sonuçta bu özgür piyasa kimseye neden 12 lira neden 20 lira diye kızamayız..yapılan doğru mu elbette değil ama serbest piyasa böyle bişe.. üreticinin işine gelmesede dışarda bu işi hobi olarak yapan vatandaşların yüzlerini güldürüyor 
Abi zaten yavru olsun iri kuşlar olsun sağlık konusunda içler acısı durumdalar. 30 lira dedikleri kuşları 3 lira deseler almam. Hayvancağızlar resmen can çekişiyor. Valla toptancılar ya da petshoplar da aslında olayın farkındalar. Sağlıklı yavruları özellikle kırma dediğimiz yavruları 25 liranın altında satmamamız gerekir. Ve bu yavruların bu para edeceğini herkes de çok iyi biliyor. Ben hala ucuza kuş vermemekte direniyorum. Buyursun isteyen pazardan alsın. Durumları ortada. İyi kuş isteyen parasına biraz kıyacak. Yoksa bizim burdaki petshop gibi bir gn gelir bir anda ne olduğunu anlamadan kuşların hepsi ölür. hastlalıktan. Karar kendilerinin.Günay DÖNMEZ' Alıntı:Değerli zamanlarından ayırıp pazara gidenler ve yorum yazanlara çok teşekürler. Demek durumda bir değişiklik yok, ufak yerli...yuvadan alınmış yavrular 8-10 lira. Düzgün, iri, kırma ve bakımlı kuşlar 25-30 lira. Durumun güncellenmesi iyi oldu, İzmirde olanların işi kolay gibi görünüyor, ama bizler gibi farklı yerlerde olanlar için iş zor. Bizden kuş alanlar durmadan İzmir kuş pazarı fiyatları muhabbeti yapıyor ve kuşları ucuza kapatmaya çalışıyorlar. Burada yazılanları benden kuş almak isteyen yerel petşop ve toptancılara okutmam gerekiyor...bakalım idda ettikleri gibimiymiş.
Abi pazarda bu kalitede kuş görmedim smilekiGünay DÖNMEZ' Alıntı:Kemal usta sen pazara gittiğn için kıyaslama yapabilecek durumdasın, facebook sayfama bundan 2 hafta önce yeni çıkan birkaç yavrunun resimlerini yüklemiştim...eğer zamanın varsa bir göz atıp bunun gibi kuşların kuş pazarında ederi ne olur tahmininde bulunabilirsen süper olur - https://www.facebook.com/gunay.donmezz/posts/10151677495993360
smileki alkisd Helal Şevket abi hesap müthişŞevket ÇAĞLAR' Alıntı:bu gün bir petshopcu arkadaşın yanına gittim . geçen hafta pazardan 40 tane yavruyu 7,5 tl ye almış . yavruların hepsi dökülüyor . ishal başlamış ve 4 tanesi ölmüş . bir tanesi de ölmek üzere . şu anki kayıp 5 adet . verdiği para 300 tl kalan 35 adet fiyat 8.60 a geldi. hepsine coxıdın vermeye başladı . fiyatını bilmiyorum ama 15 tl ilaç parası desek fiyat 9 oldu . satana kadar 5 yavru daha kaybetse fiyat 10,5 olacak. . müşteride ölürse bir kaç gün içinde yerine 10 tl ye yeni kuş veriyormuş. müşteriden de öyle 5 tane gelse fiyat otomatikman 12 ye çıkıyor .... 1 - 2 tl fazla ver düzgün kuş al .
kemal bunu aynen bu gün yaşadım ....Kemal SOYLU' Alıntı:smileki alkisd Helal Şevket abi hesap müthiş))
Bazen keşke İzmirde yaşıyor olsaydım diyorum. Aslında Menderesde metro son durağın orda biraz arazimiz var ama oraya birşeyler inşaa edip taşınmak çok fantazi bir iş şuan için :-[Kemal SOYLU' Alıntı:Abi pazarda bu kalitede kuş görmedim smileki...
Murat abi sana da ayrıca yorum yazdığın için teşekür ederim. İnşallah Alanya tatilin artık yakındır ve yüz-yüze tanışma fırsatı buluruzMurat TÜRKAY' Alıntı:Arkadaşlar iki haftadır ben pazardayım.Yerli kuşar toptan ...Günay kardeşim bu yazıyı senin isteğinden ötürü yazdım selamlar...
günay usta sen niyetlen işi bana bırak ..... her türlü yardımcı olurum.Günay DÖNMEZ' Alıntı:Bazen keşke İzmirde yaşıyor olsaydım diyorum. Aslında Menderesde metro son durağın orda biraz arazimiz var ama oraya birşeyler inşaa edip taşınmak çok fantazi bir iş şuan için :-[
sen nasıl bir terbiyesizsinSercan MİZRAKLİ' Alıntı:izmir kuş pazarı zaten pıyasayı param parça etti pislik herifler
Polemik yaratmak istemem ama pislik herifler olarak tabir ettiğin kişileri belirtmezsen alacağın eleştirilerin hattı hesabı olmayacak, her ne kadar yazacaklarımızda özgür olsak da adabı yerinde konuşmak gerek.Sercan MİZRAKLİ' Alıntı:izmir kuş pazarı zaten pıyasayı param parça etti pislik herifler
Şevket ÇAĞLAR' Alıntı:sen nasıl bir terbiyesizsin
+11111Gökhan YILMAZ' Alıntı:Polemik yaratmak istemem ama pislik herifler olarak tabir ettiğin kişileri belirtmezsen alacağın eleştirilerin hattı hesabı olmayacak, her ne kadar yazacaklarımızda özgür olsak da adabı yerinde konuşmak gerek.
Raşit ustam o zaman nedir bu Antalya bölgesindeki toptancı ve petşop işletmecilerin derdi. Yani neden durmadan İzmir kuş pazarı fiyatları baz alınıp bizdeki sağlıklı, iri ve düzgün kuşları ucuza kapatma çabaları. Madem baz alınıyor o zaman düzgün kuşların fiyatları da baz alınsın. Neden Antalyadan üreticiler taa bizim buralara 12-13 liraya kuş satan arkadaşlar oluyor...kimdir bu adamlar...neden ucuza kuş veriyorlar bizim de işimizi bozuyorlar. Sonunda tepem atacak, kredi çekip her biri 50-60 dişili 20 salma yapıp toptan 10 liradan kuş satmaya başlayacağım...bakalım o zaman antalyalı arkadaşlar kime ne satacak. Antalyada ticari şekilde kuş üretenlerin aklıını başına alması gerekiyor usta. Bak kendin dedin İzmirde düzgün kuşun fiyatı 35 liraymış. 35ini boşver 20-22 lira olarak Antalya üreticileri fiyatını sabitlemesi gerekiyor. İsteyen yine gitsin 8-12 liraya hasta ölmeye yakın kuş alıp satsın...orası bizi bağlamaz, ama düzgün kuş üreten Antalyalı arkadaşların gerçekten aklını başına alması gerekiyor artık. Şöyle kuş satıyoruz - böyle kuş satıyoruz deyip de sonra gidip 13 liraya kuş vermeler de ne oluyor anlamadım.Raşit TOPKARA' Alıntı:ya günay ben pazara defelarca gittim 10liralık kuş çok ufak kırık doğru dürüst yok gelmiyo olanda35 ten kapı açıyor
Fatura kesilir Raşit aga, 30-35 liradan kuş verdikten sonra ben de keserim faturayı...nolcakRaşit TOPKARA' Alıntı:günay er kuşculuk 14 e toptan antalyaya kuş vermiş artı birde izmirde malzeme satanlar kuş getiryormuş 13 liradan kuş veriyormuş ama şimdi kuş verdiğim yerler faturasız almıyorlar valla fatura kesiyorum artık