İZMİR KUŞ PAZARINA ZİYARET

cevat bor

Yeni Üyemiz
Adı
cevat
Soyadı
bor
Dayanamadım  en sonunda konuya  bende katılayım dedim .Daha geçenlerde alanya'da bir pet shopçu arkadaşın yanına uğradım.Kendisi dediğine göre -o'nun yalancısıyım-İzmir Tire'de bir üreticiden toptan tanesi 12-13 liraya kuş alıyor uzun zamandır.Hatta bu üretici kendinden kuş alsın diye baştan 20 tane hediye kuş göndermiş.Neyse sende bu paraya verirsen hemen kuşları getir dedi benim kabul etmem mümkün değil tabiki...Bu arada Alanya'da üretim yapan bir şahıstan da biraz kuş almış aynı fiattan kuşlar içler acısı.İçinden sadece bir tanesi biraz kendini gösteriyor iriliği ve duruşuyla ama normal bir kuş çok ahım şahım özellikli birşey değil.Tam o sırada içeri bir müşteri girdi kuşlara bakıyor fiat soruyor haliyle o bir tek diğerlerine göre iri olana takıldı arkadaş.Ne kadar diye fiat sordu,aldığı cevap aynen şu;
-80tl
-niye bu kadar pahalı
-çünkü o kuş jumbo
smileki
12tl'ye kuş al jumbo diye 80tl fiat çek buyur burdan yak

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Cevat BOR' Alıntı:
Dayanamadım  en sonunda konuya  bende katılayım dedim ...
Sadece o değil...alanyada hangi petşopa gidersen git durum ayni usta. Kuşlar ufacık-tefecik, mantar desen artık tüyülerine bile sıçramış, renklerini matlaştırmış...sanki kuşları un çuvalına batırıp çıkarmışlar gibi duruyorlar...o kuşu bedava verseler almam. Alanyadaki petşopların açgözlülüğü biraz daha sürecek...yılbaşı gibi bu durumdan ve müşterilerin şikayetylerinden bıkacaklar ve eskiden olduğu gibi gelip değerinden bizden tekrar kuş almaya başlayacaklar. O zamana kadar sabretmek ve dayanmak lazım sadece. Alanyada geçen yıla kadar tek birt petşopla çalıştım, hem benim hem kendisinin işleri iyidi, ama 3-5 lira yüzünden o da çizgisini bozdu. Ne diyelim, inşallah bir an evvel önce gözleri paraya doyar ondan sonra da cüzdanları, biz de işimize bakarız.

MÜJDAT

Takipçi Üyemiz
Adı
MÜJDAT
Soyadı
TEKİNTUĞ
ARKADAŞLAR İTHAL KUŞUN UCUZLUĞUNA BİRŞEY DEYEMİYECEĞİM AMA YERLİ KUŞ ÜRETENLERİN 2 AY UĞRAŞIP BİNBİR TÜRLÜ UĞRAŞLA BÜYÜTTÜĞÜ YAVRULARI 10 12 TL YE VERMELERİNE AKLIM ERMİYOR BUNLAR NASIL HESAP YAPIP BU FİYATA KUŞ SATIP PARA KAZANIYORLAR ARTIK BUNLARA KIZMAK YERİNE TEBRİK EDİYORUM HELAL OLSUN YALNIZ BENİM MATEMATİĞİM  BİRAZ ZAYIF HERALDE MATEMATİĞİ İYİ OLAN VARSA BU HESABI BİZLEREDE YAPMAYI ÖĞRETİRSE SEVİNİRİM...SAYGILAR alkisd alkisd alkisd

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Müjdat TEKİNTUĞ' Alıntı:
MATEMATİĞİ İYİ OLAN VARSA BU HESABI BİZLEREDE YAPMAYI ÖĞRETİRSE SEVİNİRİM...SAYGILAR alkisd alkisd alkisd
Matematik basit, daha evvel paylaşmıştım. Akşam üzeri Halk pazarına gidiyorsun ve yerlere çöpe atılan yeşillikleri toplayıp kuşlarına veriyorsun. Yem yerine suda şişirilmiş buğday ve şehriye. Mama yerine en dandrik kalite makarna...sabah haşla bir tencere makarna, git salmada yere boşalt, brak 3 gün ayni makarnayı mama niyetine yesinler. 3 gün sonra bir tencere makarna daha haşla...yola devam. Gıda çarşılarında bu ürünlerin toptan fiyatları belli...hesap ve matematik bundan ibaret aga. Mama, yem, vitamin vs hak getire...kuşlar mamanın Msini bile görmüyor. Bu şekilde kuş besleyip ürettikten sonra tabii ki 10 liraya satsan deli para brakıyor. Akşam yatağına yattığında da vicdanınla bir güzel hesaplaşıyorsun sorun kalmıyor.

MÜJDAT

Takipçi Üyemiz
Adı
MÜJDAT
Soyadı
TEKİNTUĞ
GÜNAY KARDEŞ BU YAZDIKLARINIZLA BU KUŞLARI ÜRETEBİLİYORLARSA BU ARKADAŞLARI BİRKEZ DAHA TEBRİK ETMEK LAZIM...BİZ KÜMESİMİZDE ÇEŞİT ÇEŞİT BAKTARİSEL SİPREYLER ANTİBİYOTİKLER VİTAMİNLER GÜNLÜK MAMALARI VS GİBİ TEDBİR VE TEDAVİ AMAÇLI BİRÇOK İLACA BOŞUNA PARA VE EMEK SARFETMİŞİZ...SELAMLAR... alkisd alkisd alkisd

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Matematik basit, daha evvel paylaşmıştım. Akşam üzeri Halk pazarına gidiyorsun ve yerlere çöpe atılan yeşillikleri toplayıp kuşlarına veriyorsun. Yem yerine suda şişirilmiş buğday ve şehriye. Mama yerine en dandrik kalite makarna...sabah haşla bir tencere makarna, git salmada yere boşalt, brak 3 gün ayni makarnayı mama niyetine yesinler. 3 gün sonra bir tencere makarna daha haşla...yola devam. Gıda çarşılarında bu ürünlerin toptan fiyatları belli...hesap ve matematik bundan ibaret aga. Mama, yem, vitamin vs hak getire...kuşlar mamanın Msini bile görmüyor. Bu şekilde kuş besleyip ürettikten sonra tabii ki 10 liraya satsan deli para brakıyor. Akşam yatağına yattığında da vicdanınla bir güzel hesaplaşıyorsun sorun kalmıyor.
Günay abiye katılıyorum pazarda bu tarz insan çok % deye vuracak olursak %40ı bu tarz yetiştiriciler. % 10u bu işi hobi amaçlı yapan kişiler kuşları dağıtıp elinde kalan kuşları iyi yada kötü fark etmeksizin yem mama için verenler. %5 ila %10 arası patlatılmış kümeslerden gelenler. %40ı ise üretim yapmaya çalışan bu işi sevgi ile ticaretine dökmüş kişiler. ve tabi tabloya baktığımızda %60ı bu fiyata verdiği için %40 olan üreticinin yarısıda ister istemez veriyor diğerleri ise saklaya bildiği yere kadar saklıyor kuşlarını. Petshoplar bile artık 10 tlye alıyor damızlık yavru fark etmemeksizin. Bir taneside demedi 11 tl diye hepsi standart 10 tl. Geçen hafta bi abimizin mahalleden tanıdığı bir kişi 7.5 tl versinler götürsünler kuşları demiş. Tabiki kuşların durumu nedir bilmiyorum ama bunu yapanlar bile varsa piyasanın yükselmesi pekte iç açıcı değil bence. İyi akşamlar Saygılar.