JAKO ÜRETEBİLİRMİYİZ..? NEDEN DENEMİYORUZ (BEHSAT TİĞİZ BATMAN)

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
üretilemez diye birşey yok bence Behsat usta, bizim burada alman bir kadın var, 3 çift jakosu var ve yavru alabiliyor. Kadın almanyada iken petşop işletymiş ve normalde zor olan cinsiyet tespitlerini kendisi kuşlara sadece bakarak anlıyor, x-ray gözü var sanırım  :)
günay abi o kadınla bi irtibata gecsene disi erkek ayirabiliyorsa video cekelim goster bi ona test icin ayrı bir para vermeyelim :)

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
:) arkadaşlar kesin çözum dna testi hurafeleri bırakın  saglık belgesı ve dna raporlu gönderim yapıyorlar ama fiyatta ona göre oluyor

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Ayhan ŞEN' Alıntı:
konunun sorusuna gelince üretimimde sorun yok ürer ben üreten 3 kişi biliyorum daha nelerı vardır ülkemde
ayhan bey ortam olarak nasıl bir ortamda üretiyorlar kafes sistemimi salmamamı cift cift mi bu konudan üretenlerden bilgi edinebilirmisiniz..

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Test için 50 tl kuş pahalı ekipman felan derken baya külfetli bir iş olsa gerek.

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
benim bildigim çift üretiliyor çift çift kadiköyde bir arkadaşım üretiyor evınde bekar evı çift kafeste ama kafes devamlı açık bır oda onlara ait yanı salmada üretiliyor muhabbetler gibi kafeslerde üreteni duymadım geniş alan ve birer çift olarak üretim yapılıyor dna testi için
istenen para  fiyat o civarlarda ama zaten 1 çift için vericeniz paraya göre çokda büyük degil jako üretimine giricekseniz 50 tl bedava dna için :)
şimdi gördüm günay abim yazmış o bayanda nasıl bir göz varmış bugune kadar duymadım bilmiyorum jakoları gözle ayırt edeni bu ilk oldu  ;D bende çok merak ettim o bayanı :)
maliyet çok degil diyor arkadaşlar peki arkadaşlar bu bir takımlamı yapılcak üretimine gireceksenız bence yada bana göre diyeyım kavga çıkmasın 50bin tlle başlamak lazım
bunlar muahbbet degilki al dogursun yavrusundan çift yap en az 5 sene beklicen 6ay degil
ve bunun ideali 8 10 yaşındakı damızlıklar saygılar.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Ayhan ŞEN' Alıntı:
benim bildigim çift üretiliyor çift çift kadiköyde bir arkadaşım üretiyor evınde bekar evı çift kafeste ama kafes devamlı açık bır oda onlara ait yanı salmada üretiliyor muhabbetler gibi kafeslerde üreteni duymadım geniş alan ve birer çift olarak üretim yapılıyor dna testi için
istenen para  fiyat o civarlarda ama zaten 1 çift için vericeniz paraya göre çokda büyük degil jako üretimine giricekseniz 50 tl bedava dna için :)
şimdi gördüm günay abim yazmış o bayanda nasıl bir göz varmış bugune kadar duymadım bilmiyorum jakoları gözle ayırt edeni bu ilk oldu  ;D bende çok merak ettim o bayanı :)
maliyet çok degil diyor arkadaşlar peki arkadaşlar bu bir takımlamı yapılcak üretimine gireceksenız bence yada bana göre diyeyım kavga çıkmasın 50bin tlle başlamak lazım
bunlar muahbbet degilki al dogursun yavrusundan çift yap en az 5 sene beklicen 6ay degil
ve bunun ideali 8 10 yaşındakı damızlıklar saygılar.
ayhan bey önce denemek lazım deneme sonuc verirse 50 binle değil 100 binlede girilir o mesele deil ama birkac takımla illa denemek lazım denemeden bilemeyiz..

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
e  o zaman  hayırlım olsun diyelim....ama  iyi  bir  fizibilite gerekli

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
dna testiyle iş bitmiyor bır dışı bır erkek kesin bılıyorsunuz dna testı yaptırdınız bu sizin elinizde eş var anlamına gelmiyor  kendi seçmedigi sürece eşini çift olmuyor bu kuşlar malesef

buda  15 20 adet papaganı bir araya atıp eş seçmeleirni beklemekle olur e şimdi 10 çift yapmak için ortalama  60 adet jako papaganı almamız gerekiyorkı bunların 30dişi 30 erkek olucak ve şanslıysak 10 çift anlaşıcak aralarında anlaşmadan imkansız çift olmaları iş baya baya bir maliyetli tabi getiriside ona göre olucak  yurt dışından çok saglam üretici bulmadan güven saglanmadam burdakı papaganlardan eş almak çok çok zor vede çok maliyetli arkadaşlar keşke 1 dişi bir erkek koydumu eş olsa dna testıne 250tl isteselerde gözumu kırpmadan verırım
dna testi çift diye satın lacaksanız papağanları  ondan emin olmak için yaptırın bence yanı gözle gördük sevışıyorlar anlaşıyorlar ve almaya karara verdıkyaptırın zaten böyle bir çifti hiç kimse 3000tlden aşagı vermez

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
dünyada bazı türlerin dişi erkegı belli (normal yoldan anlıyamayız)olmaz jakolar balıklarda demosoniler  bunlar devamlı takıp edilirse uzun süreli anca ozmana sadece tahmın edebiliriz çünkü dişiler erkek erkkekler dişi rolunede soyuna bilir biz bu konuda bilimden yardım almadan kesin sonuç alamayız sorsanız köşedeki pet shopa  3 sn bakar ve size bu demosnı erkek veya dişi der  yada bu jako kesin erkek vs :) hepimizin ömru bu hayvanlarlageçiyor arkadaşlar :) anca kendini kandırır lar 

ben ciddi anlamda çok düşündüm halada düşünüyorum ama maddı olumsuzluklar yüzünden girmedim ömrüm yeterse giricek jako üreimine ama uçaga atlayıp üreticiyi görüp gözumle 20 30 çift almadan başlamam şuan benim için hedefden ibaret jako üretimi

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
ri papağanlarda cinsiyet tayini gözle yapılamaz. Cinsiyet ayrımı DNA testi veya endoskopik inceleme sonucunda yapılabilir. Kafesteki papağanlardan yavru alabilmek neredeyse imkansızdır. Çok zor eş seçerler. Eş seçebilmeleri için en az 15-20’lik gruplar gereklidir. Birçok gri papağanın tek eşli olduğu gözlemlenmiştir. Eylül-Temmuz ayları çiftleşmeleri için en ideal zamandır. Kuluçka süreleri 30 gündür ve yaklaşık 3-5 yumurta yaparlar. Erkek papağan kuluçkadaki dişiyi besler. Yavrulara anne ve baba kuş beraber bakarlar.

alıntıdırkonu :http://www.animallia.com/index.php?id=370

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Ayhan ŞEN' Alıntı:
dna testiyle iş bitmiyor bır dışı bır erkek kesin bılıyorsunuz dna testı yaptırdınız bu sizin elinizde eş var anlamına gelmiyor  kendi seçmedigi sürece eşini çift olmuyor bu kuşlar malesef

buda  15 20 adet papaganı bir araya atıp eş seçmeleirni beklemekle olur e şimdi 10 çift yapmak için ortalama  60 adet jako papaganı almamız gerekiyorkı bunların 30dişi 30 erkek olucak ve şanslıysak 10 çift anlaşıcak aralarında anlaşmadan imkansız çift olmaları iş baya baya bir maliyetli tabi getiriside ona göre olucak  yurt dışından çok saglam üretici bulmadan güven saglanmadam burdakı papaganlardan eş almak çok çok zor vede çok maliyetli arkadaşlar keşke 1 dişi bir erkek koydumu eş olsa dna testıne 250tl isteselerde gözumu kırpmadan verırım
dna testi çift diye satın lacaksanız papağanları  ondan emin olmak için yaptırın bence yanı gözle gördük sevışıyorlar anlaşıyorlar ve almaya karara verdıkyaptırın zaten böyle bir çifti hiç kimse 3000tlden aşagı vermez
eş sectirmek sıkıntı değil şu ana kadar hicbir kusta eş sectirmede problem yaşamadım.. eşe atma zamanı ayarlanıp kuslar iyi hazırlanırsa eş sectirmek pekte problem olmuyor bunlar aştıgımız konular.. bazı seyleri aştıgımız icin zaten bunların denemesini yapma planını ortaya koydum .. burda güzel olan olayın yönü şu ithal edilen papağanların yaşları ne kadar  yaşlı olursa o kadar daha cok fiyat olarak uygun oluyorlar.. üretim icinde bize yaşı ilerlemiş papağanlar lazım

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
tabiki bazılarımız için sorun degil ama konu genel oldugundan düşünen arkadaşlarda varsa tecrübesiz ona göre hareket etsinler diye bilgiyi paylaştım  konu sizin düşünceniz gibi1  2  3 çiftse italatçılarla konuşulur saglık raporu dna testi ve kimlikleriyle birlikde getirirtilir ve ugraşılır
ama konu jako üretimhanesiyse hobiden çıkıp ozaman bu olay çok zor görüp almak en mantıklısı üretimde muahbbette gibi  bence extra bi sıkıntı olmaz çokda güzel üretilir internette belkı çogumuz seyretmişti jakoyu bırakın anne babadaüretimi kuluçka makınasından üretip elle beslıyerek büyütüyor buyuk bır tesisde :) çifle üretmek çok çok daha basıt

Münah Öoğlu

Uzman Üyemiz
Adı
Münah
Soyadı
Özoğlu
Ayhan bey video için teşekkürler.Çok güzel bir seyir oldu.Ben hiç bir zaman papağan beslemedim.Onun için üretimi de hiç düşünmedim.Ancak videoda kuluçka makinaları ile üretim yapılıyor.Döllenmiş yumurtaları bulmakta zor olmuyor mu acaba?Sanırım ayrı bir yerde çiftleri yumurtlatıp topluyorlar.

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Münah ÖZOĞLU' Alıntı:
Ayhan bey video için teşekkürler.Çok güzel bir seyir oldu.Ben hiç bir zaman papağan beslemedim.Onun için üretimi de hiç düşünmedim.Ancak videoda kuluçka makinaları ile üretim yapılıyor.Döllenmiş yumurtaları bulmakta zor olmuyor mu acaba?Sanırım ayrı bir yerde çiftleri yumurtlatıp topluyorlar.
rica ederim o konuyu bende bilmiyorum mutlaka üretim çiflikleri vardır bir rivayete görede dogadanda topluyorlarmış yumurtaları

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
önceki yorumumda da dediğim gibi, kadın (adı Katrin) almanyada yıllardır petşop işletmiş... çocuklarının astım hastalığı yüzünden doktorun da tavsiyesi üzerine akdeniz kıyısında biryerde biraz zaman geçirmiş. Zamanla bizim buradan kendilerine ev alıp kalıcı olarak yerleşmişler. Kadın daha almanyada iken Bolivia, Venezuela, Arjantin ve Peru gibi güney amerika ülkelerinden değişik amazon ırkı papağan yumurtası getirtiyormuş. Almanyada kuluçkada çıkartıp yavrularını büyütüp satıyormuş. Yani bahsettiğim ablamız boş bir abla değil...konuda tecrube sahibi. Dediğine göre jakolar gerekli ortam ve doğru besinlerle üretmek için zor türler arasında yer almıyormuş. İlk başlarda ben de "bu kadın sadece kendini kandırıyor" gibi düşünüyordum....taa ki jakoların yavrularını görene kadar  :)