Raşit ustam ben de kuş satıyorum...kaçkere ilan verdim sağ-sola ilgilenen olmadı. En son 4 aylık kuşları 17 liradan zor sattım...ki benim kuşlar sendekilerden aşağ kalır bir yanı yok. Daha önceki yorumlarına da benzer cevaplar yazdım...şu pazar kaynağını bizimle de paylaşsan biz de 25-50 liraya kuş satsak...yada sen benden 20 liraya al istediğin fiyata sat. Belli ki ya ben beceriksizim yada herkez atıp-tutuyor.
Gerçekten...artık bu bende bir takıntı olmaya başladı, 3 yıldır bu forumda (ve daha önceleri başka forumlarda) şunu öğrenmeye başladım, para kazanmak istiyorsan palavracı olmak gerekiyor. Yani kuşların nekadar kötü olursa olsun, "benim kuşlarım ingiliz kırması" dediğin zaman insanlar ellerini havaya kaldırıp paraları sallamaya başlıyor. Demekki işin ticari yonü "benim kuşlarım ingiliz kırması" demekten geçiyormuş. O zaman bundan sonra benim kuşlarım da ingiliz kırması, yuvadan atlayan yavru fiyatı 35 lira beğenen alsın beğenmeyen almasın. Sağlıklı kuş konusuna gelecek olursak, kuşlarımın fotoğrafları forumda mevcut, sağlık bakım ve besleme konusunda yazılarım da ortada...bunlara rağmen kuşlarımın sağlıksız olduklarını düşünen varsa artık kendisinin bileceği birşey. Ben bendeki kuşları iri yerli kuş olarak adlandırıyorum (ki öyleler) ama kuşlarım başka birinde olsa yemin ederim jumbo diye piyasada satar. Tüm kırma ingiliz üretenler istedikleri kuşunu getirip bendeki iri yerlilerin yanına koyup boy ölçüsü alabilir, buhtemelen bendekiler daha iri çıkacaklardır. Şahsen çok şait oldum ve olmaya devam ediyorum...adamlar yağlı-ballı ilanlar veriyor ve alıcıları yanıltıyorlar...filan üreticinin kuşları "iri ve sağlıklı" oldukları için ondan almayı tercih ediyor ama 2 gün sonra alan arkadaşlar bana telefon açıyor...abi kuş aldım şöyle oldu böyle oldu şimdi napalım diye. Yardımcı olmak tabii ki istiyorum ama benim durum artık biraz enayiliğe girmeye başladı. Gidip başkasından kuş alıyorsunuz sonra bana telefon açıyorsunuz...bundan sonra bana ne kardeşim, gidin aldığınız kişilere derdinizi anlatın. Kısacası, bundan sonra artık ben de pof-poflu ilanlar veriyorum, okuyan kuşlarımın başka bir gezegenden geldiği hissi uyandırsın...belki anca ondan sonra kuşlarımı değerinden satabilirim....bu ne yav, daraldım artık.