İthal Kuşlar Hakkında

K

koskore

Guest
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Nereden geldiğini bilmediğiniz kuşlara hizmet etmek, karanlığa kurşun atmak gibi olacaktır. Ya tutarsa....
    Hizmet, aynı hizmet.. Şans yahut garanti.
    Tabii "Garanti" derken önce siz iyi bir bakım yapacağınıza garanti verebilmelisiniz.
    Şimdiden, hayırlı olsun dilerim..
Sonuna kadar katılıyorum..Ama çok ilginç mesajlarda görmüyor değilim..
Konu "şükrü" konusu ise evet şükrü birçoğumuzun tanıdığı bir kardeşimizdir ona lafım yok..

Ancak ithal kuşa YERLİ ÜRETİCİLER PLATFORMUNDA YERLİ KUŞ İLE Bİ FARKI YOK DENMESİ ???

Besi yemleriyle ne halde ve neşartlarda yetiştirildikleri, nerden gelip altından ne verecekleri, 100 er 200 er kolilere tılıkıp ülke ülke gezen kuşlarla nasıl olurda EL BEBEK GÜL BEBEK yetiştirdiğimiz yerli üretim kuşlarımızı kıyaslarsınız??

Millet 13 liraya kuş satıyor diye petshoplar 100 lerce üreticiye dükkan kapattırdı..insanların ekmeği ile oynandı , ve bu insanlar aynı zamanda burada bulunan üreticileride kapsıyor..LÜTFEN ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN VE İNSANLARI YANLIŞ YÖNLENDİRMEYİN..

AYLAR ÖNCE İTHAL DEN BAHSEDENLERİ HERKES BURADA YER'ERKEN ŞİMDİ NE OLDU?

Bu iş hobi ve gönül işi, bu işte çok fazla paranın hesabını yapmamak lazım..
Bu sitede 1500-2000 lirayada satılan kuşDA meVcut , başka bir yerde 10 lirayada NE VERİRSENİZ ELİNİZLE O GELİR SİZİNLE..

İşin özeti eğer yerli kuş almak istiyorsanız yerli üretim yapan üreticilerin kapısını çalarsanız, onlar size kendi ürettiği kuşlardan temin edebilirler..ithal kuş almak istiyorsanız zaten nereden alacağınızı bulmuşsunuz sitenin tabiri ile alanada satanada hayırlı olsun..

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
iR$AT ÜNER' Alıntı:
Sonuna kadar katılıyorum..Ama çok ilginç mesajlarda görmüyor değilim..
Konu "şükrü" konusu ise evet şükrü birçoğumuzun tanıdığı bir kardeşimizdir ona lafım yok..

Ancak ithal kuşa YERLİ ÜRETİCİLER PLATFORMUNDA YERLİ KUŞ İLE Bİ FARKI YOK DENMESİ ???

Besi yemleriyle ne halde ve neşartlarda yetiştirildikleri, nerden gelip altından ne verecekleri, 100 er 200 er kolilere tılıkıp ülke ülke gezen kuşlarla nasıl olurda EL BEBEK GÜL BEBEK yetiştirdiğimiz yerli üretim kuşlarımızı kıyaslarsınız??

Millet 13 liraya kuş satıyor diye petshoplar 100 lerce üreticiye dükkan kapattırdı..insanların ekmeği ile oynandı , ve bu insanlar aynı zamanda burada bulunan üreticileride kapsıyor..LÜTFEN ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN VE İNSANLARI YANLIŞ YÖNLENDİRMEYİN..

AYLAR ÖNCE İTHAL DEN BAHSEDENLERİ HERKES BURADA YER'ERKEN ŞİMDİ NE OLDU?

Bu iş hobi ve gönül işi, bu işte çok fazla paranın hesabını yapmamak lazım..
Bu sitede 1500-2000 lirayada satılan kuşDA meVcut , başka bir yerde 10 lirayada NE VERİRSENİZ ELİNİZLE O GELİR SİZİNLE..

İşin özeti eğer yerli kuş almak istiyorsanız yerli üretim yapan üreticilerin kapısını çalarsanız, onlar size kendi ürettiği kuşlardan temin edebilirler..ithal kuş almak istiyorsanız zaten nereden alacağınızı bulmuşsunuz sitenin tabiri ile alanada satanada hayırlı olsun..

İrşat beye sonuna kadar katılıyorum aylar önce ithal kuş kavgası vardı ne çabuk unutuluyor herşey çünkü ortada yerli yavru yok bu aralar millet ne yapsına döndü herkes yazıktır üreticilerin ipini çeksinler herkes ithal etsin zaten herşeyimiz ithal oldu yediğimiz içtiğimiz zevkimiz eğlencemiz işimiz ailemiz anasını satayım yakında biz bile ithal olucaz yazıktır ya ....

marjinal

Uzman Üyemiz
Adı
Ayhan
Soyadı
AYTEKİN
kişinin üretimhanesi olmayabilir sadece 2-3 çifti bile olabilir ama kocaman üretimhanesi olandan daha profosyonel bu işi yapabilir bence üretimhane sahibi olmak üretici olmak değil 

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
atıyorum 100 adet ithal alacağına 40 adet üreticiden al kendi kuşunu kendi yavrularından çoğalt.sitemizde çok emek veren üreticiler var.

Cihat Cenk

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
BURAK
CAN KARAKOÇ' Alıntı:
atıyorum 100 adet ithal alacağına 40 adet üreticiden al kendi kuşunu kendi yavrularından çoğalt.sitemizde çok emek veren üreticiler var.
+1

myasin

Takipçi Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
ÖZCAN
salihh' Alıntı:
kuş alırken özellikle üretim düşünenler üretici arkadaşlardan almasını tavsiye ederim. Daha güvenilir ve tereddütünüz olmaz
üreticiden almak elbette daha güvenilirdir ve bence de üretim amaçlı kuş alınacaksa üreticiden alınmalı..
ancak normal şartlarda normal fiyata üreticiden aldığımız her kuşun iyi, daha doğrusu verimli ve bakıcı bir kuş olacağının da bir garantisi yok bence.. kuş yumurtlar yavru verir büyütür elbet ama aynı bakımın yapıldığı iki kuştan biri  3-4 yavru verirken biri 7-8 belki daha da fazla verebiliyor. 
ve üretimhanelerdeki böyle kuşların yavrularının da genellikle damızlık olarak ayrıldığını ve üreticilerin birçoğunun bu yavruları herkese vermediklerini düşünüyorum...

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Arkadaşlar hepimiz bu işe gönül vermiş kişileriz. Yeni üretim yapacak arkadaşlarımın bu işi keyifle yapması için yerliden yana olmasını tavsiye ederim. Damızlık olacak hayvan bana göre 100 tane kuşun içinden 15-20 tane kadar çıkar. Profosyone l bir üretici bu kuşları elinde tutar satmaz yada satsada haklı olarak diğerlerinden farklı fiyat verir. Çünkü az ve kalite satıyor. Şahsen bana sorulan sorularda ben hep 100 tane kuş alacağınızı adam akıllı 20 çift kuş bakın ama seçme damızlık olsun diyorum.İthal kuşların hepsi kötü olacak diye birşey yok ama bakım farkı, iklim farkı ve kısırlaştırma gibi sorunlarla sık sık karşı karşıya kalınıyor.

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
Samet Özdilek' Alıntı:
İnternette dolaşırkenhttp://intoko.kijiji.com.tr/c-Hayvanlar-Alemi-Diger-Evcil-Hayvanlar-MUHABBET-KUsLARINDA-OLAYY-13-TL-iTHAL-KUsLARDIR-W0QQAdIdZ309710135 Bunu buldum.İthal muhabbet kuşu 13 TLymiş.Yerliden  görünüşte bir farkları yok.Bizde yerli muhabbet kuşu alalım derken bize italleri satmasınlar.Nasıl anlayabiliriz satın alacağımız kuşun ital olup olmadığını?//Altunbaş petshopu bu sitedede görmüştüm güvenilirmidir kuşları nasıl üretime el verişlimi?
eğerki ithal kuş almak istemiyorsanız üreticiden almanız gerekir daha güvenilir birde şunu söyleyeyim bazı üretici arkadaşlarımızda pet shoplara kendi ürettikleri yavruları veriyolar onlardanda alabilirsiniz