İTHAL'A ÇÖZÜM

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Az önce duyduğum bir bilgiyi sizler ile paylaşmak isterim.Suriye den yine 5000 adet kaçak kuş girmiş Türkiye'me.Toptan fiyat 9 tl satılıyormuş.Bu ithal devam ettiği sürece yerli üreticilerin işi cidden zor!!!!Devletimiz nasıl kaçak sigaraya çözüm bulmalı ise bence bu işe de bir çözüm bulmalı.Toptancı arkadaşlar da haklı fakat yerli üreticiler desteklenmez ise yakın da Türkiye de iyi kuş kalmayacak.Hep pigme pigme ufak kuşlar ile evler ve petler dolup taşacak...

ayhangorguc

Takipçi Üyemiz
Adı
Emir
Soyadı
Demir
Çok iyi bir yere değinmişsin , İlgin için Teşekkürler. Keşke Onun içinde operasyon yapılıp el konulsa alanada satana da ceza verilse

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
iyide arkadaşım yerli üretimde bir nevi kaçak değilmi bir çok insan vergi levhası yok üretimhaneler kaçak önce yerli üretim resmileşecek ki kaçak öyle önlensin

devlet babaya ne diyeceğiz baba ben kuş üretiyorum fakat vergi vermiyorum sen ülkeme kaçak kuş sokma

ikiside aynı şey değilmi benimki sadece bir öngörü
sigara vs bunlara darbe vuruyorlar çünkü sigaradan dünya para giriyıor devletin kasasına kuştan kaç para giriyor sıfır niye uğrassınki

shakespeare

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
ÇALIŞKAN
Ali ŞENER' Alıntı:
iyide arkadaşım yerli üretimde bir nevi kaçak değilmi bir çok insan vergi levhası yok üretimhaneler kaçak önce yerli üretim resmileşecek ki kaçak öyle önlensin

devlet babaya ne diyeceğiz baba ben kuş üretiyorum fakat vergi vermiyorum sen ülkeme kaçak kuş sokma

ikiside aynı şey değilmi benimki sadece bir öngörü
sigara vs bunlara darbe vuruyorlar çünkü sigaradan dünya para giriyıor devletin kasasına kuştan kaç para giriyor sıfır niye uğrassınki
+1

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Bu sorunun çözülmesini tabiki çok istiyoruz. Ben kendim hem üretim yspıyotum hem pet shop işletiyorum bu suriye kuşları ne bize nede müşteriye yar oluyor. bir kez alıp satış yapmıştım bir sürü şikayet gelinde satılan kuşlardan bir daha dükkanıma bile sıokmadım gercekten çok sıkıntılı kuşlar

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Habil TANTA' Alıntı:
Bu sorunun çözülmesini tabiki çok istiyoruz. Ben kendim hem üretim yspıyotum hem pet shop işletiyorum bu suriye kuşları ne bize nede müşteriye yar oluyor. bir kez alıp satış yapmıştım bir sürü şikayet gelinde satılan kuşlardan bir daha dükkanıma bile sıokmadım gercekten çok sıkıntılı kuşlar
BEN BU KUŞLAR ÜLKEYE GİRMEYE BAŞLAYINCA TAM ÜRETİME GEÇTİM

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
TÜM ÜRETİCİ ARKADAŞLARA SORUYORUM KİMİN KUŞU ELİNDE KALIYOR
HAYIR BU PARA YETMEZSE JUMBOSU SULTANI CENNETİ VAR
KIZMACA DARILMACA YOK KİMİ ALACAK SEVİNECEK KİMİ SATACAK SEVİNECEK
BİZLER PARA SAYMAYI SEVİYOR AMA ÇALIŞMAYI SEVMİYORUZ
KİM YEM 1600 KEN ALIP KÖŞEYE ATTI ŞU AN 2200
İTHALİ FAZLA KAFANIZA TAKMAYIN BENCE ŞU AN PARA KAZANMAK İÇİN NE NASIL BİR ARAYA GELİR UMURSARIZ BAKIN GEÇEN YIL 1000 KİŞİ İDİK ŞU AN 5000 ONA BAKALIM SLM

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
güneydoğunun %80 inde suriye kuşu mevcut. yerli kuş bulmak çok zor Allahtan batmanda hoby akvaryum sahibi behsat kardeşim var. onda bulabiliyorum istediğim kuşları. ithal kuşu alıp satmadığı içinde ayriyeten teşekkür ediyorum ona sağol varol kardeşim

ama buda var arkadaşlar halkımız ucuza alışmış gidiyor alıyor bir çift kuşu kafesiyle beraber elli liraya kuştanda anladığı yok jumboyuda pakistanıda bir zannediyor yerli kuşa yada iri cins kuşlara fiyat verdiğindede üf ne kadar pahalı diyebliyor :)

tipo2727

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akkurt
suriye antepe çok yakın
ZATEN BU İŞİ BIRAKIRSAM BU SURİYE YÜZÜNDEN OLUCAK.
şu anda beni çokzorluyor her an pes edebilirim.çarem yok....

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
güneydoğunun %80 inde suriye kuşu mevcut. yerli kuş bulmak çok zor Allahtan batmanda hoby akvaryum sahibi behsat kardeşim var. onda bulabiliyorum istediğim kuşları. ithal kuşu alıp satmadığı içinde ayriyeten teşekkür ediyorum ona sağol varol kardeşim

ama buda var arkadaşlar halkımız ucuza alışmış gidiyor alıyor bir çift kuşu kafesiyle beraber elli liraya kuştanda anladığı yok jumboyuda pakistanıda bir zannediyor yerli kuşa yada iri cins kuşlara fiyat verdiğindede üf ne kadar pahalı diyebliyor :)
Eyvallah kardesim saolasın.. temennimiz Bu ithal kusların kökten kalkması.. Yerli sattıgım icin.. biraz zorlanıyorum şu ithalcilerin icinde ama olsun... kaliteye önem verenler geliyor bana oda bize yetiyor..senin gibi kaliteli insanlarla muhatttap olmak guzel..

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
kemal abiye katılıyorum yurda istediği kadar kaçak kuş girsin ben kuşumu yine satıyorum yine bize bir zararı yok :)

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
Allah razı olsun behsat kardeşim. kuşçulukta senin her zaman kaliten belli muhattap olduğun insanlarda belli hepsi esnaf ve memur kesimi çoluk çocukla uğraşmıyorsun en azından başkaları gibi en çok kızdığım şey kuşçuların önünde 50 tane çocuğun birikmesi

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
İtal kuşların ucuz olmasının en önemli sebebi :  Bu kuşlar dışarıdan giriş yapıldıktan sonra bir hafta içerisinde satılmak zorundadırlar. Aksi halde hava değişiminden dolayı ölüm vakaları fazla olmaktadır. Hava değişimi kuşlarda aşırı hassasiyet yaratan durumlardan biridir.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
şahin abi sana katılıyorum kuşların arasında biri olarak gördüğümü anlatıyorum kuşların %70 i hasta ve aptallaşmış ne yaptığını bilmeyen kuşlar arkadaş almıştı bir çift kuşlar eve geldiklerinden ölene kadar hep ishal bir türlü düzelmediler o kuşlardan hayır gelmez aksine kuşlarımızada hastalık bulaştırma ihtimalleri var bana bedava verseler evime sokmam

burak cihan

Üyemiz
Adı
burak
Soyadı
CİHAN
ben kiliste memurum ne 5000 kuşu ne 6000 kuş her gün kaçak ülkeye dünya kadar giriyormuş. Buradan tüm ülkeye dağıtımı yapılıyormuş. Bir keresinde bir abimiz aldı üçte biri öldü kuşların. Ayrıca şöyle bir durum var; ülkemizdeki kuşların hastalıklarını aşağı yukarı biliniyor. Ancak suriyeden gelen kuşlarda olan hastalığa sebep olan virüs, bakterinin ne olduğu anlaşılmadan ölüyor. Aman dikkat kuş alırken

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Mutlu ERTUĞRUL' Alıntı:
Az önce duyduğum bir bilgiyi sizler ile paylaşmak isterim.Suriye den yine 5000 adet kaçak kuş girmiş Türkiye'me.Toptan fiyat 9 tl satılıyormuş.Bu ithal devam ettiği sürece yerli üreticilerin işi cidden zor!!!!Devletimiz nasıl kaçak sigaraya çözüm bulmalı ise bence bu işe de bir çözüm bulmalı.Toptancı arkadaşlar da haklı fakat yerli üreticiler desteklenmez ise yakın da Türkiye de iyi kuş kalmayacak.Hep pigme pigme ufak kuşlar ile evler ve petler dolup taşacak...
5000 sayı bile değil her hafta bu sayıdan kat kat daha fazlası giriyor.. ithale talep oldukca ithal bitmez..ne yazıkki insanlarımız ucuzlugundan yana.. ama aldıkları zaman ölecekleri hesaba katmıyorlar.. onları kattıkları zaman yerli kustan daha pahalıya denk gelir.. ve ayrıca bir sürü sorun.. hastalık virüs.. üretecek veya evinde besleyecek veya petshop isi yapan arkadaslara kesinlikle önermiyorum..  bu konuda petsoplara buyuk is dusunuyor.. Akıllı bir petshop isleten kisi ithal kus satmaz.. saygılar..

kont_perguera

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kara
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
5000 sayı bile değil her hafta bu sayıdan kat kat daha fazlası giriyor.. ithale talep oldukca ithal bitmez..ne yazıkki insanlarımız ucuzlugundan yana.. ama aldıkları zaman ölecekleri hesaba katmıyorlar.. onları kattıkları zaman yerli kustan daha pahalıya denk gelir.. ve ayrıca bir sürü sorun.. hastalık virüs.. üretecek veya evinde besleyecek veya petshop isi yapan arkadaslara kesinlikle önermiyorum..  bu konuda petsoplara buyuk is dusunuyor.. Akıllı bir petshop isleten kisi ithal kus satmaz.. saygılar..