İZMİR KUŞ PAZARINA ZİYARET

ozanizgi

Takipçi Üyemiz
Adı
ozan
Soyadı
izgi
sonuçta bu özgür piyasa kimseye neden 12 lira neden 20 lira diye kızamayız..yapılan doğru mu elbette değil ama serbest piyasa böyle bişe.. üreticinin işine gelmesede dışarda bu işi hobi olarak yapan vatandaşların yüzlerini güldürüyor :)

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Günay abi sormuştum son durum nedir diye; bugün saat 11 gibi gittim İzmir kuş pazarına.
Orada bir abimiz var malzeme satan onun yanında biraz takıldım. Sabah erken saatlerde toptancılar gelmiş 8-10 liradan kuşları toplamışlar. Kalan kuşları alıcı gibi yanaşıp fiyat yoklaması yaptım. Durum şaşırttı beni. 15 ten aşağı fiyat veren yok. Kırmalara 25-30 fiyat çekiyorlar. Tabi 50 tane alcam dersen büyük ihtimal 10 liraya bile verirler ama en azından perakandede fiyatlar normal. 15-20 arası yerliler. Artık ölecek hale gelmişler var gariplerim, onları 10 liraya veriyorlar. Birisi onları sordu, bunlar niye 10 lira diye, üretici beyefendi "ölmek üzere görmüyon mu" demiyor da son kalan kuşlar diyor :) yerseniz!

Durum bu. İşi bozan çevre illerden gelen toptancılar anladığım kadarıyla. Normalde fiyatlar arzu edilen seviyesinde olmasa da idare eder. Ama iş toptan alcama gelince fiyatlar dip yapıyor. Millet bir paniğe bağlamış anlamak mümkün değil. Sanki kuşlar elinde 2 gün daha kalsa ölecekte hemen çıkarayım diye bakıyorlar.

Bu arada toplasanız 8-10 üretici var pazarda. Gitmeyenler için söylüyorum öyle hayal ettiğiniz gibi kocaman bir pazar değil. Zaten tavukçular, güvercinciler baya bir yeri kaplamışlar. Kalan ufak bir alanca muhabbet kuşu, sevda, ispinoz vs kuşlar var. Herkese iyi pazarlar.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Değerli zamanlarından ayırıp pazara gidenler ve yorum yazanlara çok teşekürler. Demek durumda bir değişiklik yok, ufak yerli...yuvadan alınmış yavrular 8-10 lira. Düzgün, iri, kırma ve bakımlı kuşlar 25-30 lira. Durumun güncellenmesi iyi oldu, İzmirde olanların işi kolay gibi görünüyor, ama bizler gibi farklı yerlerde olanlar için iş zor. Bizden kuş alanlar durmadan İzmir kuş pazarı fiyatları muhabbeti yapıyor ve kuşları ucuza kapatmaya çalışıyorlar. Burada yazılanları benden kuş almak isteyen yerel petşop ve toptancılara okutmam gerekiyor...bakalım idda ettikleri gibimiymiş.

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Değerli zamanlarından ayırıp pazara gidenler ve yorum yazanlara çok teşekürler. Demek durumda bir değişiklik yok, ufak yerli...yuvadan alınmış yavrular 8-10 lira. Düzgün, iri, kırma ve bakımlı kuşlar 25-30 lira. Durumun güncellenmesi iyi oldu, İzmirde olanların işi kolay gibi görünüyor, ama bizler gibi farklı yerlerde olanlar için iş zor. Bizden kuş alanlar durmadan İzmir kuş pazarı fiyatları muhabbeti yapıyor ve kuşları ucuza kapatmaya çalışıyorlar. Burada yazılanları benden kuş almak isteyen yerel petşop ve toptancılara okutmam gerekiyor...bakalım idda ettikleri gibimiymiş.
Abi zaten yavru olsun iri kuşlar olsun sağlık konusunda içler acısı durumdalar. 30 lira dedikleri kuşları 3 lira deseler almam. Hayvancağızlar resmen can çekişiyor. Valla toptancılar ya da petshoplar da aslında olayın farkındalar. Sağlıklı yavruları özellikle kırma dediğimiz yavruları 25 liranın altında satmamamız gerekir. Ve bu yavruların bu para edeceğini herkes de çok iyi biliyor. Ben hala ucuza kuş vermemekte direniyorum. Buyursun isteyen pazardan alsın. Durumları ortada. İyi kuş isteyen parasına biraz kıyacak. Yoksa bizim burdaki petshop gibi bir gn gelir bir anda ne olduğunu anlamadan kuşların hepsi ölür. hastlalıktan. Karar kendilerinin.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Kemal usta sen pazara gittiğn için kıyaslama yapabilecek durumdasın, facebook sayfama bundan 2 hafta önce yeni çıkan birkaç yavrunun resimlerini yüklemiştim...eğer zamanın varsa bir göz atıp bunun gibi kuşların kuş pazarında ederi ne olur tahmininde bulunabilirsen süper olur - https://www.facebook.com/gunay.donmezz/posts/10151677495993360

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Kemal usta sen pazara gittiğn için kıyaslama yapabilecek durumdasın, facebook sayfama bundan 2 hafta önce yeni çıkan birkaç yavrunun resimlerini yüklemiştim...eğer zamanın varsa bir göz atıp bunun gibi kuşların kuş pazarında ederi ne olur tahmininde bulunabilirsen süper olur - https://www.facebook.com/gunay.donmezz/posts/10151677495993360
Abi pazarda bu kalitede kuş görmedim  smileki
Satıcıların tepki göstermeyeceğini bilsem fotoğraf çekçektim ama çektirmezler biliyorum. Abi kuşlar perişan. Bakmayın 8-10-15 -20-25 liradan kuş sattıklarına. 25 dedikleri bile senin sayfandaki kuşlar gibi pırıl pırıl değil. Emin ol buna! PİYASAYI DÜŞÜRMEK İÇİN İZMİR KUŞ PAZARI ÖRNEK GÖSTERİLİYOR KANMAYIN ARKADAŞLAR o kuşlarla bizim elimizdeki kuşların arasında dağlar kadar fark var. Artı hastalık kol geziyor kuşlarda. Bunun için veteriner olmaya gerek yok. Kuşların göz çevreleri kıpkırmızı hepsi tellere yapışmış gagalarını takmış, tellerde olmayanlar kabarık ölümünü bekliyor. Ayaklar mantar içinde. Çok ciddiyim keşke fotoğraflayabilsem. Düzgün görünen kuş sayısı yüz tanede 3-5 tane. Onlarıda almaya cesaret edemem.

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
bu gün bir petshopcu arkadaşın yanına gittim . geçen hafta pazardan 40 tane yavruyu  7,5 tl ye almış . yavruların hepsi dökülüyor . ishal başlamış ve 4 tanesi ölmüş . bir tanesi de ölmek üzere . şu anki kayıp 5 adet . verdiği para 300 tl kalan 35 adet fiyat 8.60 a geldi. hepsine coxıdın vermeye başladı . fiyatını bilmiyorum ama 15 tl ilaç parası desek fiyat 9 oldu . satana kadar 5 yavru daha kaybetse fiyat 10,5 olacak. . müşteride ölürse bir kaç gün içinde yerine 10 tl ye yeni kuş veriyormuş. müşteriden de öyle 5 tane gelse fiyat otomatikman 12 ye çıkıyor ....    1 - 2 tl fazla ver düzgün kuş al .

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Şevket ÇAĞLAR' Alıntı:
bu gün bir petshopcu arkadaşın yanına gittim . geçen hafta pazardan 40 tane yavruyu  7,5 tl ye almış . yavruların hepsi dökülüyor . ishal başlamış ve 4 tanesi ölmüş . bir tanesi de ölmek üzere . şu anki kayıp 5 adet . verdiği para 300 tl kalan 35 adet fiyat 8.60 a geldi. hepsine coxıdın vermeye başladı . fiyatını bilmiyorum ama 15 tl ilaç parası desek fiyat 9 oldu . satana kadar 5 yavru daha kaybetse fiyat 10,5 olacak. . müşteride ölürse bir kaç gün içinde yerine 10 tl ye yeni kuş veriyormuş. müşteriden de öyle 5 tane gelse fiyat otomatikman 12 ye çıkıyor ....    1 - 2 tl fazla ver düzgün kuş al .
smileki alkisd Helal Şevket abi hesap müthiş :)))

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Kemal SOYLU' Alıntı:
Abi pazarda bu kalitede kuş görmedim  smileki...
Bazen keşke İzmirde yaşıyor olsaydım diyorum. Aslında Menderesde metro son durağın orda biraz arazimiz var ama oraya birşeyler inşaa edip taşınmak çok fantazi bir iş şuan için  :-[

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Murat TÜRKAY' Alıntı:
Arkadaşlar iki haftadır ben pazardayım.Yerli kuşar toptan ...Günay kardeşim bu yazıyı senin isteğinden ötürü yazdım selamlar...
Murat abi sana da ayrıca yorum yazdığın için teşekür ederim. İnşallah Alanya tatilin artık yakındır ve yüz-yüze tanışma fırsatı buluruz  :)

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Bazen keşke İzmirde yaşıyor olsaydım diyorum. Aslında Menderesde metro son durağın orda biraz arazimiz var ama oraya birşeyler inşaa edip taşınmak çok fantazi bir iş şuan için  :-[
günay usta sen niyetlen işi bana bırak ..... her türlü yardımcı olurum.

erena

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
TÜRKAY
Günaycım pazarın durumuna göre senin kuşların ederi toptan sabah 6 00 da 20 tl üsüste.(bu fiyata senin kuşları getirdiğin anda pazara sabah 6 yı beş geçe kaç tane kuş getirirsen trink para alıyor toptancılar ama sendeki gibi kuşları yanlız senin gibi yerli getirebilecek 2 bilemedin 3 kişi pazara. Ben geçen hafta toptan 15 tl ye verdim yerlileri kiii toptancılar sabah 8 liradan topladıkları halde.Nedenini sen biliyosun Alpay abi şevket abi biliyor.Toptancılar cin gibi kuşa baktığında kuşun ne olduğunu hastamı değilmi ishalmi mantarmı hepsini biliyor.Niye ucuza alıyorlar kuşları onlarda haklı istanbula vardığında yarısına yakınını kaybediyor çünkü adamlarda haklı ama sağlıklı kuşada parayı kıymıyorlar.Birde Günaycım sendeki kuşlara yerli demek te zor bence yani bendeki kırıklardan daha iriler.Kırık 25 ten başlar fiyatı pazarda ona göre hesabını yap.Bu yazımı da Sizin oralardaki petshopçılara gösterebilirsin.

Gökhan YILMAZ

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILMAZ
Sercan MİZRAKLİ' Alıntı:
izmir kuş pazarı zaten pıyasayı param parça etti pislik herifler
Polemik yaratmak istemem ama pislik herifler olarak tabir ettiğin kişileri belirtmezsen alacağın eleştirilerin hattı hesabı olmayacak, her ne kadar yazacaklarımızda özgür olsak da adabı yerinde konuşmak gerek.

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Şevket ÇAĞLAR' Alıntı:
sen nasıl bir terbiyesizsin

+11111

Gökhan YILMAZ' Alıntı:
Polemik yaratmak istemem ama pislik herifler olarak tabir ettiğin kişileri belirtmezsen alacağın eleştirilerin hattı hesabı olmayacak, her ne kadar yazacaklarımızda özgür olsak da adabı yerinde konuşmak gerek.
+11111

rasit

Üyemiz
Adı
rasit
Soyadı
topkara
ya günay ben pazara defelarca gittim 10liralık  kuş çok ufak kırık doğru dürüst yok gelmiyo olanda35 ten kapı açıyor

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Raşit TOPKARA' Alıntı:
ya günay ben pazara defelarca gittim 10liralık  kuş çok ufak kırık doğru dürüst yok gelmiyo olanda35 ten kapı açıyor
Raşit ustam o zaman nedir bu Antalya bölgesindeki toptancı ve petşop işletmecilerin derdi. Yani neden durmadan İzmir kuş pazarı fiyatları baz alınıp bizdeki sağlıklı, iri ve düzgün kuşları ucuza kapatma çabaları. Madem baz alınıyor o zaman düzgün kuşların fiyatları da baz alınsın. Neden Antalyadan üreticiler taa bizim buralara 12-13 liraya kuş satan arkadaşlar oluyor...kimdir bu adamlar...neden ucuza kuş veriyorlar bizim de işimizi bozuyorlar. Sonunda tepem atacak, kredi çekip her biri 50-60 dişili 20 salma yapıp toptan 10 liradan kuş satmaya başlayacağım...bakalım o zaman antalyalı arkadaşlar kime ne satacak. Antalyada ticari şekilde kuş üretenlerin aklıını başına alması gerekiyor usta. Bak kendin dedin İzmirde düzgün kuşun fiyatı 35 liraymış. 35ini boşver 20-22 lira olarak Antalya üreticileri fiyatını sabitlemesi gerekiyor. İsteyen yine gitsin 8-12 liraya hasta ölmeye yakın kuş alıp satsın...orası bizi bağlamaz, ama düzgün kuş üreten Antalyalı arkadaşların gerçekten aklını başına alması gerekiyor artık. Şöyle kuş satıyoruz - böyle kuş satıyoruz deyip de sonra gidip 13 liraya kuş vermeler de ne oluyor anlamadım.

rasit

Üyemiz
Adı
rasit
Soyadı
topkara
günay er kuşculuk 14 e toptan antalyaya kuş vermiş artı birde izmirde malzeme satanlar kuş getiryormuş 13 liradan kuş veriyormuş ama şimdi kuş verdiğim yerler faturasız almıyorlar valla fatura kesiyorum artık

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Raşit TOPKARA' Alıntı:
günay er kuşculuk 14 e toptan antalyaya kuş vermiş artı birde izmirde malzeme satanlar kuş getiryormuş 13 liradan kuş veriyormuş ama şimdi kuş verdiğim yerler faturasız almıyorlar valla fatura kesiyorum artık
Fatura kesilir Raşit aga, 30-35 liradan kuş verdikten sonra ben de keserim faturayı...nolcak  :)