
    Hizmet, aynı hizmet.. Şans yahut garanti.
    Tabii "Garanti" derken önce siz iyi bir bakım yapacağınıza garanti verebilmelisiniz.
    Şimdiden, hayırlı olsun dilerim..

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Nereden geldiğini bilmediğiniz kuşlara hizmet etmek, karanlığa kurşun atmak gibi olacaktır. Ya tutarsa....
    Hizmet, aynı hizmet.. Şans yahut garanti.
    Tabii "Garanti" derken önce siz iyi bir bakım yapacağınıza garanti verebilmelisiniz.
    Şimdiden, hayırlı olsun dilerim..
+1   

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
ismail arkadaşımın dediği gibi bu sitede üretim yapan yani üretimhanesi olan bir çok arkadaşımız var.(ÜRETİMHANESİ OLAN)bilmem anlata bildimmi.o nedenle o arkadaşlarla iletişime geçip yavru temin edip gönül rahatlığı ile üretime başlayabilirsiniz.kuşun nereden geldiğini bilirsiniz.içiniz rahat eder.kimse ithal kuşu yerli üretimden ayıramaz.

Zeki bey üretimhanesi olan demekle neyi kastetdiniz acaba bence üretimhanesi olan değil üretici olan demek istednizi herhalde kişinin üretimhanesi olmayabilir sadece 2-3 çifti bile olabilir ama kocaman üretimhanesi olandan daha profosyonel bu işi yapabilir bence üretimhane sahibi olmak üretici olmak değil 

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Cihan AYTAN' Alıntı:
Zeki bey üretimhanesi olan demekle neyi kastetdiniz acaba bence üretimhanesi olan değil üretici olan demek istednizi herhalde kişinin üretimhanesi olmayabilir sadece 2-3 çifti bile olabilir ama kocaman üretimhanesi olandan daha profosyonel bu işi yapabilir bence üretimhane sahibi olmak üretici olmak değil
Bence üretici olmak 2-3 çiftle olunmuyor 2-3 çifte çok profesyonel bakabilirsiniz çocuklar bile bakabiliyorlar(bizim çocukar zamanıda bakıyordu evde) ama çiftler çoğaldıkça problemler artıyor esas profesyonellik burada başlıyor kuşların huyu değişiyor (yavrusuna zarar vermeyen veriyor yavruya bakımları düşüyor...) çok değişik hastalıklar çıkıyor, yavru ölümleri artıyor belli bir noktadan sonra bunalıyorsunuz nereden bu işe bulaştım diyorsunuz yem masrafları artıyor... temizlik hele (2-3 çiftle kıyaslanmayacak kadar) bunaltıyor. sözün kısası
üretici olmak 2-3 çiftle olunmuyor

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Ahmet bey 2-3 çift elbbetteki misaldir normal şartlarda bakıyorum bir ev üreticisisnin en az 7 çifti oluyor sizde bilirsiniz ki asıl  sorunlar 5 çiftten sonra başlıyor ama şunu düşününki 3 çifti olup 3 çiftindende profosyonelce yavru alıyor sorun yaşamıyorsa  bunu şöyle değerlendirin 30 çiftte 30 çift randımanlı

2 çift dahi olsa biri problemli olduğunda çiftin o bile sıkıntıdır ....

benim tanıdığım çok insan var kocaman üretimhanesi olupta üretimin ü sünü bilmeyen ama üreticiyim diye boy gösteren siz durumun farklı ve doğru boyutundan bakmışsınız ama benim takıldığım nokta üretimhanesi olan  demek ne demek ...  toplayıcı  olmasın mı demek  eğer o ise  butarzada insanlarda var üretimhanesi var ama üretmek için değil görüntü için kuşları sağdan soldan toplayıp satıp üretimhaneyide gösterenler de var oda onların başka bir çalışma şekli sanırım Zeki bey bunu kasteddi ...!

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
arkadasim ben 2 arkadaşıma 2 senedir devamlı ölüyor dayanamıyoruz ailece yas tutuyoruz diyen arkadaşıma kuş hediye ettim yopaç gibiler maaşallah ithal kuş portakalı elmayı vs vs nerede görmüş afrikalı ile amerikalı birmi önemli olan kok tür sen bilirsin demiyorum gerçek gerçektir slm

garip_dj

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.muratgullu.com.tr
Adı
Murat
Soyadı
Gullu
Bana kalırsa kuş işi şans işi. Ben Şükrü abinin dükkanına gittim gerçekten iyi birisi kuşlarıda iyidir. Yerli ile ithal kuşları ayırmak imkansız gerçektende ama sonuçta iyi kuş kötü kuş kendini belli etmez mi duruşundan ?

Adı
Şükrü
Soyadı
ALTUNBAŞ
LİNK VERDIGINIZ İLAN ŞAHSIMA AİTTİR.
VE KUŞLAR İLANDAKI KUŞLARDIR.
İTHAL KUŞ İLE YERLİ KUŞ ARASINDAKI FARK SADECE FİYAT FARKIDIR.
İTHALLE YERLI YAVRU ARASINDA ŞUANDA 1,50 TL YADA 2 TL OYNAMAKTADIR.
İTHAL KUŞLARIMIZDA SON DERECE SAGLIKLI VE HERHANGIBIR HASTALIK BULUNDURMAMAKTADIR.
İTHAL KUŞLAR YERLİYE BAKARAK COK AZDA OLSA MALİYETİ AZDIR.
VE GENELDE PETSHOPCULAR TERCIH ETMEKTEDIR.
NEDEN İTHAL KUŞA İLGİ VAR DERSENIZ.
MALESEF YERLI URETIMIMIZ TALEBİ KARŞILAYAMAMAKTADIR.
BUNUN TAM TERSI KANARYA İÇİN GECERLIDIR.
BİZ NASIL İTHAL ÇALISIYORSAK MUHABBET KUŞLARINDA.
KARŞI TARAFTA BIZDEN KANARYA TALEP ETMEKTEDİR.