İthal Muhabbet kuşları hakkında bilgi istiyorum

squel

Yeni Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
can
Merhaba arkadaşlar kuşçularda satılan dışarıdan gelme yani ithal bilezikli yabancı jumbo muhabbet kuşlarının iş yapıp yapmadığı hakkında bilginiz var mı?
Bunların alınması ne kadar doğru olur?Bilgilendirirseniz Sevinirim. Teşekkürler.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
peki madem
ben söyleyeyim
ben ithal kuş almam, üretimhaneme sokmam
hele hele kuşçulardan kolay kolay kuş almam( petshopları kastediyorum)
birkaç süpeklasyon vardır bu kuşlarla ilgili (kısırlaştırıldıkları v.s.)
jumbo alacaksam bildiğim birinden alırım ve mümkünse yavrudan büyütürüm..
tabi herkezin kendi tercihi farklıdır..

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Alınmaz diye birşey yok...bu şekilde düşünmemin sebebi, onca show kuşunu Türkyeye noel baba yılbaşı hediyesi olarak getirmedi...yani onlar da ithal geldi ve birşekilde üretilip çoğaltıldı. Dışarıdan ithal kuş hala geliyor ve hala satılıyor...alanı da çok, daha birkaç gün önce yarışma salonuna kasalar dolusu kuş geldi ve 20 dakika içinde bitti. Buna şahit olduktan sonra ithal kuş alınmaz demek çok zor...ha çok vasıflı kuşlar olmayabilirler ama sonuçta herkez alıyor. Kısır olup olmadıklarına gelince, sanmıyorum kısır olacaklarına, biraz şans ve iyi bakımla elbet üretimi yapılabilir. Gösteri muhabbet kuşu üretmeyi planlıyorsanız elbet öncelikle yerli üreticilerimizden temin etmeye çalışın, bulamazsanız anca ondan sonra ithal olanlarına bakın.

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
Alınır neden alınmasın.  Alınacak yeri bileceksiniz sadece.  9 çift kuşum var bu 18 kuşun 5 tanesi yabancı. Bi iki tanesini birileri 3 5 kuş getirirken getirdi. Diğerleri kasa kuşu dediğimiz toplu ithal edilen kuşlardan. Ben Ithalatcidan almadım yaşlı kuş almadım şimdi kümesimde bu yabancı kuşların yavrularindan 5 çift kendi bilezigimin takılı olduğu kuş var.  Benim şansına bu abimiz anlaştığı Bi kamyon soforunu daha önceden anlaştığı üreticilere yonlendiriyordu ayda 50 tane kuş getiriyordu.  Ben de yavru olarak aldım benim bakimima istanbulun havasına suyuna alisip büyüdü kuşlar verimli oldu. Bi iki tane hazır kuş da aldım sağdan soldan tak diye yumurtlayan da oldu süründuren de. Aylarca kur yapmayan erkek oldu.  Şans işi ama işi şansa bırakmamak daha aklı selim bi davranış.  Bugün ithalatcilarda bile 100 liranın üstündedir kuş.  Petshop ta 150. O kadar parayi yakmaya hazırım dersen al. Ya da yerli kuş almasan bile daha önce yavru alınmış ya da en azından sağlıklı olduğuna kanaat edilecek bir süre boyunca beslenmis kuşlar almaya bak.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Alınmaz diye birşey yok...bu şekilde düşünmemin sebebi, onca show kuşunu Türkyeye noel baba yılbaşı hediyesi olarak getirmedi...yani onlar da ithal geldi ve birşekilde üretilip çoğaltıldı. Dışarıdan ithal kuş hala geliyor ve hala satılıyor...alanı da çok, daha birkaç gün önce yarışma salonuna kasalar dolusu kuş geldi ve 20 dakika içinde bitti. Buna şahit olduktan sonra ithal kuş alınmaz demek çok zor...ha çok vasıflı kuşlar olmayabilirler ama sonuçta herkez alıyor. Kısır olup olmadıklarına gelince, sanmıyorum kısır olacaklarına, biraz şans ve iyi bakımla elbet üretimi yapılabilir. Gösteri muhabbet kuşu üretmeyi planlıyorsanız elbet öncelikle yerli üreticilerimizden temin etmeye çalışın, bulamazsanız anca ondan sonra ithal olanlarına bakın.
hahaha
günay hocam hele şükür aylar sonra bir konuya yorum yaptı,
özledik üstad...

azercan01

Yeni Üyemiz
Adı
özgür
Soyadı
inci
Slm arkadaslar ben yurt disinda kaliyorum kendime bir cift guzel kus getirmek istiyorum neler yapmam gerekiyor getirmem icin

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Ithal ku$lar yurt di$indan ve heleki Almanyadan gelen ku$lar, bu üreticilerin CÖPÜDÜR !

Ne hikmetse bizde iyi para yapiyor, ... ve iyi ile iyi ku$un e$le$mesiyle ne hikmetse iyi ku$ elde edilemezken, kötü ile kötüden olandanmi cikarcak aradigimizku$ ???  confusedtw

Bu ku$lari alip elimizdeki ku$lara kirdigimiz vakit, " belki " aranilan ku$u kendimiz elde edebiliriz, ...

En azindan birbirini tamamlarsalar tabiki, ... yani ikisi bir $ekilde bazi kriterleri yerine getirmeli, ... birinden boy olur, digerinde renk, birinde design olur, digerinde duru$, ... yani e$le$me böyle yapilirsa hem orta bulunur, hem 2 ku$un mükemmel bir eseri cikabilir, ...

Öyle verimsiz ku$, catali kirik filan gibi durumlar yoktur bunlarda zannedersem, ... fakat bilmelisinizki, 1 üreticide randiman vermiyen bir cift, sahibini degi$tirirsede bu huyundan oradada vaz gecmez !!!
Adamlar bunu belirtirse, HELAL OLSUN !
Demezsede fazla hayal kurmadan alin ilk etapta, ... cünkü huylu öyle kolay kolay huyudanda vazgecmez, ...

Bizdeki bu yabanci sevdasi zaten insanimizin gözünü iyice köreltiyor, ... oysa o kadar büyütülecek bir yanlari yok, ... onlarda corbalarini su ile yapiyorlar, yani bizden farklari yok, fakat i$lerini kolay tesadüflere birakmazlar, ... yani gidilecek yolu kendi belirler !

Bizimkiler gibi aki$ina birakmaz, ... o yüzdende adamlarin cöpü dahi günümüzün Türkiyesinde büyük ilgi görmekte, ... oysa cöp bildiginiz cöptür !!!  icon_think

Alan alir, satan satar, ... ve eminimki, Türkiyede cok güzel ku$lara sahip olan üreticiler vardir !!!

Bence icinde bulundugunuz akvaryumun di$ina degilde, icerdekini bazi takviyeler ile degerlendirirseniz, ortaya cok güzel sonuclar cikar BANA göre, ...

E$le$melerde DAIMA birbirine ZIT ve kanlari birbirlerine uzak ku$lar kullanirsaniz, aradiginizida in$allah bulursunuz !!!

Ilk kuluckada vermezse, mutlaka ilerdekilerde verir arzuladiginiz yavulari !!!
Yeterki SABIRLI ve KÁNATKÁR olun, ... unutmayin, sabrin sonu selamettir dememi$ler bo$una, ...  8)

zemeskis

Takipçi Üyemiz
Serkan CAN.' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar kuşçularda satılan dışarıdan gelme yani ithal bilezikli yabancı jumbo muhabbet kuşlarının iş yapıp yapmadığı hakkında bilginiz var mı?
Bunların alınması ne kadar doğru olur?Bilgilendirirseniz Sevinirim. Teşekkürler.

İthal kuşlardan iş olup olmayacağı tamamen şans işi. Ben petshop sahibi bir arkadaşımdan zamanında 1 çift jumbo ve 3 çift çek ırkı kuş aldım. Jumbolar yurtdışı bilezikliydi. 3 ay çek çiftlerden yavru aldım ama jumbolardan alamadım. Daha sonra aynı arkadaşıma yine yurtdışı bilezikli dişi jumbo gelmişti. Elimdeki dişi ile o dişiyi değiştirdim. 2 hafta içinde yumurta yaptı ve 2 yavru büyüttü. Aynı arkadaşımdan belki 15 çift show jumba tedarik ettim. İçinde yerli show jumbo da var Alman da var Hollanda da var varoğlu var. Allah' a şükür Show jumbolarım sağlıklı çıktı.

Şimdi sana ve bu işe yeni başlayacaklara naçizane tavsiyem öncelikle yerli ya da çek ırkı olmak üzere 4 - 5 çift ile üretim yapmaya başlayın. Acemiliğinizi atın. kuşların hastalıklarını iyice öğrenin. Hangi hastalıkla nasıl mücadele edilir iyice öğrenin. Belirli bir yol aldıktan sonra Show Jumbo üretmeye başlayın. Aksi taktirde aşırı derecede para ve zaman kaybedebilirsiniz.

Ve güvenmediğiniz hiçbir petshoptan ya da üretim yapan kişilerden sakın kuş almayın.