İZMİRİN KURTULUŞU TÜM TÜRKIYEYE VE DÜNYAYA HAYIRLI OLSUN (KA)

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
İzmir'in Kurtuluşu
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İzmir'in Kurtuluşu
Kurtuluş Savaşı Batı Cephesi

Ahmet Ziya Akbulut, Türk Ordusunun İzmir'e Girişi
(77 cm × 53 cm, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi)
Tarih 9 Eylül 1922
Bölge İzmir
Sonuç Kesin Türk Zaferi
Yunan işgalinin son bulması
Büyük İzmir Yangını
Taraflar
Yunan Krallığı Ankara Hükümeti
Komutanlar
Aristidis Stergiadis Fahrettin Altay
Güçler
40.000 (4 tümen, İzmir'in savunması için)[1]
[göster]g · t · d
Kurtuluş Savaşı Batı Cephesi
İzmir'in Kurtuluşu, Kurtuluş Savaşı'nın sonlarında Türk ordusunun, Yunan işgali altındaki İzmir'e girmesini belirten tarih terimidir.
Türk ordusu tarafından 26 Ağustos 1922'de başlatılan Büyük Taarruz sonucunda Yunan ordusu dağıtıldı ve 2 Eylül'de Uşak'a girildi. Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde kendisinin de haberdar olmadan Yunanistan Küçük Asya Ordusu'nun başkomutanlığına getirilmiş General Nikolaos Trikupis tutsak edildi.
Türk birlikleri, İzmir'e doğru hızla ilerledi. Yunan birlikleri ve Rum siviller Anadolu'dan çekildiler. 9 Eylül 1922 sabahı Ahmet Zeki (Soydemir) komutasındaki 2. Süvari Fırkası, ardından Mürsel (Bakü) komutasındaki 1. Süvari Fırkası birlikleri İzmir şehrine girdi. Türk bayrağı Hükûmet Konağı ve Kadifekale'ye çekildi. Fransız deniz kuvvetleri bakanlığının aldığı haberlere göre, İzmir'e giren Türk birliklerinin düzgün davranış sergiledikleri belirtildi.[1]
Sonradan 9 Eylül günü, "İzmir'in Kurtuluş Bayramı" ilan edildi.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
NE  MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......ALLAH TÜRKÜ  KORUSUN VE  YÜCELTSİN.......ALLAH  MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE DİĞER TÜM HAYATTA  OLAN VEYA  OLMAYAN GAZİLERİMİZDEN RAZI OLSUN  ŞEHİD OLAN VE  HAYATLARINI VATAN UĞRUNA FEDA EDEN  TÜM ŞEHİD VE GAZİLERİMİZE RAHMED EYLESİN.........BU  DEVLETİ  BU HALE GETİRENLERİNDE  FİRAVUNDAN BETER ETSİN.........ZATEN ETMİŞ  HER EKRANA  ÇIKTIKLARINDA  BELLİDE  OLUYOR  SURATLARINDAN...PİS ŞAKŞAKCILAR YOBAZLAR..........KUSURA BAKMAYIN BU  GUZEL BAŞLIGI  BOYLE  KİRLETMEK İSTEMEZDIM  AMA  BEN SON ZAMANLARDA VERİLEN ŞEHİDLERDEN SONRA PEKTE  BÖYLE KURTULUSLARA SEVİNİR  OLAMİYORUM.......AKSİNE KAHIR EDİYORUM KENDİMİ....KÖMÜRE  MAKARNAYA  SATILMIS BİR  VATANIN  KURTULUSUNA NASIL  SEVİNEYİM HALAN DAHADA DEVAM EDİYOR SATILMAYA  VE PİSLİKLERE PEŞKEŞ ÇEKİLMEYE.....