İZMİR KUŞ PAZARINA ZİYARET

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
ilkerözkara' Alıntı:
izmir piyasası böyledir.yazın dediğiniz fiyatlara kuş bulunur.kışın ise yükselir.kuşların kötü olduğundan değil.buradaki üreticilerin yazın genelde çoğalmasından oluyor.kışın piyasada tanınan bilinen haricinde üretici bulamazsınız.özellikle yazı bekleyip sonra çevre ilçelerden ve ildeki kümeslerden yavru toplayıp satan arkadaşlar çok fazladır.
Evet aynen doğru...

nafiz

Yeni Üyemiz
Adı
nafiz
Soyadı
ozcelik
arkadaşlar bu gün kuş pazarına gittim hem izmirdeki piyasayı öğrenmek hemde yeni yerini görmek için ama gerçekten morallerim çok bozuldu.öncelikle yer olarak çok perişan bir durumda pazara giriş yapabilmek için doğru düzgün bir yolu bile yok gerisini siz düşünün neyse kuşlara gelecek olursak bence izmir kuş pazarı ölmüş durumda dışarıdan kuş toplayanlar geliyor kırık kuşları 12 yerliliride 10_11 tl den alıp gidiyorlar gözümün önünde 25 adet kuşldı 250 tl verdi yanındaki adama sordum sen kaçtan veriyorsun diye 12.50 dedi ben 10tl den kuş vermem dedi 15dk sonra 10 tl den vermem diyen vatandaş söylediği lafı yutup 10 tl den kuş toplayan lara verdi arkadaşlar ben bu işi çözemiyorum yem fiyatları ortada bu paralara nasıl kuş veriyorlar  gerçekten anlam veremiyorum neyse daha fazla yorum yapmıyayım  herkese saygılar

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Nafiz ÖZÇELİK' Alıntı:
arkadaşlar bu gün kuş pazarına gittim hem izmirdeki piyasayı öğrenmek hemde yeni yerini görmek için ama gerçekten morallerim çok bozuldu.öncelikle yer olarak çok perişan bir durumda pazara giriş yapabilmek için doğru düzgün bir yolu bile yok gerisini siz düşünün neyse kuşlara gelecek olursak bence izmir kuş pazarı ölmüş durumda dışarıdan kuş toplayanlar geliyor kırık kuşları 12 yerliliride 10_11 tl den alıp gidiyorlar gözümün önünde 25 adet kuşldı 250 tl verdi yanındaki adama sordum sen kaçtan veriyorsun diye 12.50 dedi ben 10tl den kuş vermem dedi 15dk sonra 10 tl den vermem diyen vatandaş söylediği lafı yutup 10 tl den kuş toplayan lara verdi arkadaşlar ben bu işi çözemiyorum yem fiyatları ortada bu paralara nasıl kuş veriyorlar  gerçekten anlam veremiyorum neyse daha fazla yorum yapmıyayım  herkese saygılar
Hayvanlara bayat ıslatılmış ekmek vererek o neredeyse para harcamıyorlar. Sonra piyasayı bozuyorlar. Ya da başka ülkelerden ucuza kuş topluyorlar.

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Mehmet Ümit İŞÇİMEN' Alıntı:
o fiyatlardaki kuş istanbuldaki mısır çarşı esnafı kesinlikle kaçırmazlar.... ama izmir kuşunu yanaşmıyorlar. izmir kuşu olmasın izmirden gelen kuş olmasın vs. diyorlar... çünkü esnafların anlattıklarına göre satılana kadar yarısını öldüklerini belirtmektedirler...
12 tl yavru muhabbet fiyatı doğrusu beni şaşırtmadı :)
O zaman o arkadaşlarınıza önerim şu şekilde olacak Mehmet bey. 1o 12 tl ye kuş alırlar ise bırakın satana kadar İstanbul'a gelene kadar yarısı ölür. Efkan'ın da bahsettiği gibi ıslatılmış ekmekle bakanlar var. Hal böyle olunca biz 15 20 tl fiyat çekince aaa olmaz kurtarmaz diyenler var. O zaman riske girip kurtarıcılarına gidip yarısını telef edip iş yapacaklar. Yada İzmir diye genelleme yapmayıp Sağlam kuşları ederleri kadar alacaklar.

marjinal

Uzman Üyemiz
Adı
Ayhan
Soyadı
AYTEKİN
Şuan bizim tiredeki toptancılar istanbula 16-17 arası yavru  kuş gönderiyorlar.insanların nasıl işine geliyorsa öle konuşuyorlar düzgün üreticieride aynı kefeye koyuyorlar.burada 10-12 tl kuşmu olur yazık günahtır diyen insanlar bu fiyatlara kuş arıyorlar bu nasıl bir işdir anlayamıyorum.izmirin adını cıkarmaktan başka birşey değil yazık günahtır.bu tür konuları acan yada yorum yapanlar biraz düşünerek yazsınlar bir insaflı davransınlar...yoksa insana sormazlarmı madem bu kuşlar havayla büyümüyorlarsa neden 12 tl ye kuş arıyorsun ???

harunavci.07

Takipçi Üyemiz
Adı
Harun
Soyadı
Avcı
İzmir de Durum Baya Bi Vahim ( Anlatılanlara Göre )
Bu durumdan hoşlanyan İzmirli Üreticiler acilen bi dernek kurarak pazarı kurtarabilirler diye düşünüyorum. Eğer Dernek Varsa da Acilen Yönetim Değiştirmesi Gerekir. . . ( Tabi Bu Benim Kendi Görüşümdür. . .)  icon_naughty

erena

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
TÜRKAY
Bakın arkadaşlarım İzmir'de kuş piyasası ucuz bizim buralarda yüksek derseniz  kendi kendinizi kandırmaktan başka birşey yapmazsınız.Bir bu pazara Türkiye'nin tüm illerinden kuş almaya gelirler. İki pazar sabah 5 le 6 arasında olur ondan sonraki saatler merdivenaltı üretimcilerin kuşları yada kuş vasfı taşımayan herkezin bir şekilde elinden çıkarmak istediği kuşlar yada 1 lira inmemek için saat 11 e kadar  bekleyenler kalır. Sabah kuşları arabadan indirmeden pusuya yatmış alıcılar sizin yanınıza gelir.Kuşunuz iyiyse o kuşu anında ve değerinde veririsiniz sadece 1 tl için pzarlık yaparlar o kadar. Ama buzdağının görünen yüzünde ise o saatten sonra kalan kuşlar sanki tüm Tüm Türkiyede 12 lira gibi algılanır.Şunu da kesinlikle belirteyimki sabah 5 te pazara gidin bakın bakalım İzmirde nasıl kuşlar varmış ve kimler nerelerden kapış kapış alıyormuş ve hangi fiyata?? İyi kuş her zaman iyi fiyattır bunu unutmayın ve İzmir muhabbet kuşunun kalesidir ve mükemmel kümesler ve mükemmel kuşlar vardır ve bu yüzden her pazar sabahı 1000 den fazla kişi İzmirin dışından bu pazara kuş almak için gelir.Ama malaesef kuş pazarının olduğu yerde atı bağlasanız durmazzz. Hepinize yürekten selamlar...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Petshoplardan kaliteli ve bilinmiş olanların dışında hepsi o küçücük ve bakımsız kuşları satıyor. İzmirliler bilir Kemeraltında turşucuların orada 2-3 petshop vardır. Onlar dışında İzmir'de iyi kuş satan görmedim. Bir de Havra sokağında Kaya Kuş evi vardır. Orası da kendi üretip satar. Onlar en güvenilir olsa da yine de onlardan da almayı uygun bulmuyorum.

erena

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
TÜRKAY
Efekancım bir İzmirli olarak sende böyle söylersen tüm Türkiyenin takip ettiği bir sitede insanların yanlış bilgilendirmiş olursun.Elbette petshopçılar kuşları alabileceğinin en ucuzunu almaya çalışır ama kaliteli ve sağlıklı kuşu anında bilirler.Ve o merdivenaltı üretim kuşlarını İzmirde hiçbir petshopçı almaz onlar kuş pazarında satılıp başka illere gider ve yarısı yolda ölür ve bu döngü artık değişti ve ağzı yanan herkez sağlıklı kuş peşinde ha tabiki acemi ve kuştan anlamayn petshopçı yada kuş alıcısı yok mu var ve 10 liralık kuşların yeni sahibi de onlar oluyor..

serkan bulutlu

Yeni Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
bulutlu
Murat TÜRKAY' Alıntı:
Bakın arkadaşlarım İzmir'de kuş piyasası ucuz bizim buralarda yüksek derseniz  kendi kendinizi kandırmaktan başka birşey yapmazsınız.Bir bu pazara Türkiye'nin tüm illerinden kuş almaya gelirler. İki pazar sabah 5 le 6 arasında olur ondan sonraki saatler merdivenaltı üretimcilerin kuşları yada kuş vasfı taşımayan herkezin bir şekilde elinden çıkarmak istediği kuşlar yada 1 lira inmemek için saat 11 e kadar  bekleyenler kalır. Sabah kuşları arabadan indirmeden pusuya yatmış alıcılar sizin yanınıza gelir.Kuşunuz iyiyse o kuşu anında ve değerinde veririsiniz sadece 1 tl için pzarlık yaparlar o kadar. Ama buzdağının görünen yüzünde ise o saatten sonra kalan kuşlar sanki tüm Tüm Türkiyede 12 lira gibi algılanır.Şunu da kesinlikle belirteyimki sabah 5 te pazara gidin bakın bakalım İzmirde nasıl kuşlar varmış ve kimler nerelerden kapış kapış alıyormuş ve hangi fiyata?? İyi kuş her zaman iyi fiyattır bunu unutmayın ve İzmir muhabbet kuşunun kalesidir ve mükemmel kümesler ve mükemmel kuşlar vardır ve bu yüzden her pazar sabahı 1000 den fazla kişi İzmirin dışından bu pazara kuş almak için gelir.Ama malaesef kuş pazarının olduğu yerde atı bağlasanız durmazzz. Hepinize yürekten selamlar...
Ellerinize saglik hocam guzel bir ozetleme olmus.......

serkan bulutlu

Yeni Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
bulutlu
izmir kus pazarinin yer problemi yuzunden suanda cok sagliksiz bir ortamda kurulmasindan dolayi bu ise gonul vermis bir kac uretici haricinde kimse pazara kus getirmiyor gelen kaliteli ve saglikli kuslarda sabah erkenden degerinde satilip tukeniyor. izmirde kus piyasasi cok kotu diye genelleme yapiliyor bagsettiginiz 10 - 12 tl olan kuslar sagliksiz ve kotu sartlarda beslenip uretilen kuslar. Diger illerden bi hevesle bu fiyatlara aldanip gelen dostlarimiz kuslari gordugunde geldiklerine pisman oluyorlar cunku kaliteli ve saglikli kuslari o fiyatlara alamayacaklarini gormus oluyorlar. ama bu kuslarinda alicilari var tabi bir kismi yolda telef oluyor bir kismi gittikleri yerde 10 tl ye alinan kus gittikleri yere kadar kac paraya mal oluyor varin siz hesaplayin buraya kadar isin maddi yonu esas onemli olan konu bu sagliksiz veya kotu sartlarda beslenen kuslarin goturuldukleri ortamda bulunan diger kuslara verdikleri zarar daha buyuk.
Bu konu sadece izmir icin degil diger iller icinde gecerli 3 - 5 lira fazla kazanabilmek icin kuslar uresinde nasil urerse uresin mantigini bir kenara birakip ulkemiz adina daha kaliteli ve saglikli kuslar nasil uretebiliriz diye calismamiz gerektigine inaniyorum.......

rasit

Üyemiz
Adı
rasit
Soyadı
topkara
arkadaşlar bu konuyu yazmıstım ama defelarca size samimiyetimle söyliyorum beni manisa izmir damızlık kuş için arıyor elimde yavru yok en ölü fiyatım 25 den başlıyor kırmalar 50 tlye kadar satıyorum defelarca kuş pazarına gittim

mumit

Takipçi Üyemiz
Arkadaşlar facede konuştuğum izmir de bir kaç üretici arkadaşlar kaliteli kuşu her zaman değerinde satıldığını 10 tl olan kuşlar ise ya elinde kalan sağlıksız yada çingenelerin içki vs parası çıkartmak için verdiği fiyatmış 10 tl ye satılan kuşlar çoğu diyor tohum darı kuşyemi vs çok az veriyormuş. sebze meyve satılan pazarlarda akşamları artıkları toplayıp ve fırıncılardan kuru bayat beleş ekmekleri kuşları yediriyormuş.

dürüst ve sağlıklı üreticiler in ürettiği kuşlar değerinde satılıyormuş.

2011 yıllarında istanbulda mısır çarşıdaki esnaf izmirden gelen kuş olmasın demelerin sebebi ithal kuş ile izmir kuşları karıştırıp göndermiş ve çoğu ölmüş. şimdi izmirden ve hatay bölgelerinden kuş alıyormuş.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Raşit TOPKARA' Alıntı:
arkadaşlar bu konuyu yazmıstım ama defelarca size samimiyetimle söyliyorum beni manisa izmir damızlık kuş için arıyor elimde yavru yok en ölü fiyatım 25 den başlıyor kırmalar 50 tlye kadar satıyorum defelarca kuş pazarına gittim
Raşit ustam ben de kuş satıyorum...kaçkere ilan verdim sağ-sola ilgilenen olmadı, anlaşılan İzmir ve Manisa üreticileri senden başka kimseden damızlık almıyorlar. En son 200 üzerinde 4 aylık kuşları 17 liradan zor sattım...ki benim kuşlar sendekilerden aşağ kalır bir yanı yok. Daha önceki yorumlarına da benzer cevaplar yazdım...şu pazar kaynağını bizimle de paylaşsan biz de 25-50 liraya kuş satsak...yada sen benden 20 liraya al istediğin fiyata sat. Belli ki ya ben beceriksizim yada herkez atıp-tutuyor.

Gerçekten...artık bu bende bir takıntı olmaya başladı, 3 yıldır bu forumda (ve daha önceleri başka forumlarda) şunu öğrenmeye başladım, para kazanmak istiyorsan palavracı olmak gerekiyor. Yani kuşların nekadar kötü olursa olsun, "benim kuşlarım ingiliz kırması" dediğin zaman insanlar ellerini havaya kaldırıp paraları sallamaya başlıyor. Demekki işin ticari yonü "benim kuşlarım ingiliz kırması" demekten geçiyormuş. O zaman bundan sonra benim kuşlarım da ingiliz kırması, yuvadan atlayan yavru fiyatı 35 lira beğenen alsın beğenmeyen almasın. Sağlıklı kuş konusuna gelecek olursak, kuşlarımın fotoğrafları forumda mevcut, sağlık bakım ve besleme konusunda yazılarım da ortada...bunlara rağmen kuşlarımın sağlıksız olduklarını düşünen varsa artık kendisinin bileceği birşey. Hastalık, besleme ve verimli üretim teknikleri konusunda yardım ve tiyolar almak için beni kimlerin aradığını buraya yazsam diliniz uçuklar. Maşallah bu adamların tezgahları gayet bereketli...nedense bir tek ben kuşlarımı değerinden satamıyorum. Ben bendeki kuşları iri yerli kuş olarak adlandırıyorum (ki öyleler) ama kuşlarım başka birinde olsa yemin ederim jumbo diye piyasada satar. Tüm kırma ingiliz üretenler istedikleri kuşunu getirip bendeki iri yerlilerin yanına koyup boy ölçüsü alabilir, buhtemelen bendekiler daha iri çıkacaklardır. Şahsen çok şait oldum ve olmaya devam ediyorum...adamlar yağlı-ballı ilanlar veriyor ve alıcıları yanıltıyorlar...filan üreticinin kuşları "iri ve sağlıklı" oldukları için ondan almayı tercih ediyor ama 2 gün sonra alan arkadaşlar bana telefon açıyor...abi kuş aldım şöyle oldu böyle oldu şimdi napalım diye. Yardımcı olmak tabii ki istiyorum ama benim durum artık biraz enayiliğe girmeye başladı. Gidip başkasından kuş alıyorsunuz sonra bana telefon açıyorsunuz...bundan sonra bana ne kardeşim, gidin aldığınız kişilere derdinizi anlatın. Kısacası, bundan sonra artık ben de pof-poflu ilanlar veriyorum, okuyan kuşlarımın başka bir gezegenden geldiği hissi uyandırsın...belki anca ondan sonra kuşlarımı değerinden satabilirim....bu ne yav, daraldım artık.

mafik

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
MEHMET
Soyadı
DEMİR
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Raşit ustam ben de kuş satıyorum...kaçkere ilan verdim sağ-sola ilgilenen olmadı. En son 4 aylık kuşları 17 liradan zor sattım...ki benim kuşlar sendekilerden aşağ kalır bir yanı yok. Daha önceki yorumlarına da benzer cevaplar yazdım...şu pazar kaynağını bizimle de paylaşsan biz de 25-50 liraya kuş satsak...yada sen benden 20 liraya al istediğin fiyata sat. Belli ki ya ben beceriksizim yada herkez atıp-tutuyor.

Gerçekten...artık bu bende bir takıntı olmaya başladı, 3 yıldır bu forumda (ve daha önceleri başka forumlarda) şunu öğrenmeye başladım, para kazanmak istiyorsan palavracı olmak gerekiyor. Yani kuşların nekadar kötü olursa olsun, "benim kuşlarım ingiliz kırması" dediğin zaman insanlar ellerini havaya kaldırıp paraları sallamaya başlıyor. Demekki işin ticari yonü "benim kuşlarım ingiliz kırması" demekten geçiyormuş. O zaman bundan sonra benim kuşlarım da ingiliz kırması, yuvadan atlayan yavru fiyatı 35 lira beğenen alsın beğenmeyen almasın. Sağlıklı kuş konusuna gelecek olursak, kuşlarımın fotoğrafları forumda mevcut, sağlık bakım ve besleme konusunda yazılarım da ortada...bunlara rağmen kuşlarımın sağlıksız olduklarını düşünen varsa artık kendisinin bileceği birşey. Ben bendeki kuşları iri yerli kuş olarak adlandırıyorum (ki öyleler) ama kuşlarım başka birinde olsa yemin ederim jumbo diye piyasada satar. Tüm kırma ingiliz üretenler istedikleri kuşunu getirip bendeki iri yerlilerin yanına koyup boy ölçüsü alabilir, buhtemelen bendekiler daha iri çıkacaklardır. Şahsen çok şait oldum ve olmaya devam ediyorum...adamlar yağlı-ballı ilanlar veriyor ve alıcıları yanıltıyorlar...filan üreticinin kuşları "iri ve sağlıklı" oldukları için ondan almayı tercih ediyor ama 2 gün sonra alan arkadaşlar bana telefon açıyor...abi kuş aldım şöyle oldu böyle oldu şimdi napalım diye. Yardımcı olmak tabii ki istiyorum ama benim durum artık biraz enayiliğe girmeye başladı. Gidip başkasından kuş alıyorsunuz sonra bana telefon açıyorsunuz...bundan sonra bana ne kardeşim, gidin aldığınız kişilere derdinizi anlatın. Kısacası, bundan sonra artık ben de pof-poflu ilanlar veriyorum, okuyan kuşlarımın başka bir gezegenden geldiği hissi uyandırsın...belki anca ondan sonra kuşlarımı değerinden satabilirim....bu ne yav, daraldım artık.
Günay Ustam ticarette çok pofpoflayan kazandığını sanıyor ama asılında kaybediyor alıcıyı aldatmak kandırmak bu şekilde yapılan ticaretten kazanılan paranın hayrı olmaz. dürüst namusuyla parakazanan insanların sayısının artması gerek ustam bizlerde böyle düşünürsek bu dünya çekilmez olur.
Ustam siz kuşunuzu anlatın alan alsın almayan almasın anlattıklarınıza göre kuşlarınız kaliteli iyi kuşlar.

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
Günay abi bazı arkadaşlar kuş alacakları sıra benimde yanlarında gelmemi isterler kuştan anladığım için. bazı arkadaşlar var ki sizin dediğiniz gibi kuşlarını öyle bir abartıyor ki sanarsın ki kuş cennetten gelme bir kuş ama bildiğimiz sıradan bir kuş. malesef ticarette ağzı laf yapan satıyor. heleki bir arkadaşımla bir üreticiye gittik basit yerli bir çifte 130 lira istedi aldırmadım ama arkadaş ertesi gün gitmiş almış kuşu. :) edeceği 60 lira malesef.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
anladım arkadaşlar da bu iş bu şekilde yapılamayacağı belli oldu... şu andan itibaren artık atıp-tutma zamanı benim için de geldi...kuşlarım bundan sonra ingiliz kırığı, inanmayan paylaştığım resimlere baksın. Demekki 10 dakkada bir - kuşarımdan kareler...ingiliz kırmalarım...yuvada tüyülenmeye başlayan ingiliz kırmalarım...mama yiyen ingiliz kırıklarım...yuvadan atlamak üzere ingiliz kırmalarım...osurmak üzere olan ingiliz yavrularım gibi zırt-pırt fotoğraf paylaşmak lazım. Ne demişler...40 kere yalan söylersen artık herkez inanır...kendin bile.

Ondan sonra çak bir ilan bak nasıl 30-40 liradan yerli yavruları satıyorsun...herhalde bu iş böyle yapılacak.